Odgovori 432 postova
Dnevnik....
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Dnevnik....

od narcisa » pre 9 godine

E pa mozes i slanis za veceru i malo slatkog da te zelja mine. :mahalo:
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Metlice, mani da se nerviras brej :) Bice sve to kako treba, nema sanse da izostanu rezultati. Uvek ide brze na pocetku :wink: E a za to preskakanje vocnog sam ja citala na fb-u u grupi...jednoj od.... Mislim da je bilo preskakanje iz zdravstvenih razloga kod neke zene i da, bilo je nekih rezultata. To je na tebi da odlucis, ali predlazem da prvo pokusas po pravilima, pa ako vidis da ne ide tj.da posustajes, malko prilagodi rezim sebi... (eto i ja da dam savet nekom :005: )
    Narcisa,ovaj predlog je fenomenalan. To je bas ono sto bi mi godilo. Ne znam zasto nisam ranije praktikovala... Valjda nije po pravilu unke pa zato ... Znaci, slana vecera pa eventualno griz slatkog :roll:

Danas nam bio vitaminski dan 32. Nismo bili kod kuce pa sam mozda izmesala rucak i veceru ali cu da pokusam da nadjem neki red....
    D:banana
    R:jabuka
    U:par lesnika
    V:vocna salata
    U2: saka kikirikija

Pre sutrasnjeg merenja, lepa vest je da su sigurno obimi spali, bar u struku jer sam uspela da uskocim u neke trenerke koje su pucale na meni pre mesec dana, i da-osecala sam se prijatno :013:
    Do sutra, ostajte mi zdrave i nasmejane i mrasve :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

Svima nešto teško pada taj voćni dan ... ja sam taj voćni dan na UN-ki najviše volela ... konbinacija imaš baš puno ... pečene jabuke, pečene bundeve, voćne salate, povrtne salate ... može i slana čorba od bundeve (kradi iz Giginog dnevnika) ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Isto moze i vocna musaka, musaka od jabuke zapecena u rerni.... ja sam cesto praktikovala salate od povrca bez ulja i soli, patlidzan,krastavac,sargarepa,paprika.... :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • metlica
    Početnik
    Početnik

od metlica » pre 9 godine

Juhu,imal koga,jel bilo to mjerenje...ja ga silno ocekujem:-)
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Heeej, jeste, palo merenje i rezultat je 113 kg-a :013: Daklem, kad se sve skupi i oduzme, prvi mesec je -10kg :skakutalo: Evo ne skidam osmeh s lica...pa se sve sepurim ko da sam na 70, hahahaha.. U tiker cu da upisem 114, jer zelim da se lepo odamacini ova trinestica :D

Sto se tice danasnjeg jelovnika, jutro proslo regularno, ali cu 99% da zabrljam na rucku jer idemo na neki rodjendan.... Pretpostavljam da ce biti ribe, ali ne znam kako cu da odolim kiflama i krompiru :( Nadam se samo da necu da preteram, a sad, ako malko zgresim nece da bude kraj sveta, zar ne? :oops:
    P.S.na zalost, nismo stigli da odemo na vreme na rodjendan, tj.u vreme rucka, tako da sam kod kuce gricnula nesto malo jer ne mogah da izdrzim vise, a onda ispada da smo tamo vecerali. Doduse, izmedju ta dva obroka je proslo jedva 2 sata, al sta je tu je...nepredvidjene okolnosti...
    Dan 33
    U:jabuka
    R:tanjir kuvanog kupusa, dva-tri parceta skuse iz konzerve
    V:pecena skusa, 5-6 kiflica :oops: , salata (i samo sam probala krompir salatu, bila premasna pa nisam dalje brljavila...)

Ne znam da li zbog toga sto smo jeli nekako bzvz ili zbog kifli, ili tog krompirica, toliko me mucio zeludac kasnije, to je strasno...Uzela sam casu kisele vode da ublazim mucninu, ali nije mnogo pomoglo.... Definitivno se nesto menja u mojemu organizmu :D

