Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Dudice, išla sam sinoć kod baka-ujne i iz njenog vrta ubrala svježu tikvicu. Danas pravim za ručak pošto mi je proteinski dan. Što kaže Ana, bilo bi fino malo povezati i jajetom, ali preskočiću ovaj put. Samo, sir mi je mekan, nisam sigurna da li će prigoriti, kako će ispasti... Staviću na papir za pečenje. :oops:

Hvala ti za recept! Javiću kako je ispalo. :)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 12 godine

Ukrala recept za tikvice!!! :D :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Alisa, Somborka, moram nešto da primetim - ne gojimo se od ukusne hrane, nego od količina... zato slobodno eksperimentišite, dijeta ne mora da bude neukusna. :) Samo vodite računa da veći deo ipak pojedu ukućani. ;)

Anči, ako imaš kozji sir, parmezan je višak, a u običan bih ga i ja dodala, nego nisam imala tad. :)

Maggie, ako je mnogo voden, možda bolje da probaš kombinaciju neki drugi put? Ja sve zazirem od tog papira kad je nešto vlažno, da mi ne ispadne kao kuvano... ali ako tanko razvučeš, možda će i ispasti dobro, ne znam.

Magi, kradi! :)

Ne stižem da prošetam po dnevnicima, izvinjavam se svima... u velikom sam poslu ovih dana.

D: jogurt + dodaci
    R: sir, salata
    U: voće (ne znam za šta ću se pre uhvatiti :( - na kraju dinja)
    V1: šnicla, salata, pivo :nasilan:
    V2: parče hleba
    Poslednja izmena od dudank u 11 Jul 2013, 12:35, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Somborka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od Somborka » pre 12 godine

Alisa, Somborka, moram nešto da primetim - ne gojimo se od ukusne hrane, nego od količina... zato slobodno eksperimentišite, dijeta ne mora da bude neukusna. Samo vodite računa da veći deo ipak pojedu ukućani.
    E zato sto su tikvice bile toliko ukusne,ja sam se ogranicila na jednu,a drugu sam ostavila za danasnji rucak,i sve sto mi se cini da je visak ili sto ne mogu da pojedem ja to dam mami,ona i ovako samo nesto zvace,ponekad me nervira pa je "grdim",ali kad je hrana jaca od nje.Mogla bi i ona na dijetu,ima 84kg,al nece,znam da joj se tesko odvojiti od svakakve hrane kao i meni sto je bilo,ali ja sam isla na to da ne moze i jare i pare,i odlucila sam se za skidanje kilograma i izbacivanje losih navika. :roll: bilo je krajnje vreme...
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

od Alisa_GG » pre 12 godine

moja dva muska ukucana se svadjaju ko ce da pojede nesto umesto mene sa te strane gledano ja imam super podrsku...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Koziji sir nemam, iako ga baš jako volim, pa zato svuda i dodajem parmezan radi boljeg ukusa! Inaće se slažem sa tvojom konstatacijom što se tiće ishrane i gojaznosti u jućeranjem postu!
    Ja uvek koristim papir za pećenje, sem kada pravim musaku, ili neko jelo zapećeno u rerni, tipa punjene tikvice, paprike itd. Ribu u rerni obavezno pećem na papiru za pećenje. Em mi je ukusnije, em se ne lepi i lakše operem pleh ili pekać.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Somborka, neki put ne vredi grditi i opominjati, možda da pokušaš da pomogneš mami da nađe motiv. :)

Alisa, još ako je i tata vitak kao tvoj momak, možeš bez trunke griže savesti da im uvaljuješ sve viškove hrane, hahah. :)

Anči, pečem i ja svašta na njoj, jedino ne ovo što je previše vlažno, onda ne može lepo da mi se ispeče odozdo. Mada sam razmišljala o ovoj kombinaciji s tikvicama da sledeći put vadim na papir (preko rešetke, ne u pleh), kao oblika malih pljeskavica, pa da sve budu krckave. A za kozji sir je kriv mm, izvadio je pogrešno pakovanje iz zamrzivača, taj kozji sam čuvala za nešto drugo, ko zna kad ću ga sad opet naći. :nasilan:

Ovih dana brljkam na sitno, spavam po 6 sati i noću me stigne užasan umor, pa zveknem čašu-dve piva da me digne... A sinoć sam uzela hleb bukvalno zato što nisam imala snage da izvadim sebi nešto iz frižidera za drugu večeru, lakše je bilo zavući ruku u kesu i uzeti isečeno parče. Još danas i trebalo bi da sam gotova sa ovom udarničkom fazom rada, pa da dovedem i glavu u red. :) Na vagi se i te kako vide ovi sitni brljevi, a vide se i na stomaku, odmah mi se tu pravi salo.

