Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Debeliccka » pre 11 godine

Alal vera! :01:

Moji imaju šporet na drva, pa kad dođe sezona loženja.... što da ne.... Ako uspe, moji će se obradovati, mogla bih to zajedno sa mamom.... Njih će obradovati, a ja lično mogu da živim i bez gibanice da ti pravo kažem... ali me uvek fascinira kad je nešto starinsko, provereno a pritom ipak jednostavno... Oni svakako ne priznaju pitu bez domaćih kora, mislim ne priznaju kupovne nego ih shvataju kao nužno zlo.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Boraniju ću ovako da isprobam. Zanima me može li se jesti hladna za sutradan?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Mršo, imamo istu fascinaciju, heh. :) A ovo je stvarno prosto... videćeš ako budeš nekad probala s mamom. (Kad uporedim sa onim korama za rozen tortu, koju NIKAD nisam probala da na pravim, i neću, deluje kao... pa recimo, kao prženje omleta u odnosu na zavijanje sarme.)

Anči, meni je lepa, a može i da se ugreje, naravno. Samo je važno da ne bude mokra i debela. Juče sam stavila 2,5 džinovske glavice luka na ona dva Frikomova pakovanja boranije, i 8 jaja, to je "porodična mera"... luk sam iseckala u blenderu, malo krupnije, mrzelo me da sečem te ogromne glavice, nezgodne su. Ti možeš tačno duplo manju meru i da ti bude za dva dana. Suvkasta je onako, pomalo liči na pitu... namerno sam je pekla dugo, 40 minuta na 160 stepeni, i zato je ispala savršena. Nemoj da zaboraviš biber, to je glavna fora!

Juče je za užinu ipak bilo malo kobasice, imala sam užasno naporan dan i ogladnela sam svojski. Ostalo je sve bilo kao u jelovniku.

Danas:

D: 0,4 l ajrana + dodaci
    R: zelene paprike s vrdom (oko 200 g vurde)
    U1: šljive (brojala sam, obično pojedem oko 8 komada)
    U2: dva parčeta hleba namazana vurdom
    V: šnicla, dinstan kupus
    Poslednja izmena od dudank u 02 Aug 2014, 12:51, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 11 godine

dudank napisao:U nedijetalnoj verziji, može vrela da se premaže kajmakom i da se eventualno vrati na minut u rernu. (Kud ovo pomenuh. :010: )

Slika
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Probaću obavezno! Ja kupujem takodje Frikomovu, ali je meni dosta jedno pakovanje za dva dana. Pošto sam mesožderka mogu da ispržim jednu svežu kobasicu kao prilog, a možda i neću. Videću u svakom slućaju. Luk uvek seckam u secku, sem kada je na rebarca. Pošteno se isplaćem, a biber ne zaboravljam Baš ga puno koristim i crni i beli! Malo teže nadjem žutu boraniju, ali je ima kod drugih proizvodjaća. Posledna dva puta sam kupila na pijaci i bila je odlićna.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne znam, meni bi bilo prejako da dodajem uz to bilo šta od mesa, ali ti isprobaj kako ti odgovara. :)

Današnji jelovnik bi trebalo da bude istovetan kao juče, sem što će možda biti drugo voće, pa da ne upisujem. Hleb sam ubacila da malo sredim stomak... zapravo nisu nikakvi "problemi", nego "sindrom neskrobne ishrane" (to ga ja tako krstim), probava mi postaje preterano ubrzana, pa nije baš uvek prijatno, naročito kad me digne iz sna.

Moguće je odstupanje ako budem organizovala viđenje s društvom danas... u tom slučaju ću malo količinski da smanjim večernje obroke, a ubaciću pivce.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ti si stvarno precizna (mislim na ovo...ako bude ovo onda cu ono ili pivo...)....sto me podseti da meni npr juce nije ni palo na pamet da uz onaj mega VK dan upisem i nekoliko votki (votaka)..
    :-)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mora da se planira, inače ništa neće biti od minusa... a nužan je. :)

