Lasata, hvala na dobrodoslici, a predstavila sam se cim sa pristupila ovom forumu i to tamo gde se predstavljaju novi clanovi. Pohvalno je sto se toliko trudite da pomognete drugima i sto ste u toj meri savetodavni. Takodje bih vas zamolila da pazljivo procitate moj post na koji ste odgovorili, jer ja nisam napisala da soja moze da se jede svakoga dana za dorucak, vec da je u knjizi jedan od predloga za dorucak nektarina sa semenom lana (to sam napisala zbog pogresnog odgovora koji se dali LIki u vezi semenki lana), a soju sam pomenula zbog pogresnog odgovora koji ste dali Jelleni87. Takodje, razumem vasu nekoncentrisanost, jer znam sta znaci raditi sam.
Semenke (bundevine, suncokretove, susam, lan...) se jedu na vitaminski dan (imate u knjizi i recept za vitaminski dan za salatu od ananasa, kivija i jagoda, posutu susamom ili lanom, a mogu i kao uzine svakoga dana do 12 h. Vas forum je dobar i necu poslusati vas savet da se odaljim od njega zbog par gresaka savetodavaca, ali kada bilo ko da informaciju koja nije tacna, ja gu ga ispraviti iz iskljucivo dobrih namera, a u cilju da postovaoci ovog foruma imaju tacne informacije.
Jos nesto, semenje se koristi u pojoprivredi, a semenke u UN dijeti (izvinite sto vas ispravljam, ali sam videla da semenke nazivate semenjem, a to su dva razlicita termina. Pozdrav svima, a posebno Lasati.