Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: GIGA dnevnik

od lasata » pre 13 godine

Pa gde ces tako mladu i zgodnu zenu na selo? Zaboravi na 'gospodina seljaka'... :D
    Zasadi paradajz na terasi i meditiraj uz njega... :-P
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Gigo,znam da po malo svi dosadjujemo,ali dnevnik ti je obiman :009: ,pa teško pronalazim pročitano.
    Bila je priča o nekom proteinu,koji si pio,i cela diskusija na tu temu.Sinoć sam pojela kiselo mleko,posle godinu dana,i baš mi leglo.Ali uvek ima neko ali,koji sreću kvari :( .
    Ja ne smem da uzimam mlečne proizvode,/da ne širim priču ovde/,a volela bih onu ,laku,proteinsku večeru :) ...pa ako imaš neki savet,oko tih proteinčica,predlog...ti slobodno....biću obradovana :013:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • bas_bas_bucka
    Početnik
    Početnik

od bas_bas_bucka » pre 13 godine

Gigo, pomagaj,
    Danas mi je 17 dan drugog kruga UN, nisam istrajala celo odrzavanje, vise je to bila pauza usled bolovanja i oporavka od mesec dana, i sad, ja sam za ovih 16 dana izgubila 4 kg i prezadovoljna sam, pitanje je da li da pocinjem TUN ili ne?
    UN 06.09.11.-04.12.11. minus 21kg
    UN 10.05.12.-

Jos jedan prodje dan
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

lasata napisao:Pa gde ces tako mladu i zgodnu zenu na selo? Zaboravi na 'gospodina seljaka'... :D
    Zasadi paradajz na terasi i meditiraj uz njega... :-P

A šta bi gospoji falilo na selu, vozila bi lepo traktor pošto auto više ne sme :16: a vala na našoj terasi mi samo još paradajz fali da zaliivam leti :)

divlja ruža napisao:Gigo,znam da po malo svi dosadjujemo,ali dnevnik ti je obiman :009: ,pa teško pronalazim pročitano.
    Bila je priča o nekom proteinu,koji si pio,i cela diskusija na tu temu.Sinoć sam pojela kiselo mleko,posle godinu dana,i baš mi leglo.Ali uvek ima neko ali,koji sreću kvari :( .
    Ja ne smem da uzimam mlečne proizvode,/da ne širim priču ovde/,a volela bih onu ,laku,proteinsku večeru :) ...pa ako imaš neki savet,oko tih proteinčica,predlog...ti slobodno....biću obradovana :013:

A šta je kiselo mleko, al da ne ulazimo u priču :) ... ono što sam ja uzimao su izolati proteina i to iz soje ili iz surutke (mlečni) i to iz surutke protein je takozvani brzi protein i služi za konzumiranje odmah nakon vežbi da protein što pre dođe do mišića a proteinski izolat je idealan za konzumiranje pred večeru jer spada u proteine sa sporim dejstvom i hrani mišiće tokom sna ... tako da možeš recimo da koristiš "soja protein" izolat u kombinaciji sa sojinim mlekom i nekim bobičastim voćem (borovnica, malina, kupina, jagoda a može i malko banane uz bobice).

bas_bas_bucka napisao:Gigo, pomagaj,
    Danas mi je 17 dan drugog kruga UN, nisam istrajala celo odrzavanje, vise je to bila pauza usled bolovanja i oporavka od mesec dana, i sad, ja sam za ovih 16 dana izgubila 4 kg i prezadovoljna sam, pitanje je da li da pocinjem TUN ili ne?

TUN nikako ne dokle god ima nepretka u gubitku 8)

18.02.2012 dan 34/91, Proteinski dan
    D: jabuka
    R: dinstana junetina, krastavci & feferoni, integralni hleb, supa
    V: polovina od ručka bez hleba i supe

FA ... zbog povrede noge, odmor do daljnjeg

Danas je bilo ekstra zanimacije, naš predsednik kućnog saveta i ja smo čistili krov zgrade ... t.j. on je čistio a ja sam ga držao iz stanova koji iz dupleksa imaju uzlaze na krov i kako smo čistili tako smo se selili iz stana u stan i malo po malo očistismo sva najugroženija mesta na krovovima a kod nas u stanu je bilo baš baš čupavo od ovog silnog snega i izuzetnih hladnih temperatura tako da nam je procurilo u stan na 3 mesta a na jednom je bilo baš katastrofa pa nam se evo kako se suši i parket diže kao i moja i Mimina kosa na glavi jer nam je u stanu hara-kiri, nisam ni hteo ništa da Vam pišem o tome jer iskreno od silne muke koja nas je snašla nisam imao ni snage pa i sad dok Vam pišem ove redove igra mi želudac od same pomisli šta nas sve čeka i kakvi finansijski izdaci nas očekuju do sledeće zime koju ne smemo da sačekamo a da sve što bih mogao da zamislim da nas može snaći ne saniram i predupredim možda očekivano i da nas ne strefi ono što nas je sada proteklih dana strefilo.
    Posle smo se nas dvojica provozali kolima do Neradina na jednu česmu koja radi neprekidno od 1931 godine da se obezbedimo izvorskom vodom i da smo mirni sa vrhunskom vodom za piće bar jedno mesec dana 8)
    Slika
    Slika
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 13 godine

