Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

Misliš da je moje krećenje drugačije od tvoga? Nema šanse da se sve iznese tj ne iznosi se uopšte, isto se preskaće, a dok posle prebrišem i vratim sve knjige na mesto mogu reći da mi rogovo izlaze. Sva je sreća što je mali stan, pa sve ide daleko brže. Zato sam to ostavila za juli ili avgust, pošto imam neke planove za juni. U maju na redu je samo terasa! Kod mene je sve parcijalno! Iskreno, treba imati para za sve što bih želela, ali šta je tu je! Sva sreća je što imam majstora, koji za sobom sve lepo obriše, pa što ti reće ostaje mi samo fini finiš, koji opet praktično uradi Tamara, a i nju ne mogu baš toliko da "jašim" ima ona i previše svojih obaveza, a iako se na jedvite jade popravila par kilograma i dalje je premršava kao grana! :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Ella, stvar je prosta, slatkiš me ne bi zasitio, bila bih samo još gladnija, a mrzim da budem gladna. :) Na stranu što mi slatkiši smetaju i što sam davno raskrstila s njima, sad mi se prijedu nekoliko puta godišnje, ali tako sam razmišljala kad sam se skidala sa njih... pojesti slatkiš kad si gladan, to ti je u rangu piva ili koka-kole kad si žedan, neće ti zadovoljiti osnovnu potrebu, a samo će te dražiti na još. :)

Anči, na tebe sam i pomislila kad sam ovo juče pisala, mogu da pretpostavim da mučiš istu muku... samo se pravdam što jednu sobu radimo nedelju dana, hahah :) , a ovde majstori neće ni da dođu kad je tako tesan prostor, ili oderu s cenom. Uglavnom smo sad pri kraju, do nedelje će biti sve na svome mestu. :)

Juče sam ubacila limenku piva, a uveče i malo koka-kole, koju inače ne volim, ali mi je prijala. Dosta sam se kretala, pa računam da sam to potrošila.

D: kefir + dodaci
    R: sir, salata
    U1: 2 jabuke
    U2: ?
    V: ??
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo svi kod tebe kao u ispovedaonicu :D , tako evo i mene . Bila si u pravu ne radi mi zk :cry: Dudo nisam se predala , ne radi idem dalje , pocela sam brojati kalorije , svaki savet je dobrodosao , naravno ako imas vise za mene volje i strpljenja :oops:

Kod tebe je sve u redu , vidim krecis , jelovnici lepi :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ako imaš vremena daj mi neko obrazloženje zašto su krastavci kupljeni na pijaci kiseli. Odvratni, nešto nije u redu sa njima, a meni se sve gadi od tog zeleniša i salata. Nisu samo meni kiseli. Tamara je takodje kupila na istom mesti i ona ih je prva probala i kaže da su kiseli. Ja sada ne želim ni da ih probam! Svašta se dogadja. Ne znam sa kojim g.... ih prskaju, a da nas truju, truju nas! Moram da bacim krastavce i rotkvice, pošto su i one šuplje, drvenaste, i crne iznutra. Zaista strašno! :x
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, pojma nemam, znam da se ukisele kad dugo stoje u frižideru, pa su možda i ti stajali u nekoj hladnjači. :neznalica: Pijaca odavno već nije garant da kupujemo sveže povrće, mi uzimamo samo od onih ljudi za koje znamo da sami proizvode i da donose sveže i gde smo se uverili da ne zatrpavaju povrće hemikalijama. Nikad ne uzimamo od nakupaca jer njima povrće ko zna koliko stoji.

Bokac, tu smo i pratimo se! :)

Danas ne znam da li ćemo imati snage za izlazak, ali za svaki slučaj ću preko dana laganije:

R: sir, malo salate
    U: izmena - mala domaća kobasica sa roštilja
    između pivo (mnogo piva)
    V: šnicla, salata
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sinoć smo ipak iskočili do grada, sjajno se proveli. :) Vidi se i po upisanom pivu. :D

Danas:

R: sir, pečene paprike
    U1: 2 mandarine
    U2: ???
    V: neskrobni đuveč s mesom, mlad luk, verovatno čaša mleka
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo kako neskrobni djuvec , nema pirinca , krompira jel to? Takav bih i ja mogla meni napraviti :) Radujem se novom pocetku , uverena sam da ovo mora upaliti uz vasu pomoc 8)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, da, nema čak ni graška - samo paradajz, paprika, luk, šargarepa, zelena boranija (i komadi mesa, naravno :) ), leti ubacim i tikvice ili patlidžan, nekad čak i pečurke.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Zanimljivo kao i uvek...
    A dakle zelenu boraniju možeš da računaš u neskrobnu? Pa lepo...nikad se ne bih setila...

PS Inače, pre nekoliko dana sam htela da čitam po tvom dnevniku....ali tamo negde daleko unazad..
    Tvoj dnevnik ima veliku ,,manu,, - ima mnogo strana.....teško je naći vremena da se to sve iščita, ....a verovatno je velika šteta propustiti, zbog mnoštva korisnih informacija...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Moja Dudička, kod nas na pijaci više uopšte ne vidimo razliku izmedju proizvodjaća i nakupaca. Svi izgčledaju isto, ili proizvodjaća ima da ih izbrojiš na prets i teško se nadju pošto je pijaca ogromna. Kupujemo onako odokativno i na pogled, koji uglavnom prevari.
    Ja više apsolutno nikom sa pijace ne verujem! Ne znam kakva su tudja iskustva, ali na našoj ogromnoj pijaci je tako! :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršavićka, ona ima 4 g UH u 100 grama, a kupus ima 3... nema razloga da je se odričem. :) Znam da se na UN ona vodi kao skrobno povrće, ali to nema baš mnogo logike (a "neutralne" su npr. šargarepa i cvekla sa svojih 7 grama).

