Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: GIGA dnevnik

od dudank » pre 13 godine

Uopšte ne moraš da preskačeš doboš-tortu... može sasvim lepo i da se zaobiđe. :evil: (Kaže najgrešnija duša ovog foruma. :pivo: )
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 13 godine

Hahhhahaaaaa ... Dudo, Dudo :D :009:

Šta se danaske paslo :)
    27.01.2012 dan 12/91, Vitaminski dan
    D: 2 jabuke
    R: banana, malo suvih kajsija i malo kikirikija
    V: mix salata od kineskog kupusa, šargarepice, kikirikija i suvog grožđa
    Slika
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Šta se danaske paslo :)
    28.01.2012 dan 13/91, Proteinski dan
    D: banana
    R: kulen, kineski kupus sa šargarepicom, hleb, supa
    V: kulen u količini pola od ručka, krastavci, ajvar

Napomena: pomenuti kulen je slovački od sečenog (a ne mlevenog) mesa i bez masnoće, specijalitet koji treba jesti sa užitkom :)
    Slika
    Slika
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od KPJ » pre 13 godine

Kako ja zacinuvas salatata?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

So ne koristim, već koristim neki od bio začina (vegeta ili neki slični) u količini na jednu porciju salate jedan prstohvat bio začina i obično dodajem sušeni bosiljak, origano, beli luk u prahu ili granulama a poneki put i kurkumu, poprskam limunovim sokom i poprskam maslinovim uljem :) 8)
    Slika
    Slika
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od LolaLolita » pre 13 godine

Gigo, ovaj tvoj kulen, ipak spada u mesnu prerađevinu, aa? Las mi reče, da ne smijem da jedem mesne prerađevine kao što su domaće sušene kobasice, suvo meso i slično? :/
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Da... To sam rekla zbog velike kolicine soli... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik

E da... još se sjetih ovoga... da li ja mogu kada je mjesečeva mjena da pijem čitav dan vodu, bez obzira koji mi dan pada... i kako onda nastavljam s dijetom... tipa, ako mi je UH dan ( a na taj dan pada mjena ) je l' taj dan pijem vodu, i onda regularno nastavljam sa voćem, ili kako?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Tako je... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 13 godine

Kod Gige sve kao podmazano, nego kako drugacije :wink: sjajan si Gigo stvarno :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Mesne prerađevine tipa sušeno meso, šunke (al bez masnog dela), pršute, pečenice si dozvoljene ali količine treba drastično smanjiti zbog povećane količine soli, prerađevine tipa domaćih suvih kobasica takođe su dozvoljene ali opet sa opaskom smanjenja količine ovog puta ne zbog soli već zbog masnoće (po autorima je malo masnoće dozvoljeno) a sve ostale "industrijske" mesne prerađevine treba zaobilaziti u širokom luku da ne bi pisao šta sve sadrže.
    Pomenuti kulen sam namerno rekao da je od čistog seckanog mesa, jer se kulen inače pravi od mlevenog mesa koje ima i masnoće i u pomenutom kulenu proces pasterizacije ne ide sa solju već sa ljutom paprikom ... kulen je kad ga presečete skoro crn kao ugalj jedva da u sredini ima malko tamno bordo boje ... ko ne jede ljuto jedan zalogaj i kraj obroka :D

tamarica85 napisao:Kod Gige sve kao podmazano, nego kako drugacije :wink: sjajan si Gigo stvarno :009:

Tamarica nam se javila :skakutalo: pa di si ti nama lepojko ... kad ćeš da nam se malko pridružiš :)

Danas je bila ispaša kod Tašte :headbang:
    29.01.2012 dan 14/91, Skrobni dan
    D: 6 sitnih mandarina
    R: krompir gulaš, zelena salata, lebac
    V: polak gulaša od ručka sas lukac i feferone
    Slika
    Slika
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 13 godine

Vidi, vidi!!!! Nema FA, a toliko si se trudio!!!! :?
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 13 godine

Evo me napokon!! :skakutalo: kako se divno osecam sto sam se vratila hiiihhi :) GIgo znas ti mene, nema odlaganja te se sa Dukanom druzim od danas! :)

Hajde lep dan ti zelim :009:
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik

Hvala Gigo na opširnom objašnjenju :) Htjela sam sutra za Proteinski dan da papam to suvo meso, samo par šnjitica da okrenem na kapljici ulja i neku salaticu uz to... ali evo, nešto mi naišla želja za brziiiiiiiim mršavljenjem pa se odlučih da sutra umjesto proteina ( moj omiljeni dan, inače ) pijem vodu ( koju inače uopšte ne pijem ) ahhahah :) Eto, valjda ću ostati pri toj ideji i izdržati :D

Znači, sutra umjesto proteina voda, pa onda prekosutra skrob ( ako sam dobro shvatila??? )

I šta ako slučajno ne uspijem izdržati, zanima me... šta onda, ako naiđe kriza, negdje recimo na polovini dana, da ubacim jedan mesni obrok? Ovo pitam čisto AKO budem krizirala, da znam šta mi je činiti :D ?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Moje lično mišljenje a i mišljenje Lasate je da se osobama koje su na UN dijeti ne savetuje da primenjuju mesečeve mene u prvom mesecu dijete da se ne bi remetilo uhodavanje u režim ishrane pa ako ta osoba ne podnese dobro prvi vodeni dan ni u drugom mesecu dijete.
    Ukoliko se odlučiš da ipak držiš menu, što napominjem da ti ne preporučujem a ako misliš da nećeš izdržati a to se savetuje i na vodeni dan, napravićeš jednu povrtnu supicu za slučaj da se ne može izdržati dan.
    Što se tiče rasporeda dana to si dobro shvatila.
    Slika
    Slika
Odgovori 9479 postova