Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lasata » pre 16 godine

Obzirom da podlogu za picu mozes da jedes samo na UH dan onda paradajz pelat, neutralno povrce, sampinjone... Nikakav kackavalj ni sunka ne dolaze u obzir jer to su proteini... 8)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • anja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od anja » pre 16 godine

sta smijem na vodeni dan piti?
    jesti nista je li da?
    prvi mi se vodeni dan priblizava,pokusacu,ali ako ne budem mogla ga ispostovati,prekinucu ga.
    i sad me dodatno interesuje,ako ne mognem izdrzati ga,da li na taj vodeni dan nastavljam,znaci isti dan,sa proteinskim ili?
    hvala.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Pa ako ga zapocnes izguraj do kraja... Mozes da pijes vodu, sasvim blagu limunadu bez secera, biljne cajeve takodje bez secera... A mozes i vece pre vodenog dana da napravis corbicu od povrca pa ako bas zagusti da pojedes tanjir te corbice ... Izguraces ti to... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • anja
    Početnik
    Početnik

od anja » pre 16 godine

hvala lasata.

jedno pitanje za tebe za koje vrijeme si ti svojih koliko vidim 14 kg skinula?koliko si visoka?da li si imala ono tkz.vrijeme odrzavanja,ili je sada jos aktuelno?

znas pitam te iz razloga,jer meni nije potrebno da skinem mnogo,kad kazem mnogo mislim oko i preko 20 kg,nego tu nekih cirka 10 kg.
    mislim ne bih htjela da premrsavim.

sto se tice tih cajeva i kafa ja ni sada ne pijem ih bez secera sasvim,ne mogu jednostavno,nego stavim malo smedeg secera.
    a bas sam i mislila na supu da li bih smjela i na koju mislis kada kaze sa povrcem,povrce skuhati i izmiksati ili odstraniti i samo tekucinu popiti?

i da li bi mogla kocka za juhu,pitam te jos?

ja cu pokusati,ali mislim da ce mi tesko ici,jer imam malo dijete i stalno sam za njim u pokretu,ako ne uspijem nastavicu odmah taj dan kao proteinski.znaci ako mi glad bude izazivala probleme do rucka,za rucak cu jesti kao sto i treba za p dan.

i sto se tice uh dana,kada pravim pitu,koliko smijem komada pite pojesti?
    hvala unaprijed puno,puno putaaaa...
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Anja, ja nisam bila na UN dijeti jer smatram da je ona dobra za skidanje velikog broja kilograma a ja sam krenula na dijetu moje doktorke sa 67kg i cilj mi je bio 59kg ali eto protrcah kroz cilj nakon prestanka dijete... Dijetu moje doktorke sam drzala sa prekidima dva puta a ostatak vremena od pocetka juna do kraja prosle godine sam brojala kalorije i vodila racuna da se sto je moguce zdravije hranim... Za novu godinu sam bila na cilju i prestala sam sa bilo kakvom dijetom ali od tada sam skinula jos 4kg sto znaci da sam nastavila umereno da se hranim... Visoka sam 168cm...
    Mislim da ne bi bilo lose da i ti krenes sa dijetom moje doktorke lagano ili sa brojanjem kalorija jer tih desetak kilograma i nije neki problem... Dok sam bila na dijeti moje doktorke pila sam nes kafu sa mlekom ali nisam koristila smedji secer koji inace koristim... Ukoliko se odlucis za UN dijetu smedji secer definitivno ne dolazi u obzir osim na UH dan eventualno...
    Sto se supe tice, skuvaj corbicu od povrca pa ako zagusti mozes da jedes tu corbicu a prema informaciji koju sam danas dobila cak i to povrce tako da mislim da neces imati problema... Ako bas ne izdrzis onda nastavi sa svojim redovnim danom...
    Pita na UH dan... Mozes da pojedes negde oko 250gr, ne znam kako je seces... Moze da bude slatka i slana ali nemoj da bude sa krompirom ili sirom i jajima... Znaci slatka ili eventualno sa blitvom, spanacem, pecurkama...
    Javi kako ti ide... :)
  • anja
    Početnik
    Početnik

