od alfa » pre 9 godine
Gigo, pošto je pitanje lično za tebe, nadam se da ne smeta što ću ga postaviti ovde.
Imam drugaricu koja ima baš velik višak kilograma, sad već i zdravstvene smetnje, i godinama unazad pokušavam da utičem na to da bar počne sa nečim, ali naravno bez ikakve presije... Svojevremeno je imala dobar rezultat sa "atkinsonom", ali iz zdravstvanih razloga joj je ograničen unos proteina, tako da to više ne dolazi u obzir.
Uglavnom, 17. januara je počela sa UN dijetom, uz sve moguće konsultacije sa mnom i pre početka i tokom dijete. Početna kilaža je 120kg. Svakodnevno mi šalje jelovnike i sve je po pravilima, osim što, zbog prirode posla, ručak nekad bude u 13h, nekad u 16h, ali razmak između obroka poštuje.
Ono što mene zbunjuje, a nju tera u sumnje je činjenica da je za 28 dana dijete skinula svega 1kg! Na tu kilažu, sa takvim režimom, meni to dođe neverovatno i da ne znam osobu - stvarno bih mislila da "krade" hranu! Čak i sa po nekim brljom, sve to bi ipak moralo ići mnogo brže... bar na osnovu onoga što o ovoj dijeti znam, što sam i sama proverila, konačno i čitam ovde sve ove godine.
Imaš li neku ideju, neki savet, znaš li za sličan slučaj... ja više ne znam ni šta da savetujem... osim strpljenja mada se sad pitam da li i to ima smisla?