Odgovori 914 postova
Un.....
  • cacacac
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 8 godine

Re: Un.....

od cacacac » pre 8 godine

Ove vezbe radim kad imam vremena, ali se trudim da to bude svaki dan https://www.youtube.com/watch?v=OP54ocq5kD0&list=PLcs80b6xWo4WPFPmJS9eRP2EAEIGX6WR3&index=1 i ima efekta (makar kod mene)
    Novi UN start- 28.11.2017. -68.5kg
    Najnoviji UN start- 10.01.2018. - 68kg-neuspesan
    VMA start - 15.01.2018.- 68.5kg
    Najnajnoviji UN start - 22.04.2018.-70,6kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Staro društvo opet na okupu :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo:

Što se BMI vrednosti tiče ... mislim da sam nalazila da imaju veze i sa godinama ... proveriću kad stignem ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 8 godine

Leonida!!!!Radujem se sto si opet tu!Mislim,ne radujem se zbog viska kg,vec zbog druzenja. :)
    Sto se tice moje dijete,zaboravljena je cim sam stigla kod mame. :nasilan: Mislim da nema vise svrhe da nastavljam sa UN ,a jos manje da je pocinjem iz pocetka.Pokusacu da veceram ranije i bez UH i nadam se da ce otici i ovih nekoliko kg do kraja avgusta.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • cacacac
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od cacacac » pre 8 godine

Opet kazem, nemas ti bas mnogo da skidas, tako da mislim da ces npr. bez vecere ili sa vocnom vecerom da dodjes do svog cilja.
    Novi UN start- 28.11.2017. -68.5kg
    Najnoviji UN start- 10.01.2018. - 68kg-neuspesan
    VMA start - 15.01.2018.- 68.5kg
    Najnajnoviji UN start - 22.04.2018.-70,6kg
  • Dusica29
    Amater
    Amater

od Dusica29 » pre 8 godine

Iva, sta god da odlucis, verujem da ce biti za tvoje dobro, bolje i da odustanes ako se vec mucis, jer nista ne moze na silu... :009:
    Slika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 8 godine

Iva probaj da izbacish/smanjish hleb i testa i da tu vecheru jedesh laganu i ranije i rezultat nece izostati. Ne opterecuj se kilogramima ( chini mi se nisu ti oni problem toliko) vec malo vezbaj neke vezbe za stomak i bicesh super.
    Samo jedno nemoj da dozvolish sad kad odustanesh od dijete da se potpuno opustish i jedesh koliko god i kad ti se trazi jer ne samo da cesh vratiti izgubljeno nego cesh ( kao i svi u toj situaciji) josh i da dodash. A to ne bi valjalo. Pozdrav :mahalo:
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

To sa večerom bez UH treba da upali, pod uslovom da nema grickanja između obroka i da nema prežderavanja slatkišima u toku dana ... uz umerenu, normalnu, uobročenu ishranu kile same idu dole :)

• ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 8 godine

Da vam kazem iskreno,manje jedem sada nego na dijeti.Slatko nikada nisam jela niti ga volim.Doruckujem nesto jace,rucam kuvano i veceram bez hleba,sir salatu ,...Osecam se ispumpano a vagu nemam,nadam se da ne idem na gore.Pozdrav za sve! :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od dada77ns » pre 8 godine

Bravo za tebe. Ja se stalno borim sa kontrolom ishrane i onda izdrzim 5 dana i vikendom upropastim. I dok tako praktikujem, kg ne idu gore ali ni dole. Znaci, kada bi uvek pazila i kontrolisala UH verovatno bih i smanjila kg ili bar obime.
    Mislim da ako nastavis tako da se hranis, osecaces se bolje, a kg sigurno nece ici na vise.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo ... sad sam procunjala za BMI ... nema nikakve veze sa godinama :oops: (ali idealna težina ima veze sa godinama).

Sa BMI kalkulatorom možete proveriti vaš indeks telesne mase (BMI - Body mass index) odnosno da li je vaša težina srazmerna vašoj visini. BMI zapravo ne meri procenat masnoće u telu, već se definiše kao težina podeljena sa kvadratom visine osobe. Ovaj indeks je osnovni alat za dijagnostiku i ukazuje na to da li je osoba ispod prosečne, normalne ili prekomerne težine. Što je indeks telesne mase veći to su veći rizici od pojave zdravstvenih problema. BMI se koristi od strane Svetske Zdravstvene Organizacije (WHO - World Health Organisation) kao standard za praćenje prekomerne težine još od ranih osamdesetih godina prošlog veka.

BMI znači ispadne neka orijentaciona vrednost na osnovu koje lekari utvrđuju potencijalne rizike po zdravlje ...

Usput budi rečeno, moj BMI se vratio u normalu :013: (vrlo blizu gornje granice doduše :oops: )

• ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 8 godine

Pozdrav svima!Nikako da nadjem vremena da nesto napisem ni u svom ni u vasim dnevnicima ,ali citam vas! :)
    Kod mene je situacija sa jedne strane dobra,a to je da ne prelazim 62 kg vec danima,a jedem "normalno",a sa druge strane ,lose je to sto nisam nosta pametno smislila da skinem jos ovih 4-5 kg viska.
    Mislim da cu uskoro da krenem sa nekim rezimom,a ni na kraj pameti mi nije sa kojim.Znam da na UN necu sigurno,bas me je smorila. :shock:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 8 godine

Iva probaj to brojanje kalorija...ja mislim da je meni to sledeca stepenica :)
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 8 godine

Razmisljala sam o brojanju,ali mi se cini suvise komplikovano.Nemam ni osnovno znanje o tome,a nemam ni vremena da merim sve sastojke jednog rucka,pa racunam .Ako neko ima laksi nacin,neka mi oda tajnu. :020:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • dada77ns
    Amater
    Amater

Ja sam koristila neki program, zove se "My Fitness Pal" i tu ima izracunate vrednosti namirnica pa i citavih jela. koliko je tacno, ne znam ali za neki pocetak mozda nije lose. Ja sam skinula aplikaciju na telefonu i mnogo me nervirala sto svaki dan (ako ne upisem sta sam jela) on me podseca da treba da jedem :D Program racuna ukupne kalorije na dnevnom nivou i ukoliko imate neku fizicku aktivnost, upisete je i onda on izracuna koliko kalorija vise mozete da pojedete za taj dan. Interesantna aplikacija...probaj mozda ti se svidi. 8)
  • dada77ns
    Amater
    Amater

Ja sam koristila aplikaciju MyFitnessPal. Ubacis podatke za sebe i automatski racuna koliki treba da je dnevni kalorijski unos. Upisujes namirnice i jela koja jedes i on sam racuna. U programu ima puno namirnica pa i gotovih jela sa njihovim kalorijskim vrednostima. Ne znam koliko su podaci tacni, ali za neki start mislim da je skroz dobra aplikacija. Ja sam je koristila, ali sam shvatila da se stedim i gladujem ceo dan kako bi uvece imala sto vise kalorija da pojedem :020: U aplikaciju unosis i fizicku aktivnost pa se i to dodaje u izracunavanje dodatnog kalorijskog unosa.
Odgovori 914 postova