Loptice, spadam od čvaraka, ali kad jedem samo njih, sirac i salatu, a ne kad raspalim po musaki

, uzela sam nekoliko, videćemo.

Moravka, ne napredujemo, nego napreduje mm

, danas nije bilo posla za mene (samo bih mu se plela u noge

), od sutra ću valjda biti korisna, ali to je "valjda", on ima neki svoj raspored i ne da mi mnogo da se mešam dok ne dođe na red fino briskanje i vraćanje stvari.

Kod tebe sam već virnula, napisaću ti tamo... a musaka ide ovako:
- 3 veće glavice crnog luka, iseckane (= krupno izblendirane, ko da secka

), propržene na malo ulja... 500 g mlevenog mesa (idealna je junetina ili mix kravica-jaga), još malo proprženo, 2 kašičice aleve paprike, 1 bibera, 3 soli (mislim da su to malo manje kašičice, one plastične)... zelja je bilo otprilike 70 mladih listova (nisu baš oni džinovski, možda max 30 cm dužine), seckala sam ih sa sve drškama (nisam odvajala) jer su bile tanke i mlade. To sam postepeno ubacivala u prženo meso (uz dodavanje pomalo vode), pa kad je zbljaknulo - veliki đuveč (metalni emajlirani, zelje ne stavljam u teflon, a ne valja ni u vatrostalnoj jer bude kao kuvano), izmešala masu sa 1/2 l jogurta i 6 jaja, dodala još malo vode... i na tihoj vatri (oko 160-170 stepeni) pekla 35 minuta. Kao sarmice, ali bez pirinča, dijet verzija. Eh, da, ubacila sam i malčice masla da zamiriše... oko 2 kašičice.