od anja » pre 16 godine

hvala puno na odgovorenim pitanjima.
    moj je problem,sto ja iza svoga djeteta,idem i sve sto on ne pojede ja pojedem,sve mi zao bacitit hehehe.
    i ja sam dijete dojila dve godine,i nije bilo problema sa kilama,jer je islo sve njemu kroz dojenje,ali sada ga ne dojim,i kile se postepeno pocele lijepiti.
    jos od poroda vucem tih nekih 5 viska,i nekih 5 koje su se nagomilale vremenom.
    znas,volim sve jest,a ovako kada imam neki red,jako sam karakterna.
    zato se i odlucih za ovu un dijetu,jer sa djetetom koje je stalno u pokretu,je tesko neku drugu naci mi dogovarajucu.
    ova mi se ucinila ok,pa je zato poceh.
    za ovih nepunih mjesec dana,sad ce biti 15 punih mjesec dana kako je drzim,oslabila sam 5 kg,i meni je to ok,ide postepeno,ne bi valjalo da mrsam brze,mislila bih da nesto nije ok.
    nastavila bih jos da skinem 5 kg,pa koliko bude potrebno vremenski jos da je drzim,drzacu je.
    onda bih krenula sa odrzavanjem,da ne dode do jojo efekta i naraavno pazila bih vise sta jedem.
    znam sad ce se naci neko i reci da treba biti 90 dana na dijeti,ali meni zaista toliko nece trebati.
    ja priznajem ne mijesam neke stvari koje ne smijem,ali pojedem mislim malo vise nego sto je propisano.jednostavno necu da se silim toliko,polako ali sigurno.
    isto sam visoka kao i ti 168 cm.krenula sam sa 72 kg,sada imam 67,ajde recimo tu nekih 62 i bicu ok.vec sad nije lose.
    kakva je to dijeta od tvoje doktorice?
    svako dobro.
    onda cu ja probati supice kad mi zagusti kako se kaze.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Anja, vec si na dijeti i planiras i odrzavanje pa bi bilo dobro da otvoris svoj dnevnik medju 'dnevnicima clanova foruma'... Tamo mozemo da caskamo o svemu i svacemu i da se savetujemo medjusobno... Ovde ipak nije mesto za neke duze prepiske... :) Otvori dnevnik pa se kuckamo... :wink:
  • anja
    Početnik
    Početnik

od anja » pre 16 godine

ok,ali kako da ga otvorim?
    hvala unaprijed.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

Odeš na Dnevnici članova foruma na linku http://www.dijeta.net/forum/viewforum.php?f=17

klikneš na taster nova tema koja se nalazi ispod naslova Dnevnici članova foruma

i u polje za naziv upišeš naziv dnevnika
    a u polje ispod se predstaviš forumu da te svi upoznaju
    Slika
    Slika
  • dzejn
    Početnik
    Početnik

od dzejn » pre 16 godine

je l` smijem da jedem virsle? :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Viršle kao ni bilo koje druge mesne prerađevine se ne jedu u vreme UN režima ishrane
    Slika
    Slika
  • krcko
    Početnik
    Početnik

od krcko » pre 16 godine

u sta spada boranija
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Boranija spada u skrobno povrće
    Slika
    Slika
  • sandry
    Početnik
    Početnik

od sandry » pre 16 godine

Imam par pitanja!

1.Da li za vreme vocnog dana moram da imam obroke? Na dijeti sam po preporuci,tek sam skoro saznala za ovaj forum. Do sada sam jela bez nekog reda! Pojedem,na primer, bananu,pa posle 1h pomorandzu ili neko drugo voce. Sve u svemu,u toku dana pojedem oko100gr suvog voca(sljive ili kajsije),1/2kg nekog svezeg voca(nektarine,pomorandze,jabuke) i 1-2 banane.

2.Da li smeme da jedem 2.dana, pirinac,skuvan,pa zapecen u rerni?

Na dijeti sam 40dana,smrsala sam vidno,ali ne znam koliko kg tacno. Verovatno sam jedna od retkih koja se na pocetku nije izmerila :cry: ! Sada imam 66kg,a cilj mi je 56. Da li je to izvodljivo?
    Nemam neku narocitu fizicku aktivnost,planiram da se tome posvetim.

Unapred hvala.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

sandry napisao:1.Da li za vreme vocnog dana moram da imam obroke? Na dijeti sam po preporuci,tek sam skoro saznala za ovaj forum. Do sada sam jela bez nekog reda! Pojedem,na primer, bananu,pa posle 1h pomorandzu ili neko drugo voce. Sve u svemu,u toku dana pojedem oko100gr suvog voca(sljive ili kajsije),1/2kg nekog svezeg voca(nektarine,pomorandze,jabuke) i 1-2 banane.

Tri obroka su ti obavezna, doručak-ručak-večera ... to je zbog održavanja metabiolizma aktivnim. Vitaminske užine izmežu i nisu, a inače na ovaj dan možeš jesti na svaka 2 sata. Možeš na ovaj dan pojesti 2 banane ali ne u vremenu posle ručka, banane se posle ne konzumiraju.

sandry napisao:2.Da li smeme da jedem 2.dana, pirinac,skuvan,pa zapecen u rerni?

Naravno, samo zavisi sa čim je zapečen.

sandry napisao:Na dijeti sam 40dana,smrsala sam vidno,ali ne znam koliko kg tacno. Verovatno sam jedna od retkih koja se na pocetku nije izmerila :cry: ! Sada imam 66kg,a cilj mi je 56. Da li je to izvodljivo?

Velika greška što se nisi izmerila a što se tiče izvodljivost do isteka dijete i jeste izvodljivo ako se sve ispoštuje po pravilima. A nakon isteka 91 dana dijete ti sleduje 91 dan koji se zove UN održavanje.

sandry napisao:Nemam neku narocitu fizicku aktivnost,planiram da se tome posvetim.

Trebala bi to je sigurno jer od toga ti jako zavisi ostvarenje sna i dolazak do konačnog cilja.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova