Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od leonida » pre 9 godine

Draga Vedrana, baš me pogodi duboko u srce svojoj pričom ... nekako i ja imam slična razmišljanja o životu :)
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ali, ko sam ja da uopšte sudim da li je nekome lako ili nije? Nekome je lakše kada svoju tugu vrišti na sav glas, a nekome da je tiho nosi u sebi. Treba snage i borbe i za jedno i za drugo. Neko razvuče osmeh, neko se ne smeje, neko se zatvori u sebe, a neki traže gužvu. Ne vidim uopšte zašto naglašavati svoju tugu sa onim "lako je tebi".

Kufi taj tvoj komšija izgleda više voli da svoja dela opravda na taj način i garant time umanjuje svoju savest, kad tri puta ponovi laž, počne sam da veruje u nju. Uvek je lakše verovati da je neko drugi kriv za ono LOŠE što se dogodi i da se sa tim nema apsolutno ništa i da to ni sa čim nije taj kukavac izazvao. Za dobro je zaslužan sam i "niko mu se nije našao kad je trebalo", a u stvari od drveća ne vidi šumu jer ga cepa ego.

Ne postoji veće bogatstvo od porodice i zdravlja. Sukobim se i ja sa mojima, nekad to bude žustrije nekad blaže, ali mislim da to postoji svuda i u neku ruku je i normalno. Isto tako često im kažem da ih volim :) U nekim godinama imamo nerealne želje i očekivanja, ali kako sazrevamo uvidjamo prave vrednosti i u stvarima i u ljudima.

juče dan 2

Doručak: hrono hleb, stišljena šunka, kiselo mleko, lan
    - paradajz čorba sa testeninom
    - paradajz čorba sa testeninom
    - banana, lubenica, breskva
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Juče dan

br 3

- uveče parče pice i baren krompir

Juče sam imala problema sa želudcem i vrtoglavicom, moj nizak pritisak ili je naglo skočio ili se sve udružilo sa groznim sparnim vremenom. Nije prvi put, ali je zahtevalo malo hitne intervencije. Danas sam super. Predložena mi je jača i masnija hrana isto kao i prošli put kad me ovo zadesilo.
    Konačno sam jutros izvadila krv i idem na malo detaljnije analize i UZ bubrega, jetre, pankreasa i bla, bla. U utorak kod gastroenterologa, naravno privatno jer u suprotnom mogu očekivati pregled dogodine. Magnetnu glave sam radila pre dva meseca jedino to mogu reći da je ok :D
    PA da vidim šta se dešava s'mene i u kakvom sam stanju :D

Danas dan

br 4

Doručak: parče barene slanine, domaći koziji sir, parče suvog belog hleba
    Ručak: očekujem povratak mojih iz Bosne pa će da padnu ćevapi :D
    Večera.....

Pšenični hleb sam jela posle skoro 2 meseca, nisam želela, ali je "lakši" za želudac od onog što ja pravim ( u njemu ima i kima i lana i semenki) pa je izbor pao na beli još je odstajao malo pa je bio suv i dobro je došao.
    Koziji sir sam ja pravila, sirila sam sa limunom i ovaj put sam prezadovoljna jer se stegao, nije se mrvio. Super je.
  • Kufi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Kufi » pre 9 godine

Ručak: očekujem povratak mojih iz Bosne pa će da padnu ćevapi :D
    Slika
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Jbt na osnovu ovih pretraga na koje su te poslali rekao bih da si bila na reanimaciji. :o
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Buhahahha...nisam, ali ću slagati ako kažem da u jednom trenutku nisam pomislila da će mi trebati :D :D ali su mi odmah odradili ekg i izmerili sećer i to je sve savršeno. Već dugo muku mučim sa vrtoglavicama, i ovo je još jedino što nisam proveravala.
    Poslednja izmena od Tebi_Za_Ljubav u 23 Jun 2016, 13:11, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Prijatno s ćevapima :D , a taman sad imaš vremena (i živaca) da sve iskontrolišeš. Nadam se da će problem biti identifikovan i riješen. :pivo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ma ove promene vremena (ove nagle kiše i oluje, pa opet vrućine) svima teško padaju, i savršeno zdravim osobama, a ako postoji neki problem, onda se jače izrazi ... nadam se da ćeš pretragama pronaći uzrok.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Prijalo, prijalo, hvala :D
    Izjela sam i lepinju, lepinja ukusnija od ćevapa :D

Pojedoh i 2 štangle čokolade :oops: tako da današnji dan i nije baš u opisu onoga "nema brljanja narednih 30 dana" :D nja...nije ni prvi ni poslednji

Krvna slika je fenomenalna, dakle idemo dalje. :veseljak:

Prepisaću sve vremenu :D
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Kako se sad osećaš, da li je sve u redu? :mahalo:
    visina 157cm, godine 26
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Da...hvala na pitanju, sve je ok :) bilo mi je ok pola sata nakon tog dešavanja - kao da se ništa nije desilo. Pretpostavljam da nije ništa ozbiljnije jer da jeste danas ne bih jela ovoliko :16:
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Važno da si dobro :) I razumem potpuno da je lepinja ukusnija od ćevapa :09: :09:
    visina 157cm, godine 26
  • Hiz
    Početnik
    Početnik

od Hiz » pre 8 godine

TZLJ, imam i ja svakodnevno oko sebe te koji svoj životni uspeh i ličnu veličinu baziraju na "nemaš ti pojma šta sam ja prošao... lako je tebi" i to uz onaj preteći prizvuk. Paljba bre! :D I imam izgubljenih drugarstava, upravo zato što sam ja davala, a oni uzimali. Ali neka, ne bih volela da je obrnuto.

Nego, zdravlje pre svega! Imam jedan specifičan problem sa zdravljem ili bolje stanje i zato sam radila svašta nešto od pretraga (dopler krvnih sudova vrata, MR glave, MR krvnih sudova mozga-angiografija, hormoni štitne žlezde, VEP test, TNT test....) i svi nalazi dobri. Pratila sam i pritisak, standard mi je 90/60, ali nema veze sa tim. Dobila sam da pijem NEUROFORTE, da "nahranim mozak", izguglaj da vidiš, to su vitamini-minerali-a. kiseline, i to mi je pomoglo u meri da smo se svi začudili! Konsultuj dr, moja topla preporuka! A i lekari, neurolozi, često preporučuju. Valjda moramo da brinemo i o hrani za mozak, ne samo za guzu. :)
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Tebi_Za_Ljubav » pre 8 godine

Mislim da sam promenila bar 5 lekova koji "hrane" mozak. Ništa nije pomoglo za to što me muči. Neki su mi doneli i par kila zbog raznih vitamina. Ali ću tom obavezno da posvetim pažnju, hvala :) Sve te preglede + još neke sam odradila osim dooplera i VEP-a.

Juče se razbih od hrane, danas nastavila :D Nisam jel kolicinski puno, ali sam iskočila iz reda. Ali definitivno moram da priznam da dugo nisam ovako slatko jela. Iako sam rekla da narednih 30 dana nema brljeva i VK dana, evo napravih 2. Al se ne potresam. Ovakvih lepinja i sudžuka kod nas nema :D A i za čudo želudcu ne smeta :D

Od sutra ponovo jašem :)
  • Vedrana
    Amater
    Amater

od Vedrana » pre 8 godine

Ja sam baš nedavno čula da se masna riba preporučuje kao hrana za mozak. :)
    19.09.2018. 103.3 kg
Odgovori 1041 post