Dnevnik je ogroman kao i moja borba s kilogramima. :010:

Anči, postoje tu sistemi... ovo pričam kao neko čiji je deda prodavao svoje domaće proizvode na pijacama (između ostalog dugo i na palilulskoj), a ja sam kao dete često učestvovala u klasifikaciji i pakovanju, ponekad mu čak i pomagala u prodaji, a usput i naučila kako šta funkcioniše. Između ostalog, da je najbezbednije imati "svoje" prodavce, a za to je uglavnom dovoljno malo dokonog ćaskanja (da saznam odakle je, čime se zapravo bavi... naravno, ne pitam direktno, nego izokola) i memorisanje, jer ako me je jednom od nečijeg luka zaboleo stomak, neće me više videti kod svoje tezge... svi prodavci imaju svoje dane na pijaci i većinom su uvek na istom mestu, tako da nije teško uhvatiti sistem čak ni na većim pijacama, a kad se naleti na prodavce sa ekstra kvalitetnom robom, razmenjuju se i telefoni. Godinama smo uzimali sir "na telefon" (čovek nam javi kad će doći i mi mu kažemo čega koliko da nam odvoji). Viđala sam šta sve ljudi donose i prodaju, znam kako muntaju, zato smo polako probrali svoje prodavce i samo kod njih uzimamo, jedino za sir nemamo stalnog jer njih poslednjih godina ne mogu da uhvatim ni za glavu ni za rep.

Danas klopa:

R: sir, salata (opet paprike)
    U2: 2 ćevapa, salata
    V: đuveč sa malo mesa, parčence sira, mlad luk
    ...i noćas malo brljnula

Momci krkaju divan pasulj, ja ne smem... :bas_tuzan:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Noćas malo grickala hleb i zveknula tri mini-čašice likera (povod je što smo konačno odlučili da ipak pokušamo da idemo na to more, upravo smo u fazi rezervisanja), liker ne računam u brlj, hleb računam... mada sam vrlo tanko večerala, pa mi to dođe kao neko opravdanje (ali nije opravdanje). U stvari mi se iz nepoznatih razloga pila fanta (ostala flaša od rođendana i mami me već danima), pa na kraju završih u ljubavnom zagrljaju s hlebom.

Danas pokušavam pametno, još nisam sigurna oko kasnijih obroka, upisaću:

U2: 1 mala domaća kobasica sa roštilja
    V:mala šnicla sa roštilja, gomila salate, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 30 Apr 2013, 18:44, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Buvica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od Buvica » pre 12 godine

Debeliccka napisao:Zanimljivo kao i uvek...
    A dakle zelenu boraniju možeš da računaš u neskrobnu? Pa lepo...nikad se ne bih setila...

PS Inače, pre nekoliko dana sam htela da čitam po tvom dnevniku....ali tamo negde daleko unazad..
    Tvoj dnevnik ima veliku ,,manu,, - ima mnogo strana.....teško je naći vremena da se to sve iščita, ....a verovatno je velika šteta propustiti, zbog mnoštva korisnih informacija...

Mrso, ja sam se potrudila da ga procitam, ali ima toliko informacija.... Citala sam ga iz vise puta :( po delovima... Iskustvo je zajista impresivno :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Izgleda daćemo pevati zajedno idemo na more! Ja imam neke planove za juni u Crnu goru, radi promene vazduha-klime zbog mojih pluća, a nadam se i u septembru u Grčku, ali to je već dosta daleko do septembra, ali ovo je izvesno! Još da vidim sa Pulmologoma da me oslobodi kontrole u junu i ja odoh! To su mi bar planovi! :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Buvice, i sad "impresivno" skidam ove kilograme koji su se nataložili jesenas, tj. impresivno sporo, ne mrdam s mrtve tačke. :) Tako mi je lepo što sad jedem praktično koliko mi se jede, nikako da nateram sebe da malčice zategnem jelovnik, valjda će da me natera ovo lepo vreme.

Anči, sjajno za more! :skakutalo: Mi smo nešto iskombinovali, bićemo oko nedelju dana na jednom poludivljem mestu (divan apartman, ali vrlo malo ljudi oko nas), imaćemo mira do mile volje, a bogme i pešačenja do prvih prodavnica, a posle prelazimo u naš redovni apartman na još dve nedelje, skrpićemo se kako znamo i umemo. Nama je letovanje srazmerno jeftino, ali mnogo trošimo na sve ono što nas mami (restorani i kupovina svega i svačega), ako tu budemo malo umereniji, proći ćemo odlično.

Danas imamo zakazanu večeru kod prijatelja, pa ne garantujem disciplinu. :010:

V: brrrrrljanje (pica-pivo)
    Poslednja izmena od dudank u 02 May 2013, 14:17, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova