Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 11 godine

IvaCha, pridružujem se odi čvarcima i slaninici. :D Naročito slaninici. Čvarci su donekle pod sumnjom zbog dugog prženja (tj. stvaraju se izvesna jedinjenja koja nam nisu baš poželjna), ali domaća slanina ima nekih sjajnih osobina... i uopšte nemam nameru da je proteram iz dijete. Prošle godine smo doživeli razočaranje opasno, svinje su bile ogromne, a nisu imale trun slanine, skoro sva je bila kao suvo meso, a od ta dva čudovišta ispalo je nešto simbolično čvarakak, baba se radovala, a mi čitave zime zvocali što nemamo pravu slaninu. :16: (PS Ne znam šta je bilo s dnevnikom, videla sam posle da si uspela. To se nekad desi ako ti stoji predugo otvorena stranica, mora da se osveži pre pisanja.)

Mimac, ništa ti ja ne znam oko UN :neznalica: , nego da pitaš ti ovu našu Mršavićku ako ne uspeš da naloviš Gileta.

Moravka, sutra stižu sveži... možemo i da se menjamo, ovde je očajan izbor zeleniša! :) (Juče u megamarketu - krompir, luk, šargarepa, paradajz, sladak i kiseo kupus - to je bilo sve od povrća!)

Anči, nisam se nasmejala, iste te "čupice" i ja volim i sve ih pokupim iz čvaraka. :D A naravno da treba paziti... većinu nas ovde nisu ugojile ne znam kakve torte i bureci, nego zalogaj viška ovde i onde, pogotovu mislim na nas starije koje smo ranije bile mršave. I ja sam se sad na sličnu foru opustila, posle nekoliko godina ponovo stečene mršavosti, zalogaj ovde, zalogaj onde... da nisam sad stala, krenulo bi opasno naviše. Pa tako kad napišem 100 ili 200 g sira, nije to nikakvo merenje (sečem odokativno), nego više neka moja samokontrola, da se ne zanesem i da ne pojedem pola kantice. :)

Mršo, malo presipam iz šupljeg u prazno... bilo je krenulo naniže, pa naviše (PMS, MS, dvopek i ostalo), pa sad opet naniže... i tu sam negde odakle sam počela, ali mislim da je i dalje neki problem s vodom, jer salce je i dalje u onoj omlitaveloj fazi, a ja tek od jutros izbacujem vodu kako treba. Ukratko, duh je riblji, ali telo se još opire. :16: A salata... ta na koju mislim ima tanke listove, nisu šuškavo-krckavi, lepi se za jezik kad je jedeš... ne mogu da nađem dobar primer na netu, jer izgleda da i nju sad prave napumpanu, ovo je najsličnije što sam našla http://suttons.s3.amazonaws.com/p/VELEA16782_3.jpg , ali i ovde su mi nešto sumnjivo debele drške. Ne volim krckave i vodene, uvek izbacim sve one čvrste delove. (Inače ta salata ima nekih vitamina i do 20 puta više nego ajsberg i ostale nove vrste.)

Danas ne znam više šta ću s boranijom, imam je i četvrti dan jer malo dete nije htelo da je jede, a stvarno mrzim da bacam hranu. :( Ako budem imala snage, poješću je do kraja... nisam još sigurna. Verovatno ovako:

D: 100 g sira, salata
    R: izmena - "nešto ukusno" (pržena slaninica, seckana svinjetina, pečurke, u sosu od slatke pavlake, mleka, kačkavalja i zelenih maslina), salata
    U: voće
    U2: komadić kačkavalja (oko 50 g)
    V: kiseli kupus (sa vrlo malo mesa), gomila belog luka, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 01 Dec 2013, 14:15, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Da, tako izgleda ta na koju sam mislila....odnosno, konstatujem da mislimo na istu...
    Inače lepa i sve to, ali ovog puta kod mojih bila nekako tvrda i ne baš ukusna....

