Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Majica Ivanica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Majica Ivanica » pre 16 godine

Za ugljenohidratni mogu recimo puding uvece?Jer citav taj puding i sa obicnim ili sojinim mlekom ima isto kalorija kao recmo dva manja parceta cokoladne torte..A i student sam pa mi ekonomicniji taj puding..A od skoro sam single pa vise nemam baju da me vodi na kolace... :roll: :(

I nisam znala da se do rucka moze pojesti nekoliko vocki a ne samo 2??To je divno ako je tako..
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

Taka ženska a brez baje :shock: puding se može jesti i sa običnim i sa sojinim mlekom u količini jednog parčeta torte (ne nikako dva parčeta) ili 2-3 manja kolača. Štangla crne čokolade je obevzna odmah posle večere.
    Slika
    Slika
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik

od PhoeniX » pre 16 godine

Gigo, zanima me koliko je moguce skinuti kilograma na odrzhavanju?
    Ajde vishe taj klub 6 !!!!!
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

nema pravila i zavisi kako se pridrzavas odrzavanja ja sam uz odrzavanje i mene smrsala 9 kg skoro pa kao i u prvom krugu dijete jer sam tada smrsala 12 kg al opet kazem sve zavisi od organizma do organizma
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Uz edekvatnu fizičku aktivnost i uz pravila održavanja možeš skinuti tih preostalih 5 kg lakše nego da si na UN dijeti režimu ishrane. 8)
    Slika
    Slika
  • apologize
    Početnik
    Početnik

od apologize » pre 16 godine

Gigo, ja sam za 2 meseca skinula 7 kilograma, ali u prvom mesecu mi je islo sporije, dok sam se u drugom topila. Zanima me ako sada prekinem UN Diet, da li je i ja isto mogu nastaviti tek posle 3 meseca ili mogu ranije? Kako ide odrzavnje da li isto 3 meseca ili se sve menja zbog ranijeg prekida?
    Hvala punooooo!!!!1 :pivo:
  • Majica Ivanica
    Početnik
    Početnik

od Majica Ivanica » pre 16 godine

da li puno gresim sto za skrobni dan pomesam krompir, grasak i kukuruz i svez paradajz pa zapecem kao musaku?? :neznalica:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Uvek je bitno da je jedna vrsta skroba pretežna a ostale u simboličnoj količini, ako je tako onda ne grešiš
    Slika
    Slika
  • sandry
    Početnik
    Početnik

od sandry » pre 16 godine

Hvala na iscrpnom odgovoru,a sad moram jos malo da ddosadjujem pitanjima!
    1.Da li nekada mogu da jedem kajmak i generalno mi nije najjasnije,kako mogu da kombinujem mlecne proizvode i meso 1.dana? Uzasno mi nedostaje jogurt :crybaby: !
    2.U novom broju Blic zene,po svemu sudeci,preporucili su ovu dijetu,s'tim sto tamo pise da 3.dana posle rucka i vecere moze da se jede voce! Meni bi to izuzetno odgovaralo!
    3.Da li za rucak 3.dana mogu da se jedu pecurke(sampinjoni,bukovace...) ukuvane sa paradajzom i lukom,kao sos za spagete ili makarone?

Hvala,hvala :skakutalo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ovde na forumu je zastupljena tvrda t.j. originalna verzija UN režima ishrane, znači 100% po pravilima pa i žešće, sve ostali razni predlozi po ččasopisima smatraju se varijacijama na temu originala.

1. Mlečni proizvodi i meso se ne mešaju ni u okviru obroka a ni u jednom danu, ili meso ili mlečni proizvodi sama odluči. Ako se na proteinski dan opredeliš za mlečne proizvode onda možeš jesti kajmak ali onako da ti nepce oseti kajmak što bi rekli kajmak u pokušaju, inače kajmak se izbegava zbog prevelikog procenta mlečne masti. Na taj dan mesto supe možeš popiti jogurt.

2. Nisam čitao dotični časopis ali ću se ogrebati na komšijskoj trafici. Al kao šo rekoh ovde je zastupljena originalna UN dijeta i po tome nema nikakvih užina između ručka i večere. Jedino je na vitaminski dan dozvoljeno jesti od doručka pa do večere na svaka 2 sata.

3. Treći dan je dan ugljenih hidrata i ta kombinacija može da ide kao prilog uz neko testo.
    Slika
    Slika
  • apologize
    Početnik
    Početnik

od apologize » pre 16 godine

Gigo, a odgovor na moje pitanje? :nasilan:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

apologize napisao:Gigo, ja sam za 2 meseca skinula 7 kilograma, ali u prvom mesecu mi je islo sporije, dok sam se u drugom topila. Zanima me ako sada prekinem UN Diet, da li je i ja isto mogu nastaviti tek posle 3 meseca ili mogu ranije? Kako ide odrzavnje da li isto 3 meseca ili se sve menja zbog ranijeg prekida?
    Hvala punooooo!!!!1 :pivo:

UN dijeta, je dijeta na duge staze i sastoji iz 2 dela, dijete i održavanja dijete, oba dela su po 91 dan, prvi deo bez drugog nema efekta. što znači da je ukupno trajanje jednog ciklusa UN dijete 182 dana zaredom.
    U slučaju prekida u prvom delu ili ne nastavljanjem sa delom održavanja, u postepenom prelasku na redovan režim ishrane, kilogrami znaju da se vrate, ne vrtoglavo brzo ali znaju, jer prekidom ne dolazi do promene metabolizma.
    Ako se prekine trebalo bi da prođe do novog početka UN režima ishrane bar 2-3 meseca, pa opet početak od 182 dana.
    Slika
    Slika
  • miki84
    Početnik
    Početnik

od miki84 » pre 16 godine

pitanjce... sutra mi je proteinski dan pa bi prodinstala belo meso sa pecurkama a posebno ispohovala tikvice na res sa jako malo ulja, bez hleba!
    jel bi bila velika greska to pohovanje?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

UN dijeta i pohovanje ne idu zajedno... :NN05:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • miki84
    Početnik
    Početnik

od miki84 » pre 16 godine

Jos jedno pitanjce,jel se sme na unki jesti supica neka povrcna na UH i skrobnom pored redovnog sto ide po pravilu?znam da pise samo na proteinski
Odgovori 4679 postova