Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

hehe, stomak ne kukumavchi .. ma ti si sebe obuzdala i savladala kroz sve ove mesece, a to je prvi uslov za bilo kakvu dijetu. Kad dodjes u fazu da mozes da dozirash "brlj", e tad vise nema problema :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

"Dozirani brlj" je savršen izraz za to, sad si mi ulepšala dan. :16: Ah, ah, ali bila je to borba... gadna, mislim na sve ove mesece. Upravo sam zaista pojela samo četvrtinu male pice (mala - pa jedno 30 cm u prečniku, valjda je to mala? - mislim, nije kao onaj kolski točak u piceriji) i time se zadovoljila - e, da ne lažem, nije da ne bih mogla još, ali sam pljes sebe po prstima, nisam gladna i to je to. Drži me misao da će u mom životu biti još mnogo prilika za dozirane brljeve, pa bolje da se malo uzdržim i da ih bude češće, hehe... :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Uh, ja još nisam napravila brlj, a znam da hocu, dugo dijeta traje, ali dugo sam i jela!
    Idemo dalje, draga, bice bolje!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar jutar svima! Tj. više i nije baš rano jutro, ali mene danas razbudiše sabajle ovi iz Vodovoda, pa mi još deluje da je rano. :)

Sinoć sam malčice... ali samo malčice brljnula, čitav dan sam bila disciplinovala, a onda mi se oko ponoći skljokao šećer pa sam uzela dve tanke kriške hleba s lanom i polako ih sažvakala; od toga neću da oslabim, ali neću ni da se ugojim. E sad, ovo je zanimljivo - nešto sam vratila film u vezi s time; ljudi, ja se ne sećam kad sam poslednji put bila gladna. :shock: Samo to povremeno osetim, da malo šeta šećer - možda jednom-dvaput mesečno - i naravno, prijede mi se neko jelo ponekad, nešto što odavno nisam jela, ali to nema veze s glađu. Mislim da ovi redovni obroci čuda čine.

Od danas i mlađe dete sa mnom kreće na svoju dečju dijeticu :bas_tuzan: - opet smo malo vratili kilograme, pa moramo da pazimo. Nema mnogo viška, ali ima poluravna stopala koja još mogu prilično da se spasu, pa je doktorka rekla da moramo da eliminišemo svako dodatno opterećenje. Mnogo je žalosno, slatkiše smo već poodavno maltene skroz ukinuli, grickalice baš skroz, a sad ćemo, izgleda, morati da ukidamo i voćne sokove i još ponešto... Nije njemu jadničku lako, njegovi vršnjaci žderu koka-kole i čokolade i mršavi su kao štiglici, a njemu se zalepi svaki gram.

Danas... još se ništa ne zna, tek treba da se obavi kupovina, pa upisujem samo doručak i večeru, a ostalo u toku dana.

D: kruška
    R: kriška sira
    U: čorbica od malo junetine, šargarepe, jogurta, 1 dvopek
    V: goveđa pljeskavica, salata (crni luk, pavlaka sa 12% mm)
    Poslednja izmena od dudank u 08 Oct 2009, 23:15, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Ma i moj sinak je imao ravne tabane pa mi je godinama dolazio priv. terapeut i radio vezbe sa njim, a nije imao 30 kila sve sa krevetom :) Cak nisam sigurna da su vezbe pomogle ..

A da vidish posle, tamo negde od puberteta, kako se ubucio .. sad ima 106 kg na 196 .. ipak bi trebalo da oslabi 10-ak ..

Kolo srece se okrece, hehe, sta bi gore sad je dole, sto rece Njegosh .. te tako i tvoje detence mozda i bez dijete oslabi za koju godinu .. ali pritegni ga za sokove i kole .. hamburgere i chips .. to mu stvarno ne treba .. mada se pored skole obicno instalira neki kiosk pa deca k`o luda kupuju ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pritegni malo sinka... ne daj mu da se goji kad je već takav kršan momak.

Školski kiosci su skroz van priče, siromah nosi u školu voće kao Pinokio, to i jeste najveći problem što ne znamo šta više da ukidamo... Njima u tom periodu rasta šećer definitivno treba, pa smo prešli isključivo na voće i koliko-toliko prirodne sokove kao najmanje zlo... ali ne vredi. Najgore u celoj priči je što je stariji oduvek bio mršav, i rastura se od hrane bez ikakvih problema, a onda ovaj tužno gleda. :cry: Bar je pristao da čokoladu ne jede pred njime.
  • Sani
    Početnik
    Početnik

od Sani » pre 15 godine

Ha, ista prica i kod mene. Stariji treci razred jedva ima 30kg. a mladji prvi razred 44. Jeste visok (patike nosi 38 sa sedam godina)ali i voli da rucka. Pa sad mozete zamisliti kakva sam ja majka, od njega krijem sve sto goji a drugog non stop nudim :shock:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eeee... dakle nije samo moje dete nogato... mislila sam da samo moj muž "kreira" takvu decu. :)

Mi smo ponovo uveli tačan raspored (pošto se opustio i vratio skinuta 3 kg, i sad je 4 preko granice gojaznosti), dete nije gladno, četiri lepa obroka dnevno, ali meni ga je svejedno žao. :placljivko: Šta da radim... stisli smo srce za njegovo dobro, ipak treba pravilno da se razviju i kosti i sve. Mada je mnogo teško disciplinovati ih kad su mali... trebalo je već da je ručao, ali ne, on je izašao da kupi revolvere za maskenbal...
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Uh, tesko je stisnuti srce, mi nismo mogli da ubedimo familiju, najblizu naravo, moju mamu na primer, da mora da se krije hrana, a bilo je kad smo trcali u prodavnicu, bukvalno za dve jabuke, da nema zaliha u kuci, iako nije bila debela, ali je padala u ocajno depresivno stanje, i izazivala povracanje, ne znas sta je gore, prosla sam oboje, ali dok je bila u bulimiji, skoro da sam zalila za anoreksijom. Tesko je u vreme mnogobrojnik obaveza i brze hrane.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sve je teško bez podrške, a pogotovu u takvim osetljivim slučajevima... tu bi, da je sreće, trebalo da se uključi ne samo rodbina, nego svi redom, prijatelji, komšije... tj. da imaju razumevanja i da znaju šta ne bi trebalo da rade, da olakšaju i tebi i njoj. Ne znam, možda je to i stvar lične odgovornosti, ali ja nikad nijednom detetu nisam dala slatkiš ili grickalice a da prethodno ne pitam roditelje da li mu dozvoljavaju to da jede. :neznalica: A nama dosta puta neko dođe i tras čokoladu... Ne kažem da dete ima problem, ali to ne znači da ne može da ga ima, što ti reče pre neki dan, zato je na mužu i meni da makar umanjimo mogućnosti za tako nešto.

Ako je nešto lepo u svemu tome, to je što smo danas zajedno jeli. :) On je pun volje, a i ja pored njega, nisam ni trun odstupila od zacrtanog jelovnika.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Najgore je kad si sam, a posto moji ukucani nisu debeli, srecna sam sto imam vas.

Dudice :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Pritegni malo sinka...

Ma gde da pritezem coveka od 18 i po godina, ima svoj dzeparac i jede sta on hoce, ja mu ostavim rucak, on dodje iz grada i kaze - jeo sam .. (e sad, sta je mogao da jede - pizzu, pljesku .. a moj pasulj ostade u loncu) jedva sam se izborila da mi u kucu ne unose sokove i kole .. ali je to trajalo bar 5 godina .. on donese iz radnje, a ja prospem, on opet, ja opet ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nena3110 napisao:a posto moji ukucani nisu debeli, srecna sam sto imam vas.

Neno, pošto ti vrlo uspešno ideš naniže... bićeš i ti vitka ukućanka veoma brzo, pa ti predlažem da na kraju ostaviš jedno kilo-dva viška (ovako kao ja :D ), čisto da bi imala povoda da se ovde družimo. Šta kažeš na to? ;)[/quote]

BeogradjankaONLINE napisao:e sad, sta je mogao da jede - pizzu, pljesku .. a moj pasulj ostade u loncu

A ti zovi kad ostane pasulj u loncu... :oops: Mislim, nije da se zovem kod tebe na ručak, ali kad već deca ne znaju šta valja... da se ne baci...
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Necu ja vas napustiti i kad dostignem zeljenu tezinu. :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

hehe, Dudo, zovem te!

A bash bi bilo dobro da nas ima 4 u blizini, pa josh da imamo isti raspored dana u UNki, pa svaki dan jedna da kuva rucak-veceru za sve .. jedan dan ubijesh u kuhinji, a onda tri dana ladish .. :)
Odgovori 9033 postova