Jos jednom da se vratim na vocni dan....Leonida, Olivera, to si divni recepti... Svasta sam isprobavala, i neke kekse od jabuka, banane i kikirikija ili oraha.Kad se ispeku budu ko oni integralni sa brasnom...Posle sam nabavila i knjigu, i u njoj ima zanimljivih stvari. Cak pise da se dozvoljava i po kasicica meda preko jabuka ili musake.... Moze i dinstane pecurke, kuvan kupus, spagete od tikvica sa sosom od pecuraka i paradajza.... Ma da se napravi sjajne klopica :) Razlog zbog koga se sad ne bavim toliko tim majstorijama je sto sam zelela sebi da dam bar jedan slobodan dan od kuhinje. Obicno vecinu slobodnog vremena provedem tamo, spremam za nas, pa za decu posebno-pogotovu sad za vreme posta, pa uzine, pa neki kolac....a da ne pominjem sudove i ciscenje-znate vec... Tako da za sad sve ide sveze :wink: Metlice, ti slobodno pitaj ako bi nesto da spremis, mozda mogu da pomognem oko "recepta", mada nema neke komplikacije tu...

Dopisujem se veceras, uzivajte u divnom danu :009:
    Poslednja izmena od Eleonor u 17 Apr 2016, 15:46, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Sjajan rezultat :veseljak:
    Pametno s kiflicama,a krtola ti je bar dostupna stalno,nije nesto za cim treba patiti. Fina riba + svjeza salata i kiflica i na konju si. Bas sam srecna zbog tebe. Uzivaj.
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Cestitam na prelepom minusu, bravo :veseljak:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • metlica
    Početnik
    Početnik

Ma bravo za minus,blago tebi.Uzivaj na rodjendanu danas.Jako sam sretna zbog tebe i nadam se da ce bit pomaka i kod mene.
  • metlica
    Početnik
    Početnik

Svaka cast i bravoooo jos jednom :013:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

Ma bravo !!! To je odličan rezultat!!! Samo pametno i dalje !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Hvala vam drage moje :) Nadam se da ce i nadalje da ide ovako.

Da zvrljnem nesto na brzinu dok ne vide da sam sela :D Juce sam napravila totalni haos od obroka....dopisacu gore da ne bude zabune,....
    Danas, Dan 34
    D:jabuka
    R:supa,punjene paprike(pirinac i malo krompira), pecurke, salata, hleb(nisa stigla da napravim pa cu obican beli da zapecem malo, jel ok tako?)
    V:bice isto bez hleba
  • metlica
    Početnik
    Početnik

Eleonor napisao:Hvala vam drage moje :) Nadam se da ce i nadalje da ide ovako.

Da zvrljnem nesto na brzinu dok ne vide da sam sela :D Juce sam napravila totalni haos od obroka....dopisacu gore da ne bude zabune,....
    Danas, Dan 34
    D:jabuka
    R:supa,punjene paprike(pirinac i malo krompira), pecurke, salata, hleb(nisa stigla da napravim pa cu obican beli da zapecem malo, jel ok tako?)
    V:bice isto bez hleba

A kad pravis punjene paprike i inace kuhana jela,dal stavljas zaprskice bar malo ili... :wink:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Čestitaaaaam :skakutalo:
    Fantastičan prvi mesec! Samo nastavi tako lepo i pametno :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Eleonor
    Amater
    Amater

De ste zenske? :) Ja sam stalno u skripcu s vremenom, pa samo kratko da odg i ispisem jelovnike :)
    Sax, hvala puno :009:
    Metlice, zaprske, khm, po unki nisu dozvoljene. E sad, ja varam tako da..nekad i zaprzim kad se uzelim "klasicnog" tj.jaceg ukusa. A i mm nece da jede kad nije zaprzeno, pa nemam vremena uvek da pravim razlicito.... Ne znam sta da ti kazem... Mozda mozes ponekad corbicu da 'zaprzis" sa kasikicom brasna (ja stavim kukuruzno) u malo vode pa samo da ukuva, bez ulja... Ali podvlacim, nije po pravilu Un-a. Odluka je na tebi :)

Dan 35
    U:jabuka
    R:spagete+sos (pecurke, malo sitne soje, tikvica, domaci kecap), salate
    V:ostatak spageta,salata, pola tanke kriske hleba sa dzemom :oops:

Dan 36
    D:Jabuka
    U:pola banane
    R:vocna salata
    V:kikiriki

Danas dan 37
    U:kikiriki
    U2:jabuka
    R:pasulj, salata, hleb
    V:hm..nije mi legao ovaj pasuljcek pa ga nisam mogla za veceru...uzecu salatu neku...

Zurim :009:
    Poslednja izmena od Eleonor u 20 Apr 2016, 21:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 432 postova