Društvo, nateraste me da se javim!

Šalim se, u stvari sam juče videla Tijin post i shvatila da možda neko od starog društva brine, pita se šta je sa mnom posle onako mračnih vesti... tačno je da mi dnevnik stvarno sad nije potreban (i kao što rekoh, nadam se da neće ni biti), nisam mislila da ga dižem, ali kad ste ga vi već digle, da se bar prišlepam i ostavim poruKČicu. (Ko o čemu, ja o dizanju.

)
Pre nego što pređem na izveštaj, prvo svima da zahvalim na lepim željama i podršci.

I da "izogovaram" Mršu... na stranu što smo se divno ispričale (našla sam srodnu dušu koja priča jednako brzo kao ja, ali smo se sve razumele

), a svakako da je "podloga" za susret uveliko postojala, tj. ne bismo se ni videle da nemamo milion zajedničkih razmišljanja i stavova, pa je i logično što se samo potvrdilo sve ono lepo što već znam, ali Mršu treba videti uživo kao primer nekoga ko je pametno držao dijetu, pametno primenio ta iskustva i u daljem životu, i pametno neće nikad više da se ugoji (to mogu da potpišem i da overim pečatom moje firme). Volela bih da neke naše devojčice sa foruma vide kako u praksi izgleda "u ribljem telu riblji duh" i da malo razmisle o motivaciji, jer ja zgodniju ženu nisam skoro videla.
E sad moj izveštaj: fizički sam se dobro oporavila, trenutno se vodim kao "izlečena operativnim putem". To u praksi (u mom konkretnom slučaju) znači da imam oko 90% šanse da se bolest ne vrati. To je sjajna prognoza, ali zbog onih "oko 10%" sad vodim jedan još zdraviji život. Uvela sam redovno svakodnevno pešačenje brzim hodom (neki dan stukoh 8 km), s vežbanjem sam još limitirana (i pojedine vežbe biće mi doživotno zabranjene), ali radim na tome, jer je vežbanje jedan od ključnih faktora da se spreče određena pogoršanja. Cigarete sam bila ostavila, i to bez problema (kad se mora, sve se može), ali pošto mi je organizam prilično burno reagovao (a i dobila sam pre neki dan od doktorke amin), sad sam na 2-5 cigareta dnevno, prema raspoloženju, i između pomalo srčem elektronku (proverenu). Ishranu sam prilagodila u dve stavke, prva je smanjenje količina mesa (pošto jedem samo crveno meso), druga je smanjenje količina mlečnih masti (zbog hormonske terapije), što ne znači smanjenje količina mlečnih proizvoda, naprotiv, količine su čak povećane na račun mesa, ali sam izbacila buter, pavlaku i slično. (Ne zato što nisu zdravi, nego zato što su u mom slučaju nepoželjni u većim količinama.) Svakog dana pijem razbijački koktel-sok cvekla + šargarepa + neki citrus + sezonsko voće, a kad cvekle više ne bude, nju će u koktelu da zameni đumbir i još poneka lekovita biljka. Malo više vodim računa da imam u ishrani dovoljno pojedinih vitamina koji su mi sad bitni (D, E itd.), ukratko, opet sam organizovala jelo tako da nisam gladna, a sve je nutritivno još bogatije nego pre. Ovo je jedan moj mali podvig, da se za ta 3,5 meseca bez hormonske terapije nisam ugojila ni grama (plus sam pola od toga bila jedva pokretna, a o depresiji da ne pričam), tako da ću hiljaditi put da ponovim da sve može biti izgovor za gojenje, a naš je izbor da li ćemo da se zavaravamo i ubeđujemo sebe da je taj izgovor nešto validno i nepromenljivo. Konkretno mi sad predstoji još jedna mala "kriza", pri uvođenju hormona takođe mogu da se dogode privremene oscilacije u težini, pa sam sad na pojačanoj straži, ali s obzirom na to kojim sve komplikacijama može da doprinese gojenje posle ove operacije, nemam nameru da se opuštam. A takođe sam rešila da pobijem i tvrdnju da posle ovakve intervencije stomak više nikad ne može biti zategnut i ravan.

Surova je realnost da moj stomak sada, sa vertikalnim rezom od 20 cm, i to loše urađenim, izgleda mnogo više seksi nego kad sam imala 20 kila viška i netaknutu stomačinu (i 7-8 godina manje nego sad). Pa eto teme za razmišljanje.
Forum nisam napustila, svratim povremeno da pogledam da li negde mogu da pripomognem, samo mnogo ređe nego pre, već sam napisala da u ovakvim situacijama čovek prosto malo presabere život i potrudi se da ipak postavi neke prioritete, za ne daj bože. Ako neko ima sličan problem kao što sam ga imala ja, volela bih da mi se javi, jer je naš zdravstveni sistem tako zbrkan i u nekim stavkama tako idiotski da je pametno posavetovati se najpre s nekim ko je već prošao to iskustvo.
Svima veliki pozdrav

, čuvajte se i budite zdrave!!!!!