Danas samo na brzinu, jer mi je dan zbrda-zdola (kombinacija male avanture i gomile posla):

prvo da upišem FA, da bi bio jasan jelovnik: pola sata brzog pešačenja i oko sat i po aktivnog plivanja (brčkanje ne računam)

klopa:

doručak i ručak zaajedno - velika pljeskavica u maloj lepinji, sa mnogo salate
    U: breskve
    U2: pivo (MORALA SAM... duša mi se danas spržila)
    V: neki proteini i salata (možda mala šnicla, a možda i samo sir)

Izgorela sam kao pas... umorna i srećna. (I naravno da je morala da me dočeka poslovna obaveza "pod hitno".)
    Poslednja izmena od dudank u 03 Aug 2014, 20:49, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 11 godine

Spiči malo jogurta po opekotinama :D Valjda ga bar smiješ na sebe mazati. Zavidim ti na plivanju, jedva čekam subotu da ponovo zaronim. Drago mi je da si bar malo ohanula od posla, makar par sati i priuštila sebi to ljetno zadovoljstvo :009:
    Recept kopiran. Hvala!!!
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kakva FA-to za tebe nije uobičajeno!? Velika novost!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sanirano, samo je njuška još malo izgorela... nije bilo toliko tragično, inače bi radio jogurt i te kako. (Srećom, pošto nama uveče nestaje voda, bilo bi veselo da smo morali da se mažemo. :010: )

Anči, ovo nam je umesto mora, planiramo da ugrabimo sve lepe dane u avgustu za rktanje kojekude. Bili smo u susednom gradu jer je njihov bazen mnogo lepše održavan nego naš, i nema gužve (kod nas je ludnica). A pošto ipak ne mogu da odvojim čitav dan za to, nego samo neki sat, onda i vreme mora da bude maksimalno iskorišćeno, da bih uspela koliko-toliko da zalečim ovu falš ruku, kao i svakog leta.

Sinoć je za večeru ipak pala šnicla, uz pečen modri patlidžan i neki fantastičan dinstan pelat koji je zbrčkao mm. Danas klopa:

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: paprike s vurdom
    U: 2 breskve
    V1, V2: za jednu će biti meso i salata, za drugu sir i salata
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Nije more, to je tačno, ali kada imaš zacrtan cilj, onda moraš nećeg i da se odrekneš! Proći će i ova godina, a i vreme baš nije za bacanje para na odmore, a stalno kiša, kiša i kiša! Zamisli ako je na moru ovakvo promenljivo vreme i da čovek sedi 50% vremena u sobi, gledajući u nebo! Pa strašno!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma naravno, ne žalim se ja, i bazen mi je lep. :) Samo razmišljam naglas, bila bih guska da baš ni za to ne odvojim vremena... skroz je OK osunčati se i okupati se desetak puta po nekoliko sati, ako se lepo organizuje vreme. Ovo mi za zdravlje vredi stostruko više nego tih stotinak evra koliko ćemo ukupno potrošiti!!!

Danas smo bili opet, plivala kao manijak... počela da dobijam lepu boju. Klopa krajnje neredovna:

umesto doručka i ručka - čips i jedno pivo :010:
    kod kuće - ajran, za večeru šnicla i salata

Juče sam za večeru spremala mnogo lepu klopu, opet recept iz mog detinjstva, pa da pribeležim - paprike sa sirom (odlične i za UN na proteinski dan): ispečeno osam velikih paprika (trebalo bi da budu crvene, ali može i pola-pola), očišćeno od ljuske, drški i semena, iscepkano na krupne rezance... to se baci na kašičicu ulja, pa se zatim doda oko 300 g srednjeg sira (ne preterano starog) i ukrčka se u teflon šerpi da se sve lepo rastopi i da ispari višak vode (ali da ipak ostane malo saftano). Po potrebi se dosoli i to je to. Ovi sirevi koje kupujem niskomasni su i sa velikim procentom proteina, zato moram da dodam ulje u paprike. Divne su i kad su hladne.

Edit* - zaboravila da upišem, sinoć su za večeru bile te paprike (u malim količinama) jer sam imala goste i zveknula pivo.
    Poslednja izmena od dudank u 05 Aug 2014, 23:29, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas smo bili opet, plivala kao manijak...

Ovde korist ne može da omane... što u zdravlju, što u minusu koji će doći, što u boji zmijskog tela.... Zavidim ti!
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Samo kradem ove paprike!
Odgovori 9033 postova