Izgleda da ćemo vikend provesti u NS i na poslednja dva dana Egzita, još ne mogu da verujem da smo uspeli sve da upakujemo. :)

Klopa... ufff, pre nego što upišem klopu, samo da pribeležim da sam sinoć jela apsolutno najbolje šnicle svih vremena (tj. od svih šnicli na suvom tiganju), moram da pitam mm šta im je radio jer mi je petljao iza leđa, on je sinoć bio majstor za večeru. :)

Znači, klopa:

R: džinovska šopska
    U: voće (tone lubenice :) )
    V1: parče hleba i jogurt
    V2: neskrobni paprikaš s mesom
    Poslednja izmena od dudank u 12 Jul 2013, 01:40, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

Dudo svrati na kafu kad budes u NS.
    Jeste i tata je slank ma muski u mojoj porodici svi imaju srece :)
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:oops: Dudice,ako je ja sa svojih -28kg nisam motivisala,onda prosto nema nacina...I ja sam bila "lenja"da se odvojim od fine hrane i omiljene,ali sam se ipak odvojila i skinula ove silne kile...tj.ima jos da se skida,ali otom potom.Vazno da sam veci deo skinula. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Nisam nikada držala sir u zamrzivaću i zanima me kakav je i dali je isti kao kada ga staviš, ili je onako sipljiv? Obožavam koziji sir, ali kada ja odem na pijacu to je već prodato, a i nemam nekog poznatog od koga sam kupovala, pa da imam neku sigurnost, a nije ni jeftin!
    Malo je to spavanja, a mnogo umnog rada. To iscrpljuje organizam i samo stvara nervozu! :)
    Planirana organizacija je odlićna, i ne sumnjam da će se ostvariti! :pivo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Alisa, ako si blizu, javi se, mogla bi da padne kafica. ;) Ovog puta sam rešila da uživam, da se odmorim, da ništa ne ribam... ako izdržim, hahah. :)

Somborka, slabo to vredi dok se ne desi onaj klik u glavi. Mislim da žene u nekim godinama imaju taj problem što im se čini da nisu više dovoljno mlade da im izgled bude bitan, a nisu ni dovoljno stare da debljinu sagledaju kao ozbiljan zdravstveni problem... i u tim godinama treba im malo više da se trgnu. Tako da nemoj da te raočarava ako mama neće da se pridruži, ali nemoj ni da odustaješ, probaj da joj nađeš caku. ;)

Anči, u zamrzivaču držim samo za pite i za dodatak u jelo (ne ostavljam namenski, nego kad baš imamo neki višak), u 90% slučajeva nije lep ovako da se jede, što ti kažeš, promeni mu se struktura. Mada mi se kozji skoro uopšte nije promenio, stvarno je bio savršen, ali je svejedno završio u tikvicama.

Danas sam se naspavala za dva čoveka, uspela sam noćas da završim sve planirano. :) Razmišljam da sutra uveče i ne idemo na Egzit (mm i ja), samo da zujimo po NS i da se čuvamo za nedelju... stvarno mi treba još da se odmorim.

Inače sam pitala mm šta je radio onim šniclama, kaže da ih je marinirao u mleku sa trunkom kečapa i ulja :shock: , uz začine (majčina dušica i da li reče još nešto, ali dobro, taj deo je standard), prvi put čujem za ovu kombinaciju, ali meso se bukvalno topilo u ustima.

R: neskrobni paprikaš (meso je u tragovima), salata
    U: voće (verovatno dinja)
    V: ?? (upisaću)
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

Nisam ni blizu ni daleko :D nekih 5 km od mosta i exita :D ako budes stigla reci pa cemo piti kaficu :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Zvuči kao da ću spavati pod mostom. :16: Stacionirani smo na uglu Bul. oslobođenja i Kralja Petra, pa eto, ako ti bude zgodno da prođeš kroz taj kraj ili blizu... javi se. :) Sutra verovatno nećemo na sam Exit, mislim da nemam snage za dva dana, samo ćemo procunjati po gradu (da bih u nedelju divljala punom parom).
  • Alisa_GG
    Amater
    Amater

To je samo jednu raskrsnucu dalje od mene ili jedan autobuska stanica a to dodje od mosta oko 5 stanica :D na sta da ti se javim mislim kako da te nadjem :neznalica: ja cu svakako da spartam po gradu sa svojim setnjama kao i uvek tako da sam stalno svuda u prolazu :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sad ćemo to da sredimo na pp. :)
Odgovori 9033 postova