Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 11 godine

Mršavićka, evo, sad sam pomerila tiker. Svega -400, ali ubedljivih -400, bez dijete. :) Tj. samo sam se vratila na normalno jedenje (čak sam u subotu priuštila sebi VK dan, imala sam negde u glavi maglovitu predstavu o tome da smem da pojedem neki hleb za večeru i drmnem čašu piva :D ).

Ružo, umor me vuče u frižider, ali tenzija mi ne dâ da pojedem više od nekoliko zalogaja, i to je dobra kombinacija (mislim, nije dobra, ali kad bolju nemam :16: ).

Čisto za primer, kako je izgledao jučerašnji dan: "doručak" dve nektarine... pa malo kasnije još jedna... pa nekoliko zalogaja musake... pa jogurt s lanom... pa malo boranije sa suvim mesom... pa velika jabuka... pa još u dva navrata po malčice boranije sa suvim mesom... pa salata od paradajza... i na kraju malo šunke. Sve su to bili odvojeni "obroci", ukupno deset obroka. Sistema nema, ali svaki put pojedem samo koliko mi treba u tom trenutku, i preko dana pokrijem sve potrebne namirnice.

A kad izguram ove obaveze i rešim tu komplikaciju s koncima... vodim sebe na pivo i picu, uz vatromet. :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 11 godine

Proletoh ti skoro biciklom kroz Palanku, vozali od Smedereva preko Mladenovca pa preko Palanke i V.Plane te se ubismo ko siročići u nekom etno selu kod V.Plane pa jedva nazad do Smedereva, mali krugić od 130 km. Al ne javih se na vreme jer sve nekako ispade na brzaka :)
    Slika
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Vidim da kilaža polako ide na dole, što me posebno raduje, pošto si naravno zadovoljna! :013:
    Inaće problem - centralni - konci, još uvek prisutan, nažalost! :crybaby:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gile, pa stvaaarno! :03: Trebalo je da napravite jednu pauzicu ovde, ne bi vam pobegli Moravski konaci (mada priznajem da imaju dobru klopu, nek ste se ubili :) ). Ako se opet zadesiš, nemoj da ne bi javio unapred! :)

Anči, došla si! :skakutalo: Taman da te obradujem... juče sam bila kod dr i dobro je prošlo sve, nema više komplikacije, nema konaca, nema ničega. :013: Sada ista procedura kao prošli put, čekamo da vidimo da li će se problem opet pojaviti ili je rešen, ali zasad sam oslobođena konaca, bolova & ostalih neprijatnosti. :)

S jelom sam uglavnom disciplinovana, ali me je malo zaklalo ovo nekretanje, a kad mnogo radim, ne mogu baš ni da gladujem... sutra, međutim, završavam jednu važnu etapu, tako da je već za preksutra planiran izlet sa dosta pešačenja, nadam se da ću izdržati, mišići nogu su mi nula trenutno. :010: (A nemam ni ravne cipele, stare su crkle... moram da kupim neke jeftikanere.)

Počela bih malo da pišem klopu, čisto da mi sad od radosti ne uleti nešto nepredviđeno. :)

D: jogurt + dodaci
    R: sir, salata, supica
    U: ovde je bilo neko voće, pa druga užina parče hleba i jogurt
    V: kuvana kolenica u saftu*, salata, mleko

*Strejt saft, na bazi jabuka, ne onaj masni. :)
    Poslednja izmena od dudank u 21 Sep 2013, 15:06, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 11 godine

Napokon :013: , pa bio je vec red. Nadam se da se vise nikad nece povratiti .
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Jeeeeeee! :pivo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Kada te nema, odmah se zabrinem! Sada je pola 9 uveće i udjoh na forum pre nego ugasim komp i samo pogledah par dnevnika i vidim da se nisi javljala?! :neznalica:
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

od SkadiNor » pre 11 godine

dudank napisao:(A nemam ni ravne cipele, stare su crkle... moram da kupim neke

Ako smijem dodati, neka imaju veću petu, to je najbolje, evo da vidiš na šta mislim http://pocketchange.become.com/wp-conte ... iprene.jpg (ja imam ove (u ljubičastoj boji :ljubav2: ), ali ja zbilja dosta treniram pa moram, ali bilo koje sa većim tim dijelom pod petom.. Pretpostavljam da znaš, ali dosta ljudi ignoriše to, ja stalno smaram moje društvo oko toga :D :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bokac, Mršavićka, i ja se nadam! :pivo:

Anči, ne postižem, trenutno sam u nekom "eksperimentu" pa bih morala malo opširniji post... ali sve je u redu, samo nisam stigla da se upišem. :) I inače u poslednje vreme slabo stižem.

Skadi, apsolutno, čak i ne mogu da hodam skroz u ravnom jer sam kidala ligamente i tako su srasli da moram da imam petu. :) Jedino što ne uspevam da spojim i lep model i lepu cenu :16: , moraću malo ozbiljnije da potražim.

