Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • marush
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od marush » pre 11 godine

Srećan rođendan, Dudo...puno zdravlja i sreće i neka ti se ostvare svi planovi u ovoj godini...veliki pozdrav! :23:
  • debelka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od debelka » pre 11 godine

Srecan rodjendan :06:
    3.3.14-94.5kg/43.5/25/9

14.4.14-87.6kg/40.1/27/8

12.5.14-82.6kg/37.4/28.2/7

10.6.14-76.4kg/38.9/26.2
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Hvala, hvala! :) Kad saberem sve ove vaše lepe željice, možda ova godina života stvarno i neće biti loša! :)

Nisam još odlučila kako i šta za slavlje, jer nam nisu svi tu, da li ću ovog vikenda ili ne, pojma nemam, u svakom slučaju danas sam na dijeti. Sinoć sam imala "odstupanje", neću da kažem brlj, pošto je mm posle ponoći izvadio niotkuda božanstveno penušavo vino iz 1992, a to se ne odbija. Plus sam ga popila bez griže savesti jer sam pre toga imala užasan napad žuči (tipujem na prskan luk ili paradajz, nisam jela nikakvu hranu koja mi smeta) i uspela da izbljujem čitav ručak. Posle sam blažila dušu kajsijama, odustala od neskafe i tikvica i pojela uveče 1 punjenu papriku i 5 ćevapa, i to je bilo sve. (Važno da pjenušac ne smeta žuči, heh. :D ) Na vagi isto kao juče, 55,8, pa bih to računala kao polaznu težinu (guska je pre dve nedelje imala kilo manje i ne zna zašto je nabacila to kilo), sa' ćemo da vidimo kako će dalje biti.

Mrška, bez ajrana i hajvana moj život je pustinja (posle njih mi ljubav dođe kao milostinja), izgleda da me vuku geni na tu stranu. O pohovanim tikvicama ne razmišljam kao o opciji, one ne postoje u mom životu jer mi je pohovana hrana nešto najodvratnije na svetu, tako da će tikvice i ubuduće biti strejt.

Anči, i mi se potajno nadamo takvoj situaciji, hahh. :)

Mico, tu epizodu sam očigledno propustila. :( I nije higijenski da to lepiš... može s nogu, a može i od brkova, to pristajem da ti dam.

Današnja klopa (u nadi da konačno neće biti izmena silom prilika):

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: sir + krastavci ("ona moja salata")
    U: kajsije
    možda neskafa (nije izvesno)
    V1: jedno dve punjene paprike
    V2: tikvice*

* planiram da ih pečem s mlekom i tim slatkastim sirom, javljam rezultat
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Pridružujem se čestitkama, naravno sa zakašnjenjem! Slika
    Šta ja to primečujem-meriš se svakog dana? Znaš i sama da vaga varira, a ne treba ti dodatna nervoza. Možda nije kilo gore, možda.... Opet ću malo o vagi, mene naročito iritira kada se merim i promenim nogu za merenje, a vaga pokaže dve različite težine u roku od 2 minuta. E to su moji glupi eksperimenti sa merenjem!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Anči, mnogo je sladak ovaj što iskače iz ruže. :D

Ne merim se zbog dijete, prosto imam oduvek naviku da stanem na vagu svakog ili skoro svakog jutra, maltene od detinjstva. To mi je kao neka "zdravstvena informacija", ritual kojim započinjem dan, tj. bar su me tako učili, da i merenje spada u svakodnevne higijenske navike (higijenske u smislu kontrole zdravlja, ne čistoće :D). Nema tu nikakvog nerviranja, imam kila koliko imam - prosto se informišem o toj činjenici, mada mi poslednjih godina dodatno znači zbog ovog mog nagomilavanja vode, pa ako se npr. pojavi drastična promena težine, znam da treba da popijem kalijum, ili ako postojano krene naviše, znam da treba malo da ulaganim s hranom. Ali verovatno upravo zato imam mnoooogo opušteniji odnos prema merenju nego ljudi koji se mere samo kad je stani-pani... doživljavam vagu kao pomoćnicu, ne nešto zbog čega bih se nervirala. (Prošle godine na moru nisam imala vagu, tj. bili smo u tom poludivljem naselju, nije bilo čak ni onih na ulici... i rezultati su se videli.)

E, da, i mačka se već naučila da se meri sa mnom, svakog dana dojuri kao metak čim vidi da stajem na vagu, stane uz moja stopala i sva srećna tupka nožicama... i obično moram ili da je dam nekome da je pridrži dok se izmerim, ili se izmerimo zajedno, pa opcigujem 4,300. :(

Danas je npr. na vagi bilo malo više nego juče, i to je potpuno prirodno jer sam večerala kabastu i slanu hranu i prilično se nalila vodom... bitno je da na duže staze to ide naniže, a ako bi mi npr. sutra pokazala još više, preksutra još više, razmotrila bih šta mi izaziva zadržavanje vode (ne bih se ič uzbuđivala zbog težine, to hoću da kažem, jer treba da me "uzbudi" ono što mi se našlo u tanjiru, a vaga samo pokazuje posledice).

Jelovnik započinjem kao juče, ali za uveče nisam sigurna kako će biti, pa ću upisati posle. Kalorijski svakako kao i ovih prethodnih dana.

edit* - Odlučen jelovnik:

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: tikvice od sinoć + malo svežeg sira i ljute paprike
    U1: neko voće
    U2: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: tikvice
    V2: roštilj, gomila salate
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 11 godine

Draga moja, izvini sto nisam cestitala rodjis.
    Znas da ti zelim od srca sve najbolje u zivotu,
    da si mi lepa, vesela i duhovita i da mi
    jos dugo, dugo budes prijatelj.

