IvaCha, pridružujem se odi čvarcima i slaninici.

Naročito slaninici. Čvarci su donekle pod sumnjom zbog dugog prženja (tj. stvaraju se izvesna jedinjenja koja nam nisu baš poželjna), ali domaća slanina ima nekih sjajnih osobina... i uopšte nemam nameru da je proteram iz dijete. Prošle godine smo doživeli razočaranje opasno, svinje su bile ogromne, a nisu imale trun slanine, skoro sva je bila kao suvo meso, a od ta dva čudovišta ispalo je nešto simbolično čvarakak, baba se radovala, a mi čitave zime zvocali što nemamo pravu slaninu.

(PS Ne znam šta je bilo s dnevnikom, videla sam posle da si uspela. To se nekad desi ako ti stoji predugo otvorena stranica, mora da se osveži pre pisanja.)
Mimac, ništa ti ja ne znam oko UN

, nego da pitaš ti ovu našu Mršavićku ako ne uspeš da naloviš Gileta.
Moravka, sutra stižu sveži... možemo i da se menjamo, ovde je očajan izbor zeleniša!

(Juče u megamarketu - krompir, luk, šargarepa, paradajz, sladak i kiseo kupus - to je bilo sve od povrća!)
Anči, nisam se nasmejala, iste te "čupice" i ja volim i sve ih pokupim iz čvaraka.

A naravno da treba paziti... većinu nas ovde nisu ugojile ne znam kakve torte i bureci, nego zalogaj viška ovde i onde, pogotovu mislim na nas starije koje smo ranije bile mršave. I ja sam se sad na sličnu foru opustila, posle nekoliko godina ponovo stečene mršavosti, zalogaj ovde, zalogaj onde... da nisam sad stala, krenulo bi opasno naviše. Pa tako kad napišem 100 ili 200 g sira, nije to nikakvo merenje (sečem odokativno), nego više neka moja samokontrola, da se ne zanesem i da ne pojedem pola kantice.

Mršo, malo presipam iz šupljeg u prazno... bilo je krenulo naniže, pa naviše (PMS, MS, dvopek i ostalo), pa sad opet naniže... i tu sam negde odakle sam počela, ali mislim da je i dalje neki problem s vodom, jer salce je i dalje u onoj omlitaveloj fazi, a ja tek od jutros izbacujem vodu kako treba. Ukratko, duh je riblji, ali telo se još opire.

A salata... ta na koju mislim ima tanke listove, nisu šuškavo-krckavi, lepi se za jezik kad je jedeš... ne mogu da nađem dobar primer na netu, jer izgleda da i nju sad prave napumpanu, ovo je najsličnije što sam našla
http://suttons.s3.amazonaws.com/p/VELEA16782_3.jpg , ali i ovde su mi nešto sumnjivo debele drške. Ne volim krckave i vodene, uvek izbacim sve one čvrste delove. (Inače ta salata ima nekih vitamina i do 20 puta više nego ajsberg i ostale nove vrste.)
Danas ne znam više šta ću s boranijom, imam je i četvrti dan jer malo dete nije htelo da je jede, a stvarno mrzim da bacam hranu.

Ako budem imala snage, poješću je do kraja... nisam još sigurna. Verovatno ovako:
D: 100 g sira, salata
R: izmena - "nešto ukusno" (pržena slaninica, seckana svinjetina, pečurke, u sosu od slatke pavlake, mleka, kačkavalja i zelenih maslina), salata
U: voće
U2: komadić kačkavalja (oko 50 g)
V: kiseli kupus (sa vrlo malo mesa), gomila belog luka, čaša mleka