Odgovori 247 postova
Idemo do cilja! : )
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 8 godine

Re: Idemo do cilja! : )

od Bakica » pre 6 godine

Samo u tu "normalnu vecheru" nemoj da ukljuchujesh hleb i testa i UH generalno i kile ce da idu shta god da jedesh. Moj problem je shto mi to ne uspeva uvek :nasilan: Tako nocas kad ne bih smela nishta da jedem a zbog nespavanja gledah Djokovica , pored ostalih glupih "grickalica" ( orasi, bademi) , barenih jaja i salame ( ali bez hleba) , na kraju pojedoh i sendvich s hlebom :nasilan: Kad tako neshto uradim dodje mi da udaram glavom o zid :zid: No dobro...josh sutra malo opushtanja a onda krecem ozbiljno. 2 kg je otishlo dole i ovako od povratka ovamo , pa i to nije loshe.Jedino shto sam prestala i da pushim pa ce biti iskushenja da se neshto " gricka"... :crybaby:
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 6 godine

Bakice, trenutno stanje kod mene je 73,7 kg i od četvrtka ću pokušati da držim jednu kratku dijetu pomoću koje sam izgubila 5 kg ranije i nisam ih vratila. Traje samo 7 dana i nije strašna. I ne moram, ne žuri mi se, ali volela bih da što pre vidim šezdeset i nešto kg pa da krenem dalje sa zdravom ishranom i vežbama. Ako hoćeš možeš sa mnom na istu dijetu, a reci i ćerki jer traje stvarno kratko i nije strašna, ima određeno šta se jede a u svako doba ako si još gladna možeš jesti jabuka koliko hoćeš. :) A provereno radi! :013:
    Ja sutra kupujem jabuke... :wink:
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 6 godine

Pa ajde daj tu djetu pa da se ukljuchim i ja s tobom :)
    Jabuke (sveze) ne obozavam , mogu da ih jedem ali mi nekako "istruzu" stomak pa sam tek onda gladna kad ih pojedem. Ali ajde da probam i to. Chekam tvoj jelovnik 8)
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

Evo Bakice jelovnika za sedam dana... :) Ako ne možeš sveže jabuke, ti ih jedi kao kompot ili pečene... :)

Nestandardna dijeta sa jabukama

1. dan – Jabuke – Gubitak 1 do 2 kilograma
    Doručak: 3 male ili 2 velike jabuke pomiješane s šakom oraha.
    Ručak: 1 bareno jaje, 30 gr mladog luka, 3 velike jabuke.
    Večera: 3 jabuke srednje veličine.

2. Dan - Jabuke i riža – Gubitak 1 do 1,5 kilograma
    Doručak: 1 šolja kuhane riže bez soli i 3 jabuke sa malo meda.
    Ručak: kuvane jabuke i riža I malo meda.
    Večera: Kuhana riža bez soli sa medom.

3. Dan – Jabuke i sir – Gubitak do 2 kilograma
    Doručak: 2 jabuke i pola šolje nemasnog svježeg sira
    Ručak: Nemasni sir pomiješati s 2 kašičice meda i nekoliko oraha, te dodati jabukama.
    Večera: 50 gr nemasnog kravljeg sira.

4. dan – Jabuke i mrkva – Gubitak do 2 kilograma
    Doručak: Sok od 2 velike mrkve i 1 narendana jabuka.
    Ručak: 1 svežu jabuku i 1 na pari kuvanu mrkvu izezati na komadiće. Dodati malu kašiku meda i malo limuna.
    Večera: 2 pečene jabuke i 1 kašičica meda.

5. Dan – Mrkva i cvekla – Gubitak do 2 kilograma
    Doručak: 1 kuhana mrkva i 1 kuhana cvekla.
    Ručak: 1 jaje i 1 kuhana cvekla.
    Večera: Mrkva kuvana na pari u neograničenim količinama s dodatkom meda.

6. Dan – Jabuke – Gubitak 1 do 2 kilograma
    Meni od 1.dana

7. Dan - Jabuke i riža – Gubitak 1 do 1,5 kilograma
    Meni od 2. dana

Ukoliko tokom trajanja dijete osjetite glad, možete povećati unos jabukama u organizam.

