Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Sunset

od Sunset » pre 17 godine

nije :wink:
  • Betty Boop
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 17 godine

od Betty Boop » pre 17 godine

Opet ja...da li je moguće da se odmah u startu izgubi ceo kilogram, nakon samo 4 dana? Ja se jutros obradovala, kad sam stala na vagu...obično kažu da se prvih deset i više dana dešava da se uopšte ništa ne skine, pa mi ovo nešto jako brzo...da se ne poradujem previše...

I imam još jedno pitanje...ja u suštini nisam debeljuca, imam svega par kila viška (visoka sam 172, a trenutno imam 65kg), neki mi se čak smeju kad kažem da sam na dijeti...moje pitanje je...pošto treba da skinem manji broj kila, da li je istina da se te "poslednje" kile ustvari ili jako teško skinu, ili čak i nikako ne skinu ovim režimom ishrane? Ima li iko iskustva sa tim?
  • Bubi

od Bubi » pre 17 godine

Mogu ti odgovoriti samo za prvi deo tvog posta:
    Moje iskustvo je da uvijek prvih 5-6 dana skinem i do 4 kg, sto su naravno tecnosti iz organizma ( kad je visak veci i pocetno gubljenje kg. je vece ).
    A posle ide mukotrpno skidanje gram po gram...pa stagnacije....pa opet gram po gram, ali kako su mnogi rekli nismo ovaj visak stvorili za mjesec dana - pa naravno nemozemo se osloboditi njega za tako kratko vreme.
    Drugi imaju drugacije iskustvo - prvih 10 dana nista, pa onda odjednom pocnu padati kilice...

Tako da trebamo pratiti nas organizam i potrebe , i skidati kile na sto zdraviji nacin mozemo.
  • Sunset

Betty ja bih ti nasrdacnije savetovala da procitas malo dnevnike drugih forumasa koji su na UN.To su Jedna Mala (koja je vec na drugom ciklusu i ima izvanredne rezultate), Lana, Malena OK, Coffie, Bubi i mnogo drugih.Tamo ces naci odgovore na sva tvoja pitanja i dileme , a i odlicno ces se zabaviti...
  • Betty Boop
    Početnik
    Početnik

Hvala, čitam ih...ustvari, čitam dnevnik jedne malene, ima puuuuuuuno da se čita, svaka čast na uspehu! I recepte skidam, baš zvuče primamljivo...
    Koja od članica je krenula od starta sa malim viškom, pa da pročitam njen dnevnik...ima vaas puno, ne mogu baš da se snađem...a i imam puno pitanja, a relativno malo vremena za iščitavanje, pa koristim prečicu :oops:
  • Sunset

Zao mi je al stvarno ne mogu mnogo da ti pomognem..mnogo je forumasa, ne mogu da memorisem sa koliko je ko krenuo na dijetu. nasla sam da je Gagoan pocela sa UN sa tvojom kilazom pa evo pogledaj..Ostale ces morati sama da nadjes..
  • Betty Boop
    Početnik
    Početnik

Hvala puno na predusretljivosti i trudu Sunset!
  • BeKa
    Početnik
    Početnik

od BeKa » pre 17 godine

Prvi put vam pisem, jer mi treba pomoc u prevazilazenju nedoumica. Mislim da sam prekrsila dijetu na 30-om danu. Naime, za dorucak sam pojela jednu bananu. U mnogim dijetama nije dozvoljena, pa bih da znam da li je to slucaj i sa ovom. Imam i pitanja vezana za salatu: da li se prvi i drugi dan moze jesti sa malo ulja i da li je dozvoljena u ``neogranicenim`` kolicinama? Inace, mrsavljene tece O.K., lepo se osecam i ne gladujem. Nadam se da ce vasi odgovori uciniti da se osecam jos bolje. Hvala unapred i pozdrav svima!
  • Lana
    Amater
    Amater

od Lana » pre 17 godine

Beka, banana je, naravno, dozvoljena. Opšta je zabluda da je banana "užasno kalorična". Uz to, banana donosi dosta hranljivih materija i zdrava je.

Autorke kažu "kašičica ulja u jelo, kašičica u salatu". Što se tiče dnevne količine salate, računaj da paradajz ima 190kcal u 1kg, što je praktično ništa, a ajd' ti pojedi celo kilo :wink:

Zašto nam se ne bi pridružila trajno? Otvoriš svoj dnevnik u rubrici "Dnevnici članova foruma", pa možeš svaki dan da dobijaš savete i podršku - meni je svakako pomoglo :D
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • BeKa
    Početnik
    Početnik

od BeKa » pre 17 godine

Lana, hvala puno!!!
  • zauvekmelody
    Početnik
    Početnik

od zauvekmelody » pre 17 godine

ja moram da vas pitam da li ja na vocni dan smem da jedem povrce
    kao sto je kupus ili krastavci?I da li mogu da budu iz tursije ili mora sveze?
    POZZ :D :D :D
  • Lana
    Amater
    Amater

od Lana » pre 17 godine

Voćni dan je u stvari vitaminski, pa se može jesti i povrće, ali isključivo sirovo - ne iz turšije ili kuvano i bez začina i dodatka ulja.
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • zauvekmelody
    Početnik
    Početnik

od zauvekmelody » pre 17 godine

Da li to znaci da ja debelo gresim :oops:
    jer ja svaki proteinski i skrobni dan kao salatu
    imam kisele krastavce ili papriku,malo je svezeg povrca sada koje nije preskupo,
    luk ne volim, pa mi zimnica extra odgovara a i jako je volim :D
  • Sunset

zauvekmelody napisao:ja moram da vas pitam da li ja na vocni dan smem da jedem povrce
    kao sto je kupus ili krastavci?I da li mogu da budu iz tursije ili mora sveze?
    POZZ :D :D :D

Tvoje pitanje se odnosilo na VOCNI dan i Lana ti je odgovorila za njega.Inace salata se predvidja svaki dan (osim na vitaminskom za koji ti je Lana vec odgovorila), kao sto uostalom pise u tekstu o UN dijeti koji mozes procitati ovde
  • Bokac
    Početnik
    Početnik

od Bokac » pre 17 godine

ZauvekMelody ne gresis debelo, kao sto mislis.
    Za proteinski i skrobni dan mozes da jedes salate u bilo kom obliku. Naravno da je pozeljnije jesti salate od sirovog povrca ali koju god da imas dobro je.
    Samo za vocni/ vitaminski dan je bolje jesti samo voce ali ako ti se ne jede mozes za jedan obrok da ubacis porcijicu nekog zivog povrca.
    A uvek mozes da kupis kupus ili zelenu salatu to skoro nikad nije skupo s obzirom koliko salate mozes da dobijes od jedne glavice.

:wink:
Odgovori 4679 postova