Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Jaco, nije mlađi sir, zreo je i tvrd, ali nemastan. Mislim da bi se mlađi rastopio i raspao. Probaj bilo koji beli zreliji s manjim procentom masnoće.

Šteta što ne mogu da ti doturim ovaj sir koji kupujemo ovde... sav je rupičast i čvrst, čak i mlad je takav i samo po ukusu može da se provali da li je star ili mlad. Hvalio se deda kako šalje taj isti sir sinu u Francusku i tamo mu stoji po dva meseca i ne promeni se... i nije slagao. :)

Somborka, to mu dođe kao vašar, za svakog ponešto. :) Išla sam isključivo zbog Kejva, za mene je to umetnost, ali ne žalim se ni na šta drugo što sam zakačila... i iznenađenje mi je što sam izdržala dva dana, iduće godine to bi se moglo povećati eksperimentalno i na tri. :26: Za ovu moju situaciju ne znam šta da kažem, to je 150 kilometara između mame i mene... i nešto će morati da se prekombinuje u budućnosti. Svekrva je u istoj situaciji, udaljena 300 km, mada je dosta mlađa i bolje se drži, pa još nije "hitan slučaj". Pametna nisam.
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 12 godine

Pogresno sam valjda procitala.Udarilo me sunce u glavu pa ne znam sta pisem ili sta citam :shock: . Hvala na info...pogledacu sta bi najbolje bilo....Svidja mi se kombi.sira tikvica i paradajza .Uglavnom nesto cu smckati tako,pa ako na nesto bude licilo uslikam ja da ti ocjenis jel to to ? 8)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jaco, ti kad napraviš i aranžiraš, mi ostali samo možemo da se poklopimo ušima. :)

Ljudi, gadno sam se razbolela... negde smo pokupili neku gripčinu mm i ja, udara na pluća i stomak, užasna je. Ne vredi da pišem šta jedem, trenutno to nema ni glave ni repa. Uglavnom je hrana koju bih i inače jela, ali bez ikakvog reda, i moram da ubacujem pomalo hleba/dvopeka da bih sredila ovaj stomak. Valjda će danas bar taj deo da se sredi. :cry:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Samo da znaš da vlada neki stomaćni virus sa teškom dijarejom!
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Ozdravi nam što prije, Dudice. :009:
  • Somborka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od Somborka » pre 12 godine

:009: nadam se da ce te brzo proci gripica :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Nadam se da ste bolje? :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, sad i ja znam da vlada, hahhah. :) Hvala vam devojke, bolje je. Stvarno je nezgodan virus, prvu noć sam imala takve bolove u grudima da sam spavala polusedeći. Još kašljem kao konj i curi mi nos, ali stomak se smirio, a i temperature više nema. Zarazili smo se oboje, ali mm je izgurao malo pre mene i u dosta lakšem obliku, sad se samo nadamo da nismo zarazili malo dete.

Mislim da danas mogu da pokušam s normalnim jelom, bez hleba, čini mi se da je stomak OK sad. Mada će iskušenja biti, treba večeras da pravim neku pitu, možda ću da se prošvercujem jedan dan... ne znam ni ja, naduvena sam i na vagi je katastrofa, ali pita je pita. :) Nek ostane večera pod znakom pitanja (subota bi inače bila dan za izlazak, ali pošto sam bolesna, ništa od toga).

D: jogurt + dodaci
    R: sir, salata
    U1: lubenica
    U2: možda opet sir, salata
    V: ???
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Dudić, želim vam brz oporavak! :009:
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Sta je ovo svuda oko mene stomacni virus :o Moram da pripazim na familiju. Mada meni jedan ne bi skodio da se procistim :D Ala lupam gluposti. Ozdravit brzo, ljubim :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala vam na svraćanju. :) Bolje je mnogo, ali nije baš bezazlen virus, prvo ide dan-dva stomačnih problema, pa užas u plućima (uz manju temperaturu), pa potok iz nosa, i evo, tek danas počinjem da dišem, iako još kašljem.

Ne pišem hranu pošto brljkam pomalo, jedem male količine ponečeg nedozvoljenog, ovo su oni momenti kad je organizam iscrpen od bolesti i kad ga stvarno treba poslušati ako nešto traži, pogotovu s obzirom na to da i nemam trenutno neki apetit.

Znači, ne pišem šta klopam... samo sam htela da se prijavim da sam živa i (uskoro) zdrava. :)
  • jaga
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jaga » pre 12 godine

Shvatila sam da si bolesna......Evo jedan utesni pozdrav od velikog bolesnika....Ne daj se oboriti :009:
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

od Alisa_GG » pre 12 godine

Cuvaj se Dudo zelim ti da ozdravis nadam se da nije neki novosadski virus :placljivko: :neznalica:
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

8) kako je danas naša Duda? :009:
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Dudice draga, pa ti baš zaglavi. :( Ljubim te i šaljem mnooogo pozitivnih misli i lijpih želja. :009:
Odgovori 9033 postova