Hoću Vedrana, mnogo znači kada se pišu jelovnici..

Hvala na poseti!
Daaaa, Magi, baš zvuči primamljivo!

Još samo da bude tako, mada ja bih bila zadovoljna i sa minus 8 kg za to vreme..
E, ovako devojke moje, stanje je sledeće: Trenutno ravno 74 kg, merila sam se malo pre. U blagom sam plusu ali ništa strašno. Uz ovu dijetu treba 2x nedeljno da se vežba sa opterećenjem, ali ja planiram da vežbam i treniram češće. samo Bože daj zdravlja, za ostalo ću se ja potruditi, volje mi ne manjka.
Pisaću ovde šta ručkam i šta i koliko vežbam.
A sad, malo o dijeti..
Dijeta dr Elingtona Dardena zagovara ishranu u srazmeri sledećih nutrijenata:
50% ugljenih hidrata,
25% proteina i 25% masti na dnevnom nivou.
Ugljeni hidrati su nam potrebni posebno kada se izlažemo nekom naporu jer se naš mozak isključivo hrani ugljenim hidratima i kada sam birala koju ću dijetu, gledala sam da to bude neka koja će imati sve zastupljeno a koja će na neki način obećavati neki lep gubitak kilograma.
E, sad, znamo da se najbrže tope masne naslage kada se drže dijete bez ugljenih hidrata, ali meni lično za sada više prija ovakva ishrana gde je sve zastupljeno.
Dijeta traje 6 nedelja i za to vreme je moguće izgubiti i do 20 kg, tako bar kažu. Fora je u tome da se na svake 2 nedelje dnevni unos kalorija smanji za 100. Ja ne nameravam da merim kalorije pošto je u dijeti dat primer jelovnika i samo ću se toga pridržavati ali da bih imala taj deficit na svake dve nedelje radiću sledeće: Prve dve nedelje koristiću domaći integralni hleb koji ja pravim (on je i teži i samim tim će biti i više kalorija) pa ću nakon dve nedelje kupovati kupovni koji ima manje kalorija i samim tim ću naprviti neki deficit. Tako ću raditi i sa još nekim namirnicama koje prve dve nedelje koristim, na primer, sada koristim pileće meso, a kasnije ću ga zameniti pilećim prsima u omotu koja imaju znatno manje kalorija i tako ću napraviti deficit bez računjanja jer ne želim da se opterećujem. Devojke moje, ono što sam saznala za svo ovo vreme borbe je to da ako žeimo da smršamo, jako je bitno i kako se osećamo i da nismo opterećene. Psiha je čudo, a pošto ja i volim da budem opuštena što ne znači da ne volim red i disciplinu, ja se neću opterećivati kalorijama pa kako bude.

Valjda ću neki pomak napraviti, a ovde ću pisati šta ručkam.
A sad, primer jelovnika:
Doručak: integralna zemička sa 30 gr niskomasnog sirnog namaza (ja koristim dva parčeta integralnog hleba sa pavlakom 12%mm i naseckam sitno crnog luka ili papriku ili neko drugo povrće i popijem uz ti šolju mleka),
Užina: jedna voćka, u primeru je data jabuka (ja ću praviti šejk od malo mleka i jedne banane koji ću piti pre treninga, anekad neko voće, šljive, kruške, grožđe itd.),
Ručak: sendvič od 2 parčeta integralnog hleba, 100 gr ćurećeg mesa (može i pileće), sirni namaz (ja koristim kiselu pavlaku od 12% mm), senf, 1/2 paradajza i 2 lista zelene salate (umesto paradajza za sada koristim malo domaćeg ajvara a psoel ću kupiti i paradajz). Uz to ja uzmem iako ne piše da treba jednu šolju mleka.
Užina 2: 14 neslanih badema,
Večera: piletina na Azijski način sa nekim sosom od narandže ali ja pravim ovako: dinsta se 100 gr piletine na glavici crnog luka i šargarepi, doda se u to mala šoljica obarenog gotovog pirinča, doda se veća kašika blanširanih badema (ja ih u mlinu za kafu sameljem pa onda dodam) i uz to se pije sveži sok od narandže,
Večernja užina: šolja nemasnog voćnog jogurta (ja sama pravim voćni jogurt tako što u šolju sipam malo više od pola jogurta i ostatak sipam kupovni sok od voća bez šećera ako nemam sveže voće).
Po meni, sasvim se lepo jede i može se izgurati trening sa ovom ishranom.
Pišem vam kasnije kada odradim trening...