Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od Nena3110 » pre 15 godine

Nije losa ideja, ali da se nahrane svi ukućani...kako onda?
    Dudi prijatan dan!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Hehe, dobra ideja ovo s kolektivnim kuvanjem. :)

Našao juče m. m. neke nektarine, bila sam vrlo sumnjičava s obzirom na to da je oktobar, i danas probam - a one slatke kao med, nikad lepše nisam jela!!! Grabim dok još mogu, mnogo mi se sviđa voće uz jutarnju kafu, ali već me hvata panika od zime. Ovde i nema nekog naročitog izbora voća, otprilike će se svesti na jabuke, banane, kivi i citruse, od čega zimske šuškave jabuke ne volim... Banane ne smem da jedem ni pod tačkom razno... Pošto sam ovu foru s voćem prepisala iz unke, ne znam da li bi imalo sličan efekat kad bi se neki put za promenu pojelo malčice sušenog voća, da li i taj šećer pokrene metabolizam? Preko puta zgrade mi je prodavnica zdrave hrane, a one sušene kajsije, ananasi & ostalo samo pevaju iz izloga... :)

E sad, juče sam se malo zabrojala s kalorijama... pa prebacila za dobrih 200 i više (zaboravila sam da supa s mesom nije isto što i čorba od povrća)... totalna glupost s moje strane, uopšte mi nije bilo do brljanja, samo mi je prijala topla supica. Danas sam ustala veoma kasno pa me spremanje ručka tek čeka (tj. mog ručka, ostali imaju šta da jedu), ali s obzirom na sadržaj frižidera, trebalo bi da bude ovo:

D: nektarine
    R: velika kriška sira, malo hleba s lanom
    U: čorbica od pečuraka i tikvica (dva ogromna tanjira)
    V: šnicla, salata od krastavaca, crni luk, pavlaka sa 12 % mm, malo hleba

Ovo dopisujem naknadno, jer još jedva dišem koliko sam se večeras najela... evo, ima 3 sata od večere... i uopšte sam ceo dan imala obilne obroke, a jedva sam skrpila 1300 kalorija. Srećna kombinacija namirnica čuda čini. :)

PS Našla sam veoma zanimljiv link koji daje primere pojedinih namirnica i jela (i slatkiša) u vrednosti od 200 kcal. Na mene je delovao izuzetno motivaciono, kad se vidi koliko mnogo može da se pojede za takav jedan obrok ako se pravilno odabere:

http://www.wisegeek.com/what-does-200-c ... k-like.htm
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ostah živa posle jučerašnjeg jela. :) E sad... to su malo i psihološke fore, npr. ovaj hleb s lanom je iseckan u tako male kriške da jedna ima nepunih 20 grama... a nekako nije isto kad pojedeš jednu krišku i kad pojedeš dve ili tri, iako je težina ista... pa ta pavlaka, koja ima svega 126 kcal u 100 g, ali sam osećaj da jedeš pavlaku... ukratko, ne pamtim kad sam tako slatko jela.

Pošto sam sad ispravila posledice onih nekoliko brljeva (nisu bile stravične, ali umesto da idem naniže, zakucala sam se bila na 50,6) i ponovo danas imam 50,4... trebalo bi dubok udah, pa polako dalje... ne žurim se i ostajem na 1300 dokle god slabim makar i gram dnevno. Biće večeras malo nezgodno za uklapanje, izlazim s prijateljicom, a stvarno ne mogu da pijem vodu dok ona cepa pivo, a i ne znam u koje vreme da upakujem večeru, jedino posle izlaska, ali recimo ovako:

D: 2 male nektarine
    R: tikvice s pečurkama, jogurt
    U: tanjir bistre juneće supe, sir
    U2: 2 mala piva
    V: parče kuvane junetine iz supe, malo barenog povrća, salata
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

dudi, ti racunas 2 piva od 0.33 ?
    ne znam koliko tu ima kalorija.
    znam samo da je casa vina prosecno 90 kalorija, ako ti ista pomaze.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, dva bebeća. :( Računam da nećemo da sedimo samo na jednom mestu.

