Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Moravka, Sandrice, hvala vam! :)

Ella, uspela sam da zarazim i mm i dete, meni se polako vraća čulo mirisa, a oni jadni šmrkću. :16: Ne znam gde to pokupim, stvarno retko izlazim iz kuće. :)

Anči, sad su već pravi momci, oni svi imaju po 13 godina :) (samo moje dete 12 jer je ranije pošlo), slušali su muziku, gledali nešto na kompjuteru, svirali gitaru... devojčice nisu htele da dođu, došla je samo jedna, valjda im je to sad neka fora da se međusobno ignorišu. Čini mi se da su do tog perioda devojčice mirnije, a posle kreće faza kad su mirniji dečaci, sad sam se baš prijatno iznenadila koliko su bili fini. :)

Nikako ne stižem čestito da prozujim po forumu, krećemo i sa krečenjem (još se iznose stvari u drugu sobu, pa sutra valjda počinje krečenje), prijaće mi malo fizikalija. :) Juče sam brljkala, ali na vagi sam dobra.

D: kefir + dodaci
    R: bela čorbica (svinjska), salata
    U: voće (2 jabuke, mandarina)
    U2: probala nekoliko zalogaja torte
    V1: šnicla na suvom tiganju, salata
    V2: malo mortadele (??), salata
    Poslednja izmena od dudank u 23 Apr 2013, 13:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Znam o čemu prićaš! Moja Helena u junu puni 11 i vidim kako se sve naglo menja!
    Krećenje! Ja planiram u julu, ili avgustu, a sada ću samo da predjem terasu, pošto se boja sprala sa zidova, iako je fasadna!
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudo moj bm pravi kobasice od srne i divlje svinje u domaćoj radinosti odnosno kod sebe kući.Kad sam sračunala po nekim tablicama dodje da je vrednost 100 gr oko 125 cal.Čini mi se mnogo malo,pa došla u enciklopediju da proverim.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, najavili su neke temperature od 29 stepeni, a i ja imam pauzicu u poslu, pa grabimo sad da završimo to najgore, konkretno ta soba jeste najgora jer ima masivan nameštaj, da ne pominjem ostalo što treba da se iznosi... užas. :)

Ružo, te tvoje kobasice tako mame! :) E, našla sam na jednom mestu da se domaće kobasice od srne računaju oko 200 kcal, ovde je baš lepo navedeno, uračunat je čak i luk i začini (data težina je 4 unce = 112 g) http://recipes.sparkpeople.com/recipe-c ... ipe=817111 .

Juče sam skroz bez veze probala tu tortu, otprilike tri zalogaja, samo sam htela da vidim kakva je jer su je toliko hvalili. Jeste dobra (nije masna, nije penasta, nije suva, prava kompaktna torta), a ja sebi opraštam ta tri zalogaja jer sam prvi put u životu dobila iskrene pohvale za tortu. :16: Samo što mi je malo prošetala šećer, pa sam uveče bila gladnija nego obično, otuda ta mortadela... koja uopšte ne liči na mortadelu, ne znam da li su je pogrešno klasifikovali u prodavnici ili šta već, uglavnom, ništa lepše nisam odavno jela. Moram da pogledam ko proizvodi.

Danas bez torte :) , ali još nemam plan za čitav dan:

Edit* - sad imam, stiglo mi zelje i sprema se musaka. :) A stigli i čvarci. :bas_tuzan:

R: bareno povrće sa malo sira
    U1: jabuke
    U2: nekoliko čvaraka, neka salata
    V: musaka od zelja, kis. mleko, mlad luk
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Pa čvarci umesto slaninice, i sama si rekla da od te vrste masnoće splasneš (ako sam dobro ukapirala) :)
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Dudo, kako napreduje krecenje? Ja od kad sam se vratila ne izlazim iz baste, udjem u kucu da jedem i spavam! :) Zamolila bih te da virnes kod mene i kazes mi sta mislis.......vec dva dana trpam 2/3 kalorija u jednom obroku! :? Dobro ili ne? :26:
    Kako ide ta tvoja musaka od zelja? Recept molim!!! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, spadam od čvaraka, ali kad jedem samo njih, sirac i salatu, a ne kad raspalim po musaki :16: , uzela sam nekoliko, videćemo. :)

Moravka, ne napredujemo, nego napreduje mm :16: , danas nije bilo posla za mene (samo bih mu se plela u noge :neznalica: ), od sutra ću valjda biti korisna, ali to je "valjda", on ima neki svoj raspored i ne da mi mnogo da se mešam dok ne dođe na red fino briskanje i vraćanje stvari. :) Kod tebe sam već virnula, napisaću ti tamo... a musaka ide ovako:

- 3 veće glavice crnog luka, iseckane (= krupno izblendirane, ko da secka :roll: ), propržene na malo ulja... 500 g mlevenog mesa (idealna je junetina ili mix kravica-jaga), još malo proprženo, 2 kašičice aleve paprike, 1 bibera, 3 soli (mislim da su to malo manje kašičice, one plastične)... zelja je bilo otprilike 70 mladih listova (nisu baš oni džinovski, možda max 30 cm dužine), seckala sam ih sa sve drškama (nisam odvajala) jer su bile tanke i mlade. To sam postepeno ubacivala u prženo meso (uz dodavanje pomalo vode), pa kad je zbljaknulo - veliki đuveč (metalni emajlirani, zelje ne stavljam u teflon, a ne valja ni u vatrostalnoj jer bude kao kuvano), izmešala masu sa 1/2 l jogurta i 6 jaja, dodala još malo vode... i na tihoj vatri (oko 160-170 stepeni) pekla 35 minuta. Kao sarmice, ali bez pirinča, dijet verzija. Eh, da, ubacila sam i malčice masla da zamiriše... oko 2 kašičice. :)
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Hvala ti do neba!!! Ti si srce!!! :009: :009: :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ti zaista imaš divnog i pažljivog muža!
    Čitam ovaj tvoj recept i ne znam zašto stavljaš toliko jaja? Ja zelje blanšiam, samo prelijem vrelom vodom, ocedim i samo krupno nožem isećem onako u tanjiru i naravno onda ga dodam u proprženo meso i izmešam. Začini su uglavnom isti kao kod tebe. Pećem u keramičkom pekaću, zalijem sa 2 jaja i mlekom, a kada jedem, dodajem kiselo mleko. Naravno ima raznih verzija. Moja je ovakva!
    Kod mene jutros bili čvarci. Nas dve kao da se jurimo! 8)
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

E sad stvarno moram jedan dan na pijacu da kupim zelje i da napravim ovu musaku, pokupila sam i tvoju i Aninu varijaciju pa cu da smiskam svoju :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, nije to mnogo jaja za ovako veliku količinu, to je šest obilnih porcija (za nekog bi možda bilo i osam). Mada naravno da može