Ljubi tebe tvoja Gica.Slika
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 11 godine

Skačem u dnevnik ti samo da prijavim da sam proslavila tvoj rođ sve u 16 :D Trijezna doduše, ali su konobar i drugarica fasovali od moje šape, a zabila sam se i glavom u druga - sve sam zvjezdice prebrojala. Ja hoću sliku...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Znam da nisi opterećena kilažom, i znam da imaš taj problem sa vodom, ali već i sama znaš kako da ga rešavaš. Znaš sva je sreća da nemaš grćeve, to ti je prvi znak za nedostatak kalijuma i magnezijuma! Ma uostalom ti sve znaš šta treba, pošto si dobro potkovana znanjem! :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Mico, druže moj i saborče! Slika (Ne znam šta je ovo korejsko na slici... deluje pitomo.)

Narcisa, ako si to sve uspela trezna, onda je s tobom definitivno rizično piti. :16: Tek večeras izlazim s društvom, pa ako ne zaboravimo aparat, možda će pasti neka slika. Rođendan sam provela najradnije moguće, sa sve masnom kosom, veruj mi da nisam bila za slikanje. :010:

Anči, naslućujem da je kod mene uzrok nešto drugo, ne manjak kalijuma, ali da pomaže - pomaže! Samo ne sme da se pretera kad se uzima u čistom stanju, jer može da izazove dehidraciju i bradikardiju. A vaga je tu nezamenljiva pomoć, npr. sinoć sam bila ubeđena da kreće problem s vodom (naduo mi se stomak i mislila sam da imam 100 kila), ali sam se izmerila i videla da imam normalnu večernju težinu, +1 kg u odnosu na jutarnju, znači, lažni simptomi.

Jučerašnji jelovnik odrađen uspešno (sa dodatkom mleka za večeru, pošto u marketu nije bilo voća, pa sam iskoristila kalorije, he-he :) ), današnji će biti ekstra lagan jer večeras izlazimo, treba ostaviti prostora za neko pivce. (Možda ćemo i pojesti nešto s nogu uveče.) Znači, danas ne upisujem.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Baš su mi nedostajali tvoji izveštaji sa izlazaka i ponekad po koja slika! Lepo se provedite i uživaj u izlasku! :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lepo smo se proveli, ali su slike propast. :zid: Na najuspelijoj nemam glavu, a na ostalima sam duplirana zbog nekog odsjaja. Ova je jedna od otprilike tri gde se uopšte vidi da sam to ja :(

Na tapetu je bilo pivo & kikiriki (društvo nije bilo raspoloženo za jelo), vaga puca, dub se lama. Danas se dvoumim oko izbora klope, a biće jasno i zašto:

D: ajran 0,4 l, bez lana (samo začini)
    R: salata od krastavaca i sira
    U1: kajsije
    U2: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: tikvice sa sirom
    V2: roštilj ili sarma??????

Sarma nije po PS-u, tj. ima malo pirinča, plus mi uz nju ne ide salata... a jede mi se. Upisaću šta sam odlučila.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 11 godine

Dudo mačko, zviz zviz. U najmanju ruku si tri lančana izazvala :wink:
    Javila sam ti za moje ponašanje, da na vrijeme skontaš izlaz u slučaju opasnosti :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Jbg! :x Ja imam problem! (Houston, we have a problem!)
    Ja kad kliknem na link za sliku, ovaj moj komp zeza i kaže da connection nije secure ovo ono....
    Ne da mi da te vidim!

Kaaako da te vidim?!
    Pošalji mi na meil! (mislim kad je slika već za izazivanje lančanih sudara, mora da je tajna u hajvanima... zašto samo ja da je ne vidim.....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Lepa, kao uvek! :013:
    Sarma, šta fali? Verovatno je iz zamrzivaća? Ja sam ranije uvek imala sarmu u zamrzivačiću, bar dva pakovanjca, ali ove zime dok sam utvrdila moje uzroke dijareje, koju sam povezivala sa kupusom i još koje čim, prošao je i kiseli kupus u kom sam se ranije davila.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, sliku si sa zakašnjenjem videla, ali nemam pojma kako se taj "sukob" sa ImageShack-om rešava. (Možda zato što stalno preporučuješ PhotoBucket, pa ti se sad ovaj sveti. :D )

Anči, sarma iz zamrzivača, kao lutka. Ipak sam je preskočila (ne bih li konačno splasla od grešne večeri), ali imam još tri pakovanja, pa ću bar neko dokačiti, he-he. :)

Znači, bio je roštilj sa urnebesom i crnim lukom... i ljutim paprikama, razume se.

I dalje sam vidno naduvena, verovatnije zbog kikirikija nego zbog piva - ne reagujem na njega više onako burno kao pre, ali očigledno ipak reagujem (sinoć sam imala i nešto malo bolova koji obično prate kikiriki). Danas prosto osećam potrebu da se "properem", pa će biti jedan lagan dan... preko dana salate, ajran i voće, a uveče nešto konkretno, to sad ne vredi da upisujem kao obroke. (Litar ajrana ima samo 300 kcal, pa mogu da ga ločem kad i koliko hoću.) To "konkretno" uveče moglo bi biti neko suvo mesce i sir, ali videću još.
Odgovori 9033 postova