E sad pazi, vino je kaloričnije, čašu su tu verovatno računali klasičnu s nožicom... a kod nas je standardna doza čaša od 2 dl, i to dođe oko 130 kcal za crno vino i 140 za belo. Svetlo pivo je 450-470 kcal litar, tako da jedna čaša od 2 dl dođe devedeset i nešto... a dva mala od 0,33 su oko 300 kcal.
  • biljka
    Amater
    Amater

od biljka » pre 15 godine

dudank napisao:... srećna kombinacija namirnica čuda čini :)

Ovo mi se jako sviđa Dudo ... :009: za našu mršavicu koja je skoro na cilju :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Biljče, naročito za ovo "mršavica"! :009: S obzirom na moju kršnu građu, nije baš da nema tu salca, hehe, samo što sad može lepo da se pritegne i sakrije. :) Taman.
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

hehe, ovde je bebece od 0.25 i meni bas legne ta kolicina, retko popijem vise, znaci to je prakticno 100 kal, pa i nije tako tragicno.
    lepo se provedi sa prijateljicom.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Doro, hvala ti, tvoja želja je urodila plodom. :) Bilo je neočekivano dobro veče, zaglavismo na kraju mlateći se uz pank naše mladosti (uvek se setim ekskurzije u IV godini gimnazije i naše jadne razredne), sreća te smo sasvim slučajno bile manje-više prikladno odevene, pa se nije mnogo primećivalo da smo dve tete. 8) S obzirom na toliko znojenje i na to da nam je to bio treći lokal, dopustila sam sebi još malo pivca, a danas me rasturaju gluteusi, što će reći da je bila dobra FA... Eh, da, i drugarica me iznenadila, kupila mi parfem koji ovde već dugo ne mogu da nađem (uvek zaboravim da potražim kad odem u Bg), sve u svemu jedan baš lep izlazak. :) (Ako ne računam što mi je na kraju neki klinac zakačio kišobranom prilično skupe čarape, baš nije morao.)

Danas slično kao juče:

D: 2 nektarine
    R: juneća bistra supa, jogurt
    U: sir, hleb s lanom
    U2: malo đuveča s junetinom
    V: meso i šargarepa iz supe, salata, sir
    Poslednja izmena od dudank u 11 Oct 2009, 17:16, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Pa dobro Puzicu... Evo mi ti verujemo da je prica takva ali kako si objasnila dragom otkud ti u neko doba noci preznojena, sa novim parfemom i pocepanim carapama... :16:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

da je samo to nego od svih misica ima bas upalu gluteusa :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pazi kad nisam razmišljala o tome. :16:

Bila je još gora varijanta, u neko doba, valjda oko ponoći, pitao je sme li da nam se pridruži, tako da me je zatekao na licu mesta kako divljam... Ali zna on šta ima u kući, pa ga ništa više ne iznenađuje, tj. zna da mogu da glumim ozbiljnu ženu samo do onog momenta dok nema muzike. Letos je doživeo da mi čuva klompe dok igram bosonoga nasred ulice... E kad je to preživeo... Šta da radim, veselo srce kudelju prede. :roll:

PS E sad sam pobesnela. Posle onolikog skakanja, ja 300 grama više, a on koji je samo stajao i cupkao nogom ima kilo manje...

PPS Editovala sam jelovnik, imao je premalo kalorija... a u međuvremenu se sprema divan dijetalan đuveč, pa je šteta da ne omrsim brk.
  • ninaana
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ninaana » pre 15 godine

ja moram da pazim sta jedem i koliko, a mm jede ko termit i pije po 2 litra soka dnevno i ne goji se uopste :( a ja dusa mi se uzelela sokova i suhomesnatih proizvoda ali nema do kraja odrzavanja nista :placljivko:
    nekad sa 127 na 90, a  sada :(
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Puzicu, mora da si ga usila sa pivom... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

ninaana napisao:a mm jede ko termit i pije po 2 litra soka dnevno i ne goji se uopste

Joj, ne podsećaj me, ja sam takva bila do pre 8 godina. :placljivko: Nisam ni znala koliko sam srećna. (Sad znam.)

lasata napisao:Puzicu, mora da si ga usila sa pivom...

Nisam, to mi je najžalije... Nepravda jedna, pa to ti je! :evil:
Odgovori 9033 postova