Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Debeliccka » pre 10 godine

Ko ne bi!? (jeo taj đuveč) Znaš kako narod kaže ,,mrtva usta bi ga jela,, ili tako nešto slično...
    Lagodno preseljenje želim (ako već nisam rekla)!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Anči, zasad samo selidba, nažalost. :) Čeka se još neka papirologija da bismo znali da li smo prodali stan (ili nismo), ali ne smemo da čekamo sneg... još nismo ozbiljno počeli, samo nešto sitno smo prebacili, pošto ipak treba da se urade neke modifikacije prostora u tom stanu, pa sam ove nedelje manje-više mirna, a iduće kreće veselje. (I nadam se da će za 2-3 nedelje ta papirologija pozitivno da se reši i da ćemo imati povod za slavlje. :D )

Mršo, najiskrenije, ja imam neki problem s tom vrstom hrane... mislim, na stranu što stvarno volim đuveč, ali volim i štošta drugo, pa se najedem od normalne porcije. Počinjem da podozrevam da je kvaka u paradajzu, zbog nečega sam sve više gladna što ga više jedem... sve što sadrži paradajz jednostavno ne može da me zasiti, kao rupu da mi napravi u stomaku. Sad mi se fino udružio đuveč s pms-om, pa imam i mali višak na vagi, taman eto povoda da pritegnem. (Ne mislim da me je ugojio đuveč, nego mislim da me je naduo taj šećer iz đuveča.) Upravo mozgam šta me obično lepo zasiti, pa da to večeras bacim na jelovnik, verovatno bi mi prijalo da to budu male količine jače hrane uz gomile salate. Otprilike:

D: ajran + dodaci
    R: sir, salata
    U: jabuka (a možda i salata, nije mi lepa ova tura jabuka)
    V: planira se nešto od mesa i pečuraka, preciziraću, + salata
    ako ogladnim, dopuna sir i salata (ili možda neka čorbica)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Postoje tako pojedine namirnice koje nam proizvode određene efekte, kako šta i kako kome... Nema ti druge nego proterati paradajz iz đuveča a koristiti ga na neki drugi način kod kojeg ćeš ukombinovati foru da izbegneš taj efekat....
    Ja npr, sam savršeno srećna sa svojom ishranom. Manjka li slučajno proteina (o velikoj količini povrća neću da pričam, to se podrazumeva) odmah sam gladna i nikad dosta hrane. Kad se zadese neke vanredne okolnosti pa taj ručak ili večera budu bez proteina ili sa sasvim malo istih.... nema šanse da budem OK...... I nije meni problem što bih ponekad pojela nešto neomiljeno i za moje aršine nepoželjno (neki skrob ili ako treba pecivo), neće to mene ugojiti, nego je problem što će mi otvoriti apetit... Kad malo bolje razmislim, srećna sam što sam svoje navike i potrebe u ishrani tako dobro upoznala i tačno znam na kom principu funkcionišem i šta nije poželjno a šta je OK... sreća pa mi se to sve poklapa i sa ukusom i preferencama - ostaje samo da se borim svim silama da ne dozvolim da ne budem organizovana i da ne dozvolim da me neke okolnosti zeznu...
    Filozofiram kao i obično, ali ti me bar razumeš (valjda)...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, ne filozofiraš, nego sve pametno pričaš. :) Sitost drži ono što se duže vari, a to su proteini, i ono što ne šeta šećer u krvi, znači, ne goli i čisti UH (iako se pojedini sporo vare). Sitni trikovi za predupređivanje gladi. Jedino mi nije jasan paradajz, on mi nekako uvek "traži" hleb... inače prosvira. Trudim se da ga ne izbegavam, pošto je zaista zdrav, samo bi mi bilo mudro da pazim šta radim s njim. :prasence:

Sinoć sam u naletu inspiracije pravila lažni Mekdonaldsov hamburger (strejt verzija, razume se), dobro je prošao. Praktično je polovina sastojaka povrće, koje se uopšte ne oseća u njemu, a "kečap" je ukrčkan na licu mesta (opet strejt), tako da smo svi mirne savesti spucali po dve pljeske, a imamo i za danas. (Ako ima zainteresovanih, mogu da ostavim recept.) Danas jelovnik istovetan kao juče; vaga savršena (bila bi savršenija da ne pokazuje 53,8, nego 50, ali ništa ne može preko noći :D ), i nemam više šta da izjavim. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Vanredne okolnosti. Juče sam zbog nestanka struje u čitavom gradu ostala bez voća (nisu radile kase, a posle mi nismo mogli u kupovinu), za večeru neplanirano zbućkani špageti, ja se provukla sa sosom preko rendanog kupusa (Mršin stil), posle toga brljnula sa dve čašice likera (nije brlj alkohol nego šećer u njemu, a nagađam da mi je tačno falio onaj moj redovni šećer iz voća), danas bi trebalo da bude normalan i redovan dan:

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: kriška sira + salata (i uvek ljute papričice, ne pomenem ih, ali svakodnevno su prisutne, 4 komada za svaki ručak, hvala Mrši!)
    U: belo grožđe (mali grozd), dve mandarine (minijature)
    V1: malo šunke
    V2: salata i...? (upisaću)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 10 godine

