Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 11 godine

Jedva stigoh i do tvog dnevnika! Samo da znaš da me manje boli!
    Šta reći za jelovnike, meni su OK, ako su tebi OK, uostalom kao i kod svih, pa i kod mene. Ja se nekad malo više petljam oko ručka, ali sve je ustvari brzo i najviše koristim rernu!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Dobra vest, ovo sa stomačićem....
    A ovo sa pisanjem sitnica...mislim da ipak zavređuje pažnju...jer neko može nešto da nauči iz toga, nije zgoreg....
    Ajd zdravo Zgodna Ženo!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Piši nam Dudo iako ti se nekad čini da su jelovnici isti. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Moravče, male promene čuda čine. Sad jedem bukvalno nekoliko zalogaja manje dnevno, i krećem se po kući (uradim ovo i ono, sitnice neke), i krenulo. Krenuće i kod tebe... tek si na početku, ali sećam se kako si pre skidala i nemaš razloga da pomišljaš da neće i sad tako. :)

Anči, drago mi je što su bolovi popustili, svrnuću do tebe da vidim detaljno šta ima. I ja sam ljubitelj jela gde ne treba mnogo petljavine, tj. ne smeta mi da se kuva i satima, ali da ne moram da stojim pored šporeta. Ovaj gulaš mi je oduzeo vremena samo dok sam isekla luk i nekoliko puta promešala... volim takva jela. :D

Mršo, ti si pisala o praziluku, a ja bih baš mogla jednom da raspalim o papričicama. Velika greška kad mislimo da je "dijeta" da jedemo bljak i blago i nezačinjeno i neukusno... ja uživam da npr. pospem sir ljutom tucanom paprikom i origanom... papričice valjda samo uz supu ne jedem... zaslužuju pažnju i te kako. :) (I fala za ovo "Zgodna ženo". :D )

Cirkončiću, isti, ali bar se vidi da nisam brljala. :16: Znači, 'vako se danas jelo:

D: 200 g mlađeg sira, praziluk
    R: oko 200 g neke domaće kobasice (živa pa pržena), feferone
    U: 1 grejpfrut
    V: begova čorba*
    Edit - zaboravila da upišem V1 (koja je bila između grejpfruta i čorbe) - 3 cm čajne i oko 80 g mladog sira + nekoliko feferona

*recept standardni - govedina, pileće belo, šargarepa, luk, bamje, žumanca, limun (nisam stavljala pavlaku ovog puta)
    Poslednja izmena od dudank u 23 Nov 2013, 13:59, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Vidim da voliš ljuto i da koristiš tucanu papriku! Nećeš mi možda poverovati, ali probaj da tucanu ljutu staviš u tanjir kada jedeš supu, umesto bibera. Ja to jako volim, ali retko ko tako jede! Probaj!
    Za gulaščić od djžigerice, takodje sam se zadržala samo dok sam isekla luk i sve se kratko prokrčkalo poklopljeno na tihoj ringli. Imam i za danas.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam probala, a verujem da je dobro!!! Probaću prvom prilikom kad bude supa (retko kuvamo klasičnu supu, ali doći će i ona na red :) ). Momci takođe vole ljutkasto, ja možda nekad i preteram, ali nemam problema s tim, tj. ne izaziva mi nikakve posebne nuspojave.

Danas se dvoumim opasno kako da organizujem dan, iskrslo je da treba sutra da idemo na put (jednodnevni) i krećemo rano ujutru, pa ne znam da li nam je pametno da večeras izađemo. Za svaki slučaj ću laganije jesti preko dana, a za večernji deo još ništa ne znam. :neznalica: Ne bi bio problem da nemamo obaveze i idućeg vikenda... a dva vikenda bez izlaska već su mnogo. Upisaću kad budem imala procenu šta se danas radi.

D: preskočila
    R: 2 roštilj-kobasice (domaće), ajvar
    U: džinovska mandarina
    U2: neki zalogaj pečenja
    V: pivo, kasna večera u vidu pečenja (bili u gradu i ponovo ranije zatvorili picu na parče :(
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ova invazija ti otera dnevnik tamo negde daleko....pa da ga prebacim ovamo ,,kod nas,,.....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

dudank napisao:Moravče, male promene čuda čine. Sad jedem bukvalno nekoliko zalogaja manje dnevno, i krećem se po kući (uradim ovo i ono, sitnice neke), i krenulo. Krenuće i kod tebe...)

Krenulo! Bravo! :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, hvala. :)

Magi, srećna sam i ja, već je otišao taj kilogram variranja (stalna tendencija da pođe naviše), sad ide ono tvrdokornije salo, ali nešto se dešava... bar nije dosadno. :D

Juče smo bili na tom putu, ukočila sam se sva, noćas nastavila s redovnim radom... danas je dan oporavka. Pošto u subotu nisam mogla da izvedem brlj, premestila sam ga za juče (uklopilo mi se u vanredne uslove), pa je bilo - doručak 2 parčeta vrućeg hleba, ručak velika dinstana šnicla + salata, užina parče gibanice, večera oko 100 g pečenja i salata. Danas će biti uredan NK dan, samo što još ne znam šta jedem, dopuniću:

D: kriška sira 200 g, salata
    R: samo salata (nisam bila gladna)
    U: grejpfrut
    V1: škembe čorba
    V2: nekoliko ćevapa, salata, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 26 Nov 2013, 01:24, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Kad pogledam tvoje jelovnike, toliko su tanki da moji pored tvoji izgledaju kao ceo narodni kuvar! Kad bi stale jedna pored druge bile bi ko Stanlio i Olio! :?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravče, zavisi s koje strane gledaš. :D Meni su prilično bitne količine, pa mi je tako draže da pojedem 200 g sira i bar 300 g salate... to je pola kila hrane za doručak. :) Večeras je na redu ova niskokalorična čorbica, mogu mirno da pojedem dva tanjira... samo gledam da se uvek zagrabim za manje kaloričnu namirnicu, a nema šanse da trpim glad i prazan želudac. (Sama mi kaži ko tehnički bolje prođe, onaj ko pojede 50 g čokolade ili onaj ko pojede pola kila grejpfruta. ;) )

Zaboravila sam da upišem, juče su pala i 2-3 piva. :roll:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Tako nekako bi se mogla definisati i uloga moje zelene salate, u ogromnim količinama...na koju sam se prosto navukla kao narkoman....A preko salate ono što dodam, meso ili sir ili jaje ...obično je u maloj količini...
    Zato su salate, meso, neutralno povrće, sir...zakon i fenomenalno rešenje za ishranu...
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kad reče "preko salate", tako sam ovaj gulaš jela - vrlo blago začinjena kupus-salata umesto testenina, pa sam doslovno preko nje sipala gulaš. Fantastična je kombinacija, zasitna i ukusna (i uopšte nemaš osećaj da fale neki makaroni). :)

Ko je gadljiv, nek ne čita jelovnik. :)

D: 200 g srednje starog sira, salata
    R: škembe čorba (u velikim količinama)
    U: grejpfrut
    V1: nekoliko tankih dvopeka sa ajvarom, mleko
    V2: opet škembe čorba
    Poslednja izmena od dudank u 27 Nov 2013, 12:55, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Samo da te cokim ovde! :31:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja obožavam tu ,,preko salate,, varijantu...to mi je jedna od najomiljenijih varijanti u ishrani...
    Slika

Odgovori 9033 postova