Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od divlja ruža » pre 12 godine

Anči je savršeno u pravu.Kad sam bila ogramna i trudna,držala sam stopla na ivici kreveta i stalno gledala u njih da bi poverovala da sam to u opšte ja.I sad kad se osetim starom,samo u njih gledam,lepo me milina.Zato volim sandalice.Prosto celo leto sam mlada
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Somborka, ako nikad nisi, bolje nikad i ne počinji, užasno je teško skinuti se. Elektronka mi je fino pomogla da smanjim cigarete na minimum, ali sad su mi dotrajale baterije, treba da ih menjam, a napakovalo se nespavanje i nervoza... i baš mi ne prija ovo stanje, ali se nadam da ću ga u toku nedelje rešiti. (U protivnom ću da riknem, hahah. :) )

Ružo, slažem se skroz. :) Sad si me podsetila na neke moje blesave sandalice koje sam zaboravila da imam... dva para kupljena u doba debljine, pa spakovana jer su mi tog leta strašno oticale noge. Danas probam, da vidim da li su mi sad udobne, još je konačno ogrejalo i sunce, ne moramo više da nosimo peraja, hahah... mada vidim da će biti još dosta kiše u junu, ali valjda će biti bar malo prilike da se šetaju sandale. :)

Sinoć nismo nikud išli zbog moje gužve s poslom, ali sam ostala verna subotnjoj tradiciji, drmnula 4 koktela u domaćoj režiji (mala i blaga, ukupno recimo u rangu dva normalna), sad bi opet trebalo malo da regulišem količine hrane jer stojim na ova 52 kg, a za leto mi treba manje. Uzela sam mlađi sir, videću gde još mogu da uštedim neku kalorijicu... ostatak jelovnika dopisujem kad budem znala šta jedem.

D: jogurt + dodaci
    R: sir, salata
    U: parče kuvanog mesa (poveliko... možda i do 200 g), salata
    V: pljeskavica sa malo pavlake, salata
    Poslednja izmena od dudank u 10 Jun 2013, 12:18, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Somborka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od Somborka » pre 12 godine

:013: Necu,i ovako sam na odvikavanju od slatkisa i finog mekanog pecivaaa :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Meni su peciva povremeno još problem, prijedu mi se, ali moram da se uzdržim, ne zbog kilograma, nego što mi smetaju. :(

Juče sam imala bukvalno napad potrebe za mesom, valjda što sam krenula s njim u vreme kad nisam navikla da jedem meso. Moj želudac je, izgleda, pametniji od mene, zna kad šta treba da jede. :)

R: mlađi sir, salata
    izmenaaaaa: čaša piva
    V:2 sendviča od sejtana (malo pavlake, pljeska, paradajz, ljute papričice)
    Poslednja izmena od dudank u 11 Jun 2013, 12:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Somborka
    Amater
    Amater

:placljivko: mene danas napala neka glad od rucka.Rano sam ustala,do 7h sam pojela i bananu i musli,od 7 do 12h nisam bila kuci,al me zeludac boleo 2h.Usput kupila minut pire i skuwala,skoro sve sam pojela :placljivko: ,i opet sam gladna :placljivko:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Napisala sam kod tebe, ali da napišem i ovde, namirnice sa visokim GL (glikemičkim opterećenjem) izazivaju taj efekat lažne gladi, utisak da ne možemo da se najedemo. Uvek ih treba kombinovati s nečim što ima nizak GL - na prvom mestu s neskrobnim povrćem. I odmah dupla korist, ne samo što postižemo sitost, nego smo uneli i one vitamine kojih u krompiru nema. :)

Juče sam bez povoda drmnula čašu piva (0,33), akonto toga smanjila večeru, tikvice sam ostavila za danas. U poslednje vreme nisam maštovita s jelovnicima, još sam toliko željna svežeg povrća da samo gledam da ga pojedem što više. :)

R: salata, malo sira, parčence roštilja
    U: salata sa sirom (slično šopskoj)
    V: 2 sejtan hlepčića, musaka od tikvica, salata (ovo delim na dve večere)
    Poslednja izmena od dudank u 11 Jun 2013, 22:40, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Jedno pivo k'o nijedno, ajde molim te, nije to brljanje. :)

Ova salata slična šopskoj bi možda mogla da se nazove ''šopenska'', ahahaahhha :16:
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Dudić, jel voliš ova piva sa ukusom grepfruta, limuna i sl? Ja sam probala, meni nisu loša, mada nisam neki pivopija...Više volim crno vino :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Pivo se vodi kao prehrana i u vreme prohibicije pivo i vino su dozvoljeni...
    Pivo je čak poželjno da se konzumira...
    I sa aspekta HA, apsolutno ga ne treba izbegavati...
    Dudo :pivo: !!!!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Maggie Kaye
    Početnik
    Početnik

od Maggie Kaye » pre 12 godine

Ja sam ovdje redovan gost, još otkako mi je jedna članica preporučila da svratim. Kaže, svašta se može pročitati, naučiti - fascinantna žena. :) Ja to po principu "redovno gledam vašu emisiju, ali ovo je prvi put da vam se javljam." :D Ubuduće ću, biti ažurnija, obećavam. Do tada, "pozdrav za sve u studiju i režiji"!