PS. Ne znam ide li se večeras u kafanu odnosno kafić, ali ako ideš, ja planiram da budeš atrakcija, pa ti vidi kako ćeš! Mislim, to su neki moji planovi! Pa ti stoga, želim srećan izlazak iz msa, pmsa i slično i ponovno sve ,,ribljije,, telo....
    Dakle, obrukati nas nećeš tamo!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

sali dudank...
    mislila sam pitati gigu ali njega nema vec desetak dana,ni na zadnja pitanja moja nije odgovorio,tako da pitah tebe,ali ok pitacu debelicku sada...
    ne znam sta bih,pokusacu sa vodom ali ako bude mi muka ili bolove dobijem prekinucu imam proteine pripremljene tj.pripravna sam...
    svako dobro... 8)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Znaš, to suvo mesce bih rado prebacila kod sebe, a i slaninicu- onu lepu domaću, pa miriše, ma milina! Vi koji imate domaće proizvode ne znate kako je to fino i ukusno u poredjenju sa ovim što mi kupujemo u prodavnicama. Vama je dovoljno jedno malo rebarce sušeno u pušnici da ti kuća miriše na ukusno jelo, ma šta se pripremalo!
    Ova tvoja večera je moja!
    Što se mučiš sa boranijom, lepo zaledi, pa imaš za jedan drugi dan, kada ne znaš šta ćeš zbog zauzetosti!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, sve "ribljije" telo moraće da se čuva za idući vikend. Čovek je na putu, mada imam moju žensku ekipicu i mogla sam sinoć s njima, ali uopšte mi nije bilo zanimljivo da izlazim bez "udvarača" (mislim na mog redovnog udvarača, tj. na mm :) ). Onaj najlepši deo večeri je kad te neko gleda... tako da se to odlaže do daljeg. :)

Mimac, izvini sad što nisam umela da pomognem, ali ako nekad nešto drugo zatreba, tu sam! :)

Anči, kupimo i mi ponekad, ne bi potrajalo sve to godinu dana kad bismo samo domaće jeli, ali od kupovnih proizvoda jedino barena slanina zna da bude fina, ovo ostalo ne liči više na prave proizvode... napumpano, vlažno, a kad skuvaš npr. suvo meso iz prodavnice, bude kao sunđer. Boraniju nisam htela da zamrzavam jer je već stajala dva dana, ali su mi golubovi juče rešili problem, mislim da su brljali nešto po šerpi (nije bila dobro poklopljena), pa je ipak taj ostatak završio bačen, a ja sam skuvala sinoć lep kiseli kupus (i upisaću izmenu). Posle kojeg mi je crkao šporet, izgleda da se neka žica istopila, pa danas nisam mogla ni normalnu kafu da popijem. Sreća pa večeras dolazi "udvarač". :)

Klopa danas:

D: preskočen (nije nam došao siradžija ove nedelje :( )
    R: kiseli kupus (sa malo mesa)
    U: voće (uglavnom su ovih dana mandarine)
    V: nešto domaće suhomesnato, salata
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Samo da ti :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, pobiće nas Giga zbog tih mahanja... a volim kad mi uskočiš i samo tako u dnevnik. :)

Juče sam imala nešto što bi se moglo nazvati LCHF danom, mada to nije moj stil ishrane, ali ugodilo se tako, pa sam bar maksimalno uživala. :) Doručak preskočen, ručak poveća šaka čvaraka, mala kriška nekog veoma jakog sira (kao šatro domaći, a liči na zdenku... ne znam šta je, sa Zlatara), i na to sam dodala šaku kikirikija... užina velika jabuka, a večera svinjske šnicle u kokosu i vrganji dinstani na tom istom siru, mleku i buteru. (Sve masno do bola.) Danas nemam neki određen plan, ustala sam tako sita da nije moglo biti D od doručka, ali otprilike ovako:

D: /
    R: kiseli kupus (bez mesa)
    U1: sir, neki čvarak i salata
    U2: grejpfrut
    V: neko meso + salata, čaša mleka (preciziraću)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Neki blaaagi lchf meni deluje inspirativno da se proba...nekako mi zanimljiv koncept....
    A vidiš šta rade te masnoće, sita i sledećeg dana.....
    Samo što ljudi misle da je gro količine ishrane u lchf danu iz masnoća a nije gro količine nego gro kalorija...onako prosto rečeno.....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Neka Giga izvine, ali ja kada baš nemam šta da komentarišem, onda po nekad mahnem!
    Onaj LCHF onog komentarisanog dana, meni je baš bilo lepo dok sam čitala! Nije to stalno, a zaista te drži sitom. Taj Zlatarski sir, ili Zlatiborski-no coment, to je nešto njama, ali ja ne smem, pa mogu samo da ti zavidim, kao i na Debelickinom pravom Kozijem siru! Taj tvoj je sigurno onaj pravi?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, baš tako, Mršo, ovo su bile relativno male količine, pa tako to što je "masno" nije bilo baš ni krkanje masti na kašiku. Ne bi mi prijalo da tako jedem svakodnevno, ali uklapa se u onu tvoji priču o praznicima. Tj. nije bio nikakav praznik, ali pošto su se već u kući zatekle masnije namirnice, onda sam automatski smanjila ostale "priloge", suzila izbor na osnovu tog što ima. (Praznik je bio juče, veliki sin napunio 22 godine, ali smo "otpraznovali" samo sa nekoliko rakijica uveče, pošto on nije tu.)

Anči, taj zlatarski sir je iz prodavnice, ali je dobar, tj. od pravog mleka - počeli su sad da pišu sastav sira, moraju, pa nas dečko koji tamo radi obaveštava šta piše na deklaraciji (pošto se ovaj prodaje na meru, pa je deklaracija u magacinu). Meni je vrlo zanimljiv, prejak je da se jede stalno, ali je odličan za u neki sos, ili za meze/predjelo (i može da se iseče bukvalno da bude proziran, iako je beli sir).

Danas je na redu kupus hiljaditi dan, odličan je i žao mi je da ga ne pojedem:

D: /
    R: parče običnog sira, salata
    U: voće
    V1: tanjir kiselog kupusa sa malo mesa
    V2: ?? (upisaću)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Slika Srećan rodjendanac velikom detetu, a kada se skupite-biće i proslave!
    Znam za te jake bele sireve i zaista su odlični, ali ubitačni! Volim ih i ja!
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Detetu velikom srecan rodjendan i sve najlepse! :06:
    Za tvoje jelovnike , sta reci.....Ima li minusa, dogadja li se sta? Kod mene totalna blokada! :(
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, Moravče, hvala vam! :31: I ja se nadam da ćemo proslaviti zajedno uskoro, podugo se nismo videli. :)

A minusi... pa ne znam ni ja, ne jedem dovoljno dosledno da bi sad tu bilo nekih bitnih minusa, ali uvek mi krene naniže kad pređem na tu varijantu jača hrana - manje količine. Kad bih sad tako nastavila, verovatno bi bilo značajnijeg minusa, ali ne znam dokle mogu tako da nastavim, tj. ne znam kad će da proradi ala u meni. Probaću i danas tako, pa ćemo videti.

Upisaću jelovnik kasnije, opet sam u fazi "ne znam šta jedem", a ovih dana mi baš nikako ne prija doručak... prosto ustanem sita i presita. :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne mogu da se setim šta sam tačno jela ovih dana... uglavnom mnogo povrća, malo voća i malo mesa, a s mlečnim proizvodima sam utanjila jer nam je čovek od kog redovno kupujemo uvalio lošu turu sira. Juče je bio VK dan s pivom i bogatom večerom, danas nastavljam gde sam stala. Jelovnike ne pišem iz prostog razloga što jedem zbrda-zdola, pa na kraju dana nemam tačan uvid, to je milion malih obroka, ali svi su lagani, više kao užinice - npr. pojedem barenu cveklu, ili napravim sebi salaticu od barene šargarepe i malo majoneza, ili bude neki izbor turšije uz 2-3 listića suvog mesa, ili popijem bistru supu, ili pojedem mandarinu... samo uveče smotam konkretniji obrok. Opet sam ovih dana imala previše posla i jednostavno mi tad odgovara ovo jedenje na sitno.

Od juče smo krenuli da pravimo strateški plan praznika, da se za svaki počastimo nečim što volimo a da se ne ubijemo od hrane, i da usput sve bude efikasno spremljeno, ponešto i unapred. Što reče Mrša, moglo bi se uz taj plan još i smršati. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kada si spomenula sir i da vam je uvaljen lošiji od uobičajenog, e da znaš da se i meni to desilo prošle nedelje. Kupujem Kraljevački mladi sir i prošle subote je bo jako loš, sav nekako mek, prosto se cedi, a meni se to gadi. Danas kupih opet isti, ali ova tura je izgleda dobra, kao i one prethodne i ranijih kupovina. Valjda se i njima desi da omanu. Večeras ću ga probati i ako bude loš, ne kupujem ga više.
    Tebi se već brzo približava Božić i mislim da uopšte nema potrebe za nekim preteranim spremanjima hrane, mislim uopšte na dolazeće paraznike. Em je velika skupoća, em se nema vremena, a najbitnije od svega je što velika večina vodi računa o ishrani i više se ljudi ne prejedaju.
    Možda grešim, šta kažeš?
Odgovori 9033 postova