Hvala puno...kiselo mleko je bio brlj :( .U stvari,meni mlečna masnoča smeta diisanju...tj,stvara mi sekret ,i zapušava sinuse.Može da se desi ,da mogu da pijem,čak i taj,od običnog mleka...videću,po dekleraciji Hvala puno :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od LolaLolita » pre 13 godine

Gile, je li ovo ok večera na UH dan ( 2 - 3 šnjite hljeba, namazene margarinom i domaćim džemom od šljiva + 1 šolja ( 2dcl ) mlijeka ) ?
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

314pezos napisao:Posle smo se nas dvojica provozali kolima do Neradina na jednu česmu koja radi neprekidno od 1931 godine da se obezbedimo izvorskom vodom i da smo mirni sa vrhunskom vodom za piće bar jedno mesec dana 8)

E Gile ne mogu da vjerujem da smo pili vodu sa istog izvora! :) Izvor Sv. Nikola u Neradinu. :) Vrhunska voda. Moji roditelji se tamo stalno snabdevaju vodom... Svet je stvarno mali. ;)
  • bas_bas_bucka
    Početnik
    Početnik

od bas_bas_bucka » pre 13 godine

Hvala, tako nekako sam i ja shvatila iz uputstva. 8)
    UN 06.09.11.-04.12.11. minus 21kg
    UN 10.05.12.-

Jos jedan prodje dan
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

LolaLolita napisao:Gile, je li ovo ok večera na UH dan ( 2 - 3 šnjite hljeba, namazene margarinom i domaćim džemom od šljiva + 1 šolja ( 2dcl ) mlijeka ) ?

Bolje puter nego margarin (al ako nema putera može i margarin) i bez mleka 8)
    Winnie napisao:E Gile ne mogu da vjerujem da smo pili vodu sa istog izvora! :) Izvor Sv. Nikola u Neradinu. :) Vrhunska voda. Moji roditelji se tamo stalno snabdevaju vodom... Svet je stvarno mali. ;)

Ko zna, ako dolaziš u Srbiju kod svojih ... mesto sastanka se zna ... da se počastimo za susret :)
    Slika
    Slika
  • onjegina
    Početnik
    Početnik

od onjegina » pre 13 godine

Eh, Gigo, baš mi je žao zbog svega što vas je snašlo! :( Ali, bitno je da ste vas dvoje dobro, a parket i ostalo... polako!
  • Dobar Komad :-)
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Dobar Komad :-) » pre 13 godine

Zelim ti brz oporavak!! :009:
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

314pezos napisao:Ko zna, ako dolaziš u Srbiju kod svojih ... mesto sastanka se zna ... da se počastimo za susret :)

Dogovoreno. ;) Dolazim na ljeto. :) Tamo je stvarno predivno, kao da je izvan civilizacije... :)
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od LolaLolita » pre 13 godine

Hvala Gile, što mi svaki put odgovoriš na sve moje nedoumice :020: :01:
  • Caja
    Početnik
    Početnik

od Caja » pre 13 godine

Gigo, žao mi je zbog svega što te je snašlo, a veruj mi da znam kako ti je :( Živim na potkrovlju i prokišnjavanje mi dođe kao dobar dan. I ako smo prošlog leta obnavljali izolaciju na terasi i redovno čistili sneg, opet nam je propiškilo u dnevnoj sobi i krug je već zauzeo četvrtinu plafona. Imam 4 kosa prozora, sa metalnim okvirima, koji su teški po 70-80 kg, a koje već par godina ne smemo da otvorimo, jer nam je jedan poleteo i jedva smo ga zadržali i vratili :o Sad kaplje sa svakog od njih, jer se zgrada sleže, a i od bombardovanja se sve rastreslo :x Jedini lek je da menjamo prozore, ali za to nam treba skela do 7. sprata, koja košta sačuvaj Bože! E, iskuka se ja kod tebe u dnevniku... Izvini zbog toga! Htela sam samo da ti dam podršku! Ova moja je očigledno u fazonu i od goreg ima gore :) Pozdrav
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Posle smo se nas dvojica provozali kolima do Neradina na jednu česmu koja radi neprekidno od 1931 godine da se obezbedimo izvorskom vodom i da smo mirni sa vrhunskom vodom za piće bar jedno mesec dana

Pa zar pored kisnice u stanu da ides po izvorsku vodu? :D
    Salim se ja malo... Sve ce se to popraviti pa zato cuvaj zivce a i zeludac...
    A Mimozi u slucaju selidbe da kupis sportski traktor... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9479 postova