Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirkaa » pre 12 godine

Ovdje je bilo minusa... :14: Cestitancija :veseljak:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Maza napisao:Najjače je kad se salo vidi preko linije brusa...

Po mogućstvu ukrašeno znojem ispod mišice, imam jednu takvu sliku iz debelih dana, hahahh. :)

Sa sirom mi je najlepša kombinacija zelena paprika, očistim papriku i napunim je sirom, pa je tako grickam kao sladoled u kornetu, to radim još od detinjstva. :)

Kad smo već kod sira, juče sam na pijaci kupila savršen i usput popričala s prodavcem, tj. ja njega nahvalila što prodaje pravi sir, a ne onu improvizaciju koju prodaje 95% njih, a on mi tiho kaže (da ne čuju drugi prodavci): "Probali smo i mi da pravimo 'onaj drugi' jer se više isplati, ali smo na kraju bili na gubitku jer taj sir ne može da se održi, brzo se raspada i kvari." E, to je ono što stalno pričam o siru, taj nam većinom prodaju, a on nije prošao pravilan proces fermentacije i zato mu dodaju sve i svašta da bi ga veštački održali, sodu bikarbonu, usoljavaju ga itd., pa ko ga svari - svari.

Mirka, i bilo je krajnje vreme, čitave zime sam kukala na višak, a ništa nisam preduzimala. :D

Juče sam promenila večeru (upisaću), a danas jelovnik kao što je bio planiran juče... znači:

D: kefir + dodaci
    R: sir, salata
    U: izmena: jagode
    V: musaka od zelja (zelje, meso, jaja, jogurt) + čaša jogurta + salata
    Poslednja izmena od dudank u 20 May 2013, 12:20, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Ja sam gljivicu za kefir vec zamrzla (hvala za upustvo) jer mi je nekako dodijao, nisam mogla vise da ga pijem.

Nabavila sam kavez za macku i odvesce je muz sam do veterinara, najvjerovatnije danas :)
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Dobro si me podsetila na punjenu papriku sirom! Ja je obožavam pećenu u rerni, mada sam o tome već pisala, a imala sam je i u zamrzivaću čitave zime!
    Kupovina sira je zaista lutrija, a paprike mi još nekako nisu lepe, previše tanke! Sir za sada kupujem na jednom mestu i dobar je za sada. Jedem ga baš dosta, tj svakog dana, što ranije nisam činila. :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nedo, dojadio je pomalo i meni, tj. volim mu ukus, ali smanjuje mi prostor za šaranje s drugim mlečnim proizvodima, a moji neće da ga popiju ako ga ne popijem ja (znači, moram uvek ja), tako da mi uopšte nije žao što će ubrzo na hibernaciju. :D Čim njega budem spakovala, krećem sa ajranom i drugim lepotama. Maci srećna vakcinacija! :)

Anči, paprike još nisam videla osim ljutih, ali jedva čekam da se pojave. Toliko sam bila željna svežeg povrća da se sad radujem kao malo dete svemu što donesemo u kuću. :)

Juče sam posadila cvećke, sad je terasa lepa za sedenje, tj. nije lepa, ali je prijatna tako s cvećem. :)

Jelovnik... slično kao juče, a možda i isto, u svakom slučaju pišem:

D: kefir + dodaci
    R: sir, salata
    U: veliko parče dinstane junetine, salata
    V: ostaci musake, jogurt, salata
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas sve preko reda, imala sam haotičan dan. :)

D: veća kriška sira, salata
    R: povrće sa malo mesa, salata, kiselo mleko
    V: verovatno parče junetine, salata, mleko ili jogurt
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Tek sada si posadila cvećke! Zar nije malo kasno, mada rasad nije kasno nikada saditi! Brzo će se razbokorati na ovom vremenu. Moje je baš lepo počelo da cveta! Baš sam postavila jednu sličicu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam imala mesta, terasa je bila u haosu. U subotu je ovde bila neka manifestacija s decom i istovremeno izložba cveća u pešačkoj zoni (predivno je izgledalo, žao mi je što nisam slikala), pa sam kupila već razbokorene petunije i samo ih ubacila u žardinjere, to je bilo po kratkom postupku, hahah. :) Izbacila sam mnogo saksija, ostavila sam samo neki minimum da nam bude lepo.

Zaboravila sam da napomenem, težina i dalje pomalo spada. Danas sam ugledala pedeset jedan i nešto, ali sam za svaki slučaj na tikeru stavila 52 okruglo. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Klopica danas:

D: jogurt + dodaci
    R: zelena čorbica (perca od luka, zelje, zeleniš svakakav, mleko, parmezan)
    U1: sir, salata
    U2: jagode
    V: juneća šnicla + 4 minijaturna ćevapa + satrica (perje oba luka, kis. mleko)
    Poslednja izmena od dudank u 23 May 2013, 14:02, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Ako se ne udavim u corbi,ili pocnem da pistim i na usi,znaci da nisam normalna.napravila sam slucajno istu corbu kao tvoju-:)
    Pritegla opasno,da se pocupam iz ove fizicke krize.
    Dok je budws repetirala veceras,bice kao da.smo zajedno vecerale.
    Grli te drugarica
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, može ovako, da nazdravimo po kriglom čorbe. :pivo: Samo što sam juče malo i preterala s čorbicama... usput sam srkala i juneću bistru, još mi sve bućka po stomaku. :)

Da ne ureknem, ne kriziram... prekjuče mi se samo prijela pica, ali sam stisla zube, a inače količinski jedem potpuno normalno, dok se ne najedem, samo pazim da ne uleti nijedna namirnica koja mi nije u planu. Struk spao za 2 cm. :)

I klopa:

R: za promenu... sir, salata :16:
    U: čorbica ista kao juče, parčence sira
    V: ćevapi, izmena - umesto satrice grilovane tikvice
    Poslednja izmena od dudank u 24 May 2013, 00:38, izmenjeno 1 put ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 12 godine

opet ja.... :)
    Podstaknuta pričama o padovima kg i cm nadam se da ću ozbiljnije pristupiti viteškom okršaju sa nepromenjenim (bar to!) viškom. :009:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Svaka čast na 2...Znaš verovatno onaj vic za 2 cm...malo ali znači :)
    Ja se nadam,kad prodje ovo sa stomakom/danas sam čak i docu posetila/,da ce biti sigurnih 5.
    Čorbiram do daljeg
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

U struku manje 2 santimetra-ODLIČNO! Nije to nikako malo! Još par dana do proslave mature i sigurno ulećeš u ono što si planirala. Obavezno postavi sliku. Nadam se da će biti lepo vreme zbog planirane garderobe!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mim, kad reče "viteška borba", možda bi nam rešenje bili neki oklopi u kojima ne bismo smele da se gojimo, hahah. :)

Ružo, ne znam vic, pričaj. :)

Anči, još nisam sigurna šta ću da obučem, jednu haljinu šijem i zapetljala sam se sad u završnici (juče pogrešno isekoh postavu prepravljajući jedan deo... došlo mi da se koknem :) ), a druga je u rezervi, ona plava od prošlog rođendana... ali u obe ulazim bez problema, tako da ću samo odabrati u čemu se osećam prijatnije. Taj restorančić je na 200 metara od mene, bićemo u zatvorenom, tako da je OK i ako bude malo hladniji dan. Slike obavezno. :)

I klopa (dopisaću, upravo čekam da mi stignu povrćke):

R: krastavci sa sirom (kao salata)
    U1: grilovane tikvice s belim lukom
    U2: jagode
    V: pljeskavica, salata
    Poslednja izmena od dudank u 25 May 2013, 00:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova