Evo krenula sam danas sa nekom vrstom modifikovane Danske dijete ( ona brza

). Elem necu se pridrzavati dana pa ni kombinacije obroka ali cu se pridrzavati onoga shta se jede u njoj u najvecoj mogucoj meri...pa da vidimo hoce li pomoci.Napravila sam gomilu kupus salate sa shargarepom pa cu da se "dojedam" sa njom.Samo da izdrzim tih 13 dana.
Ivana ne mogu da utichem na cerku nikako ( osim primerom mozda). Ona ima gomilu svojih problema pa kao ja nekad "tugu davi hranom". Poshto sam isto radila dugo ne mogu da kritikujem nikog previshe...tako mozda se dozove pameti ako vidi da ja istrajavam i borim se.Shto se tiche shtitne zlezde ja sam na toj pilulici vec preko desetinu godina. Za to vreme sam se i gojila i mrshavila tako da mislim da je na kraju ipak to sve u glavi. Kod mene je bio manjak hormona pa ga nadoknadjujem pilulom.Drugi je potpuno problem kad je vishak hormona (to je mnogo ozbiljnije).
Slonche , nemam s kim da drzim UNku a nju sam proshle godine odradila zahvaljujuci tome shto smo se cerka i ja bodrile i izdrzale. Plus meni UNka u stvari ne odgovara zbog dijabetisa jer dva dana skroba i UH plus vocni dan nikako nisu zgodni za mene. Tako da idem sad na ovu vishe proteinsku ( uz salate i neutralno povrce). Danska je kratka ali nadam se dace mi motiv koji mi nekako nedostaje vec podugo. Shto se tiche slatkisha ( chiji ja inache nisam ljubitelj mada me u zadnje vreme spopalo da ih jedem

) meni lichno se nishta ovde ne svidja od toga. Ima svashta od ovih industriskih keksova, chokolada i sl. ali od svega toga ja jedem samo crnu chokoladu (chak i onu sa ljutom paprikom u sebi

) i jaffa keks. Od kolacha i torti ja jedino volim Tiramisu ( al kad je napravljen u domacoj varijanti a ne industriski) i volim tkz.Pavlovu tortu ( kore od pene od belanaca filovane filom od bele chokolade sa gomilom voca na njoj, moje omiljeno voce na njoj je pashn frut, koga kod nas ja mislim nema). Inache oni ovde uglavnom troshe te chiz kejkove i nekakvu blato tortu koja je u stvari najobichnije testo natopljeno chokoladnim sosom. Ja retko pravim kolache i torte ( za praznike i rodjendane) i nisam neshto ni veshta ali onda su to nashe torte (keks, vasina, reforma i sl). Juche cerka napravila tkz. " tri dana u plehu" kolach po receptu moje majke. To je za mene najbolji kolach na svetu ( pun oraha) i naravno nisam mu odolela vec sam ozbiljno podigla shecer

.
PS Vesti me razbijaju...ne mogu da ne gledam pa i da pratim na internetu sve moguce sajtove gde se neshto moze saznati a pogotovo jer treba da putujemo za Beograd u junu pa nit znam dal cemo putovati nit ako i putujemo shta cemo zateci tamo...i hocemo li se moci vratiti.Neko ( a znamo i ko) non stop potpiruje rat na sve strane gde god ima kriznih zarishta ( a gde ih nema oni ih naprave).Uzas.