Bežim, samo sam se javila da sam živa... pa se sutra javljam detaljnije (pošto nam je, nažalost, propao plan za putovanje :( ).

:mahac:
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

Hahaha, ni ja.. ove sam našla oko 33e na rasprodaju tad.. Ja bih one NIKE nego su 70e.. :O
    Pa nekad kad skupim pare hahaha.. :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, da ne lažem, trenutno bi mi i 33 evra bilo mnogo. :16: Ne jurim patike, ne nosim ih, nego neke cipele lagane, izuzetno retko mi zatreba obuća za pešačenje "u terenskim uslovima", pa zato ne bih da dajem neke velike pare. (A i nemam ih. :16: )

E sad, obećani izveštaj... u poslednje vreme imam problema sa želucem, što me je vrlo iznenadilo jer sam prvi i poslednji put takve probleme imala i izlečila tamo neke 1987... prosto nisam sklona tome... ne znam da li je prosto od nerviranja (jesmo imali vrlo stresnu godinu) ili sam to isprovocirala onim brljokama na moru, a možda su i oba posredi, u svakom slučaju je ovih dana doseglo vrhunac, pa sam krenula da ispitujem šta mi tačno od namirnica smeta, pošto je bolje sprečiti nego lečiti, i sad sam u tom eksperimentu. Ništa posebno, samo odvajam namirnice po obrocima, čak i voćke odvajam, ili eventualno pravim vrlo jednostavne kombinacije da bih tačno znala šta da izbacim privremeno iz jelovnika. Zasad su mi na crnoj listi kruške, hleb, jogurt (mala količina mi ne smeta, pa ću zadržati za doručak, ali veća me ubije). Hleb je ionako na crnoj listi odavno, ali nije mi pravio tu vrstu problema... a poslednjih dana sam jela poneki zalogaj starog hleba, misleći da će da mi umiri želudac, kad ono cvrc, upravo obrnuto.

Danas su u okviru eksperimenta dinje, paradajz, krastavac:

D: mala čaša jogurta s dodacima
    R: parče sira, krastavac
    U1: dinja
    U2: paradajz
    V: čorbica od raznog povrća (probana sinoć), parče nekog mesa, crni luk (testiran)
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik

Meni su čak ovamo na tretmanima rekli da izbjegavam da u istom danu jedem različito voće O.o
    Javi kako reaguješ na gore napisanu kombinaciju :))
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Šta se to dešava pa više vas ima problema sa želudcem.
    Za hleb si znala, kruške su teške, pošto i ja imam problem ako pojedem krušku i ne jedem je uopšte. Možda su ti jelovnici nekako tanki, mada i ranije si tako jela. Sve se svodi da je stres i sekiracije problem! Utvrdićeš ti to, sigurna sam.
    Sada tek primetih da si preksinoć klopala kolenicu, njama!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Skadi, eksperiment napreduje. :pivo:

Anči, hleb mi nikad nije pravio problem sa želucem, a ni kruške. U stvari, nikad mi ništa nije pravilo problem, zato sam u velikom čudu. Letos sam mislila da je krivo prskano voće i povrće, jer bolovi nisu bili svakodnevni, a nije mi palo na pamet da nešto fali mom želucu, inače bih odmah krenula da to rešavam.

E, a jelovnici... pa i nisu tanki, večere su mi obilne. :)

Juče mi je dinja haos napravila, mada sam za tu sortu primetila još pre da nije baš laka za želudac... danas probam drugu vrstu dinje. Ostala hrana je prošla test, jedino paradajz sam preskočila jer mi je bilo dovoljno bolova, nisam htela da rizikujem još i sa njim, pa sam umesto njega smotala dve jabuke (one su testirane ranije i ne prave mi problem).

U međuvremenu zanimljiva informacija... sinoć je mm grickao kikiriki, to jest Gud Diet, koji sam prvi put imala prilike da pogledam izbliza... uzela sam da probam malčice (nije bilo u okviru testa, samo me je zanimao kakav je kad ga toliko hvale) i bio mi je vrlo čudan, tako da sam pogledala sastav na kesici, uporedila s tabelama i ustanovila da ima više šećera i više kalorija od normalnog kikirikija (pa i od onog prženog na ulju)... toliko o tom "diet" proizvodu koji se reklamira kao zdrav jer je bez soli. Razlika u kalorijama nije velika, ali u procentu šećera jeste, tako da samo mogu da nagađam da mu dodaju neku maltozu ili šta već.

Danas idemo na jednu večerinkicu, pa je u planu tanji dan (tj. tanji do večere, jer će se verovatno sedeti dugo):

D: mala čaša jogurta s dodacima
    umesto ručka: dinja (druga vrsta, eksperiment)
    V: planiram pečenje, oprezan eksperiment sa malo rena, upisaću ako bude još nešto
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Maggie Kaye » pre 11 godine

Ne znam jesi li naletjela na ovo online, ali ja nisam znala da li da se smijem ili plačem. :D http://oi40.tinypic.com/2dma59u.jpg

:009:
Odgovori 9033 postova