Mršo, ne filozofiraš nego pametno zboriš-nisam ni razmišljala koliko mi UH vezuju vodu...ili ranije nisu vezivali...verovatno sam i ja u nekoj fazi (npr. predklimakteričnoj :) ) Toliki raspon kilaže u 2 dana...po 1.5 kg...to je voda od UH...Moje ovsene koje toliko obožavam sa kefirom, pa dodam grožđice, pa susam i lan...a kad se nalijem vode ujutru sam teža 1 kg (da priznam i da mi se omače koji put i neki integralni keksić, ili kolačić, oko mene ih je bilo u poslednje vreme ... :( )
    Dudo, znači selidba je na vidiku... :) Interesantna mi je vaša priča o UH, nisam o tome ramišljala do sad....mada ste pominjale...
    :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, meni je generalno nezamislivo da neko voli sladak doručak, tako da ne znam šta bih rekla, heh. :) (Ne računam voće, ono zna lepo da osveži.) Ali svakako nije mudro započinjati dan nečim što dokazano šeta šećer u krvi i izaziva cikluse gladi. Ako već voliš pahuljice, probaj ih u slanoj verziji, s nekim jogurtom i začinima, mnogo manje će da te mame na slatko u toku dana.

Prošli višak mi nije bio pms-višak (zabrojala sam se), nego kreće danas... onaj tužni osećaj kad si prethodnog dana jeo ekstra pravilno (i čak malo), a na vagi imaš kilo više. (Tešim se da će sutra-preksutra spasti sam od sebe.) Danas:

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: sir, salata, bistra supica
    U: malo grožđa, neka mandarina
    V1: dinstana boranija, parče sira
    V2: čorbica od mesa i povrća
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 10 godine

Dudo,na kojoj strani si pisala o tom ajranu.Verovatno te je sto njih pitalo, :oops:

pravila sam djuveč ,inspirisala si me

i treće najveće,ne mogu da skinem slike.Postavila sam ih zbog Trešnje,sada više ne trebaju.Moželi pomoć drugarice :)
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pisala sam na mnogo strana :D , ali ne mrzi me da ponovim. Mleko se ukiseli kao za standardno kiselo mleko (naravno, NE dugotrajno, treba da bude nekuvano koje se dovede do pred ključanje, pa se onda ohladi i ukiseli - najbolje pavlakom ili mešavinom pavlake i kis. mleka); zatim se meša pola-pola s vodom, soli se, sipa se u flaše i ostavlja tako da još prevri na sobnoj temperaturi (po želji, ali pravi ajran je dosta ukiseljen, samo treba paziti da ne pređe u zonu alkoholne fermentacije). Ima odličnu kombinaciju laktofilnih bakterija i mnogo je prijatniji za želudac od jogurta.

Slike - samo edituješ poruku i izbrišeš img linkove. (Nisam komentarisala slike jer ih znam od pre. ;) )
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 10 godine

ma Dudo ,neće.Znam da znaš slike.hihiii
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa naravno da UH vežu vodu... pa testirajte se ljudi.. kako izgledate jutro (ili dva jutra češće) posle koncentrovanog UH dana a kako posle UH kontrolisanog dana... Ja sam imala fazu u životu sa nekoliko kg više nego sada ali sam jela minimum UH i izgledala odlično tada.. dakle nije stvar ni u samoj kilaži nego u tome odakle dolazi..
    Po očnim kapcima vidim šta sam juče jela..

Dudo izvini za ovaj upad na tvoju teritoriju..
    Ružo, ako ništa drugo, obriši ceo post....

Dudo, hoće, spašće samo od sebe.... bar smo naučile i uverile se da je kilaža kontinuiran proces i nije rezultat hrane od juče nego mnogo duža i šira priča... telo pamti.. svode se računi (balans i rebalans ovo ono.. pišem pet pamtim dva i slično...)
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, teritorija je zajednička, tako da to čak nije ni upad! :)

Napisala sam to jedno 50 puta na forumu... šta lekar kaže kad imamo dijareju: dvopek i pirinač, eventualno bareno/pečeno voće bez ljuske. Znači, maksimum UH i minimum vlakana, proteina i masti... zato što se zna šta sprečava izbacivanje vode.

Meni je iščezao taj kg viška (jeste bio pms :) ), ali je danas bio totalno vanredan dan (uključila sam se u pripreme za useljenje, čitav dan sam lakirala neke panele... urađena sam za desetku :/ ), pojela s nogu suvo pecivo (tj. zamolila sam mm da mi kupi suvo pecivo - misleći "ne lisnato", "ne sa sirom" i slično, a dobila sam doslovno suvo, otprilike od prekjuče :16: ), pa pošto sam već jela UH, produžila sam i kod kuće ogromnim tanjirom pasulja i parčetom hleba. Večera će biti nešto lagano... znači, ovo je bio UH dan. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pepeljuzi želim srećno preseljenje!
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, hvala, trebaće mi sreće, hahh. :)

Samo kratko upisivanje... okolnosti su takve da treba da ubrzamo preseljenje, tako da smo u fazi izginuća, bićemo danima. Jelo nema šanse da organizujem normalno, moram da jedem ranije nego što sam navikla, i to jače (da se ne bi omaklo pecivo kao prekjuče), pa onda sledi džinovska pauza do uveče. Raspored mi nimalo ne prija, ali mora da se izgura. Klopu nema svrhe da pišem, neću da odstupam od namirnica koje bih i inače jela, samo što je satnica suluda. Ko želi dobru FA, može da nam se pridruži. :17:

Pozdrav do daljeg, ne brinite se ako me neko vreme nema. :mahalo:
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 10 godine

duso dalda organizujemo forum preselenje...za dva sata bi te preselili..hihi.. ljub
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
Odgovori 9033 postova