To je to, ja sutra krećem... Neka nam je srećno! :hi-fi:
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 6 godine

Ajde nek ti bude srecno :headbang: Meni ovo izgleda suvishe rigorozno :shock: Chak gore i rigoroznije od Danske dijete koju ja drzim kad idem na brze i kratke staze. Ipak cu ja da probam da izguram Dansku. Treba samo malo volje da prikupim.
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

Evo meeeeeee, narodeeeeeeee! :013:
    Idemo u nove pobede! :skakutalo:
    Imam motiv velik kao kuća! :) Moram još malo da se stešem do decembra, makar 10 kg da skinem. Uh! :)
    Krećem sa dijetom 6 dana bez uh a 7 dan za doručak i ručak slobodno svega po volji, a večera ponovo bez uh i tako narednih šest dana i sedmi dan opet dva obroka free. :skakutalo: Biće to dobro, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! 8)
  • Megili
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Megili » pre 6 godine

Bravo, bravo, to je optimizam!!! Svaka cast! Tu sam da te podrzim u borbi :)
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

Hvala Megiiiiii! :31:

E, došlo je do male izmene plana - neću dijetu bez uh, već ću po ko zna koji put - ali ovaj put se nadam do kraja 8) - da držim i izdržim dijetu dr Elingtona Dardena! :hi-fi: Inače, ovom dijetom gojaznije osobe mogu za 6 nedelja koliko i traje ova dijeta izgubiti sjajnih 20 kg! :013: Ja kada bih bar 8 smaknula bila bih zadovoljna, tako da počinjem od sutra i ako neko hoće još da mi se pridruži slobodno i dobrodošli, pišem jelovnik koga zanima.

Odoh da mesim hleb za sutra pošto tada počinjem, a opširnije pišem sve sutra ili kasnije! Ljubac za sveeeeee! :013:
  • Vedrana
    Amater
    Amater

od Vedrana » pre 6 godine

Evo da ti uzvratim posetu u dnevniku. Želim ti puno sreće. Piši jelovnike svakodnevno, to ti od srca preporučujem, to je meni svojevremeno mnogo pomoglo.
    :mahalo:
    19.09.2018. 103.3 kg
  • Megili
    Početnik
    Početnik

od Megili » pre 6 godine

Ohooo, kako primamljivo zvuci 20kg za 6 nedelja :D moram malo da proucim tu temu :)
    Koliko vidim, ti si vec dosta skinula u prethodnom periodu, tako da nece biti problema, samo napred. I pisi jelovnike, mozda i nama neka ideja bude od koristi :mahalo:
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

Hoću Vedrana, mnogo znači kada se pišu jelovnici.. :) Hvala na poseti! :31:

Daaaa, Magi, baš zvuči primamljivo! :pozdrav: Još samo da bude tako, mada ja bih bila zadovoljna i sa minus 8 kg za to vreme..

E, ovako devojke moje, stanje je sledeće: Trenutno ravno 74 kg, merila sam se malo pre. U blagom sam plusu ali ništa strašno. Uz ovu dijetu treba 2x nedeljno da se vežba sa opterećenjem, ali ja planiram da vežbam i treniram češće. samo Bože daj zdravlja, za ostalo ću se ja potruditi, volje mi ne manjka.
    Pisaću ovde šta ručkam i šta i koliko vežbam.

A sad, malo o dijeti..

Dijeta dr Elingtona Dardena zagovara ishranu u srazmeri sledećih nutrijenata:
    50% ugljenih hidrata,
    25% proteina i 25% masti na dnevnom nivou.

Ugljeni hidrati su nam potrebni posebno kada se izlažemo nekom naporu jer se naš mozak isključivo hrani ugljenim hidratima i kada sam birala koju ću dijetu, gledala sam da to bude neka koja će imati sve zastupljeno a koja će na neki način obećavati neki lep gubitak kilograma.
    E, sad, znamo da se najbrže tope masne naslage kada se drže dijete bez ugljenih hidrata, ali meni lično za sada više prija ovakva ishrana gde je sve zastupljeno.

Dijeta traje 6 nedelja i za to vreme je moguće izgubiti i do 20 kg, tako bar kažu. Fora je u tome da se na svake 2 nedelje dnevni unos kalorija smanji za 100. Ja ne nameravam da merim kalorije pošto je u dijeti dat primer jelovnika i samo ću se toga pridržavati ali da bih imala taj deficit na svake dve nedelje radiću sledeće: Prve dve nedelje koristiću domaći integralni hleb koji ja pravim (on je i teži i samim tim će biti i više kalorija) pa ću nakon dve nedelje kupovati kupovni koji ima manje kalorija i samim tim ću naprviti neki deficit. Tako ću raditi i sa još nekim namirnicama koje prve dve nedelje koristim, na primer, sada koristim pileće meso, a kasnije ću ga zameniti pilećim prsima u omotu koja imaju znatno manje kalorija i tako ću napraviti deficit bez računjanja jer ne želim da se opterećujem. Devojke moje, ono što sam saznala za svo ovo vreme borbe je to da ako žeimo da smršamo, jako je bitno i kako se osećamo i da nismo opterećene. Psiha je čudo, a pošto ja i volim da budem opuštena što ne znači da ne volim red i disciplinu, ja se neću opterećivati kalorijama pa kako bude. :) Valjda ću neki pomak napraviti, a ovde ću pisati šta ručkam.