P.S. Evo i muzičkog pozdrava. (Ne znam zašto, ali ja sam se ubijedila da i ti simpatišeš Nicka Cavea, pa... :oops: ) https://www.youtube.com/watch?v=thHx7cdoaAc
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, šopenska je bila sjajna, pevao je iz nje crni lukaS... :16: Nešto mi želudac čudno reaguje poslednje dve godine na kombinaciju paradajz-krastavac, pa pravim verziju bez paradajza, samo krastavac, paprika, luk i sir, trun sirćeta. (Sirće domaće, vinsko.) Odlična kombinacija. :)

Magi, da ne lažem, pivo volim zbog ukusa piva. :16: Nisu mi ukusne te kombinacije (ne znam kako da objasnim, kao kad bi napravili pečeno prase sa ukusom pice, voliš oba, ali ne u kombinaciji :) ), a pogotovu mi se ne dopadaju otkako sam pročitala deklaraciju na jednoj takvoj limenci... aspartam, veštačka aroma... a isti, tj. lepši efekat dobiješ kad narežeš npr. limun na tanke krugove i ubaciš u kriglu. :neznalica:

Mršavićka, slažem se, sva moja piva su opravdana. :16: I ladno može da zameni užinu ako se polako, polako izlizucka... kao da umiri receptore gladi. (Ne preporučujem kao dijetalnu metodu, samo pišem zapažanje.)

Maggie, dobro došla ti meni. :31: Čitam skoro sve dnevnike, pa i tvoj, ali nisam "stručnjak" za unku, pa obično nemam šta pametno da napišem... ali posle ovih linkova, definitivno ću svraćati češće, hahah. :) Hvala ti, ulepšala si mi veče, tj. inicirala si mi celovečernji muzički program. :)

Sinoć sam imala malu izmenu u večeri, smanjila količinu musake i opet ubacila parčence roštilja... sve pod kontrolom, još se pripremam psihički za novu etapu, tj. novi kilogram.

R: sir, salata
    U: ipak tikvice s jogurtom
    V: 2 sejtan hlepčića + salata + sataraš s kobasicama
    Poslednja izmena od dudank u 12 Jun 2013, 22:55, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Somborka
    Amater
    Amater

:oops: ja volim pivce od grejpa,a ribizla mi fu :oops: j od kako sam na odrzavanju,pijem ga ponekad.A sto se tice tih ukusa to su sve praskovi.Moj sogor i njegov kum naspu pola case piva i pola case juice od narandze i bude isto kao i pivo od grejpa :) Pozdrav za tebe! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam probala ništa osim limuna (tuborg i jelen), ali definitivno nisu za mene te kombinacije... ja sam za staro dobro pivo sa ukusom hmelja. :) Mada potpuno razumem zašto se nekima to sviđa, npr. uopšte ne volim vino, ali mi je OK da popijem neki put sangriju, voće savršeno zna da pokrije neku nijansu ukusa koja nam se ne sviđa. :)

Danas promena rasporeda jer sam se zaletela za nektarine, ko bi odoleo... :013:

D: nektarine (razvučen doručak, grickala natenane)
    U: jogurt + dodaci
    R: sataraš (samo povrćni deo), salata od krastavaca, sira, crnog luka
    U: verovatno opet "šopenska" :)
    V: 2 sejtan hlepčića... i nešto, videću šta
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Hahahahaha, ''šopenska'' sa ''lukasom'' :16: :16: :16: Uh, što te volEm! :009:
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 12 godine

Dudo Enciklopedijo mas li kakav recept za marmeladu/dzem od jagoda a i od drugog voca gdje ne ide dzemfix, konzervans i sl? Ja sam mislila nesto ovako da smuckam: jagode i secer u omjeru 2:1 (2 kg jagoda, 1 kg secera), da dodam sok od 1 limuna na tu mjeru i da kuham malo duze dok se ne zgusne. Ili mozda cak da dio secera zamjenim medom, hmmm.. Sta mislis?
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
Odgovori 9033 postova