A sad, primer jelovnika:

Doručak: integralna zemička sa 30 gr niskomasnog sirnog namaza (ja koristim dva parčeta integralnog hleba sa pavlakom 12%mm i naseckam sitno crnog luka ili papriku ili neko drugo povrće i popijem uz ti šolju mleka),
    Užina: jedna voćka, u primeru je data jabuka (ja ću praviti šejk od malo mleka i jedne banane koji ću piti pre treninga, anekad neko voće, šljive, kruške, grožđe itd.),
    Ručak: sendvič od 2 parčeta integralnog hleba, 100 gr ćurećeg mesa (može i pileće), sirni namaz (ja koristim kiselu pavlaku od 12% mm), senf, 1/2 paradajza i 2 lista zelene salate (umesto paradajza za sada koristim malo domaćeg ajvara a psoel ću kupiti i paradajz). Uz to ja uzmem iako ne piše da treba jednu šolju mleka.
    Užina 2: 14 neslanih badema,
    Večera: piletina na Azijski način sa nekim sosom od narandže ali ja pravim ovako: dinsta se 100 gr piletine na glavici crnog luka i šargarepi, doda se u to mala šoljica obarenog gotovog pirinča, doda se veća kašika blanširanih badema (ja ih u mlinu za kafu sameljem pa onda dodam) i uz to se pije sveži sok od narandže,
    Večernja užina: šolja nemasnog voćnog jogurta (ja sama pravim voćni jogurt tako što u šolju sipam malo više od pola jogurta i ostatak sipam kupovni sok od voća bez šećera ako nemam sveže voće).

Po meni, sasvim se lepo jede i može se izgurati trening sa ovom ishranom. :hi-fi:

Pišem vam kasnije kada odradim trening... :013:
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

Trening danas uspešno odrađen! :)

Radila sam:
    Veslanje bučicama od po 2,1 kg težine, 3 serije po 12 ponavljanja,
    Dips na total gymu, 3 serije po 12 ponavljanja,
    Pull up na total gymu 3 serije po 7 ponavljanja,
    Letenje bučicama 3 serije po 12 ponavljanja,
    Čučanj na total gymu 4 serije po 15 ponavljanja.
    Između serija pauza od 60 sekundi.

Dips mi ide malo teže jer je vežba meni teška, ali svaku vežbu koju radim na total gymu radim sa opterećenjem sopstvene težine.

Što se tiče jelovnika, najvažnije sam zaboravila da napomenem a to je da ja ne jedem meso već skoro mesec dana ali jedem jaja i sve mlečne proizvode, pa ću tako tamo gde u jelovniku ide meso jesti pšenično meso koje sama pravim (to jedem u sendviču za ručak :) ) a sojine ljuspice za večeru. Kasniji deficit pravim time što ću umesto pšeničnog mesa koristiti bareno jaje. Za sve ostale koji jedu i meso ovo je stvarno odlična dijeta, ali može i ovako.
    Gledaću da treniram 6x nedeljno i da mi dan za odmor bude nedelja. :013:

Laku noć svima koji svrate i srećno nam! :)
  • Vedrana
    Amater
    Amater

od Vedrana » pre 6 godine

Cirkončić, svaka čast na vežbanju. Ja ne vežbam, nisam u mogućnosti ali zato kad god imam vremena šetam.
    19.09.2018. 103.3 kg
  • Megili
    Početnik
    Početnik

od Megili » pre 6 godine

Pa ova dijeta deluje super, bas se fino rucka :) bas cu da pratim jelovnike, ako nije zahtevno za spremanje, mogu i ja da se prebacim na nju ;)
    Bravo i za fizicku aktivnost 💪💪💪 vidi se da si bas motivisana :D
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

Hvala vam devojke! :31:

Vedrana i šetnje su sasvim ok. :) Meni je dugo trebalo da se nakanim da radim vežbe a kada sam bila gojaznija bilo mi je baš teško. Sada je podnošljivije dosta pa lakše i radim, ali i upale su prisutne, a upale odlično rešava jedan andol posle vežbi, a pije se samo posle prvog treninga ili duže pauze u ne-vežbanju da ne bi dobili jaku upalu i stvarno mnogo pomaže.

Hvala Megiiii! :013: Jesam, jesam, baš! :)
    Probaj slobodno, nemaš šta da izgubiš, samo uz ovu dijetu se preporučuje trening 2x nedeljno sa opterećenjem (dizanje tegića i slično) mada se i bez vežbi verovatno može lepo izgubiti na kilaži, ne mora 20 kg manje, može i 10 ili 8 kg. :wink: Meni će jelovnik uglavnom biti isti kao na primeru samo bez mesa, ali pisaću svakako svaki dan i vežbe i jelovnik. :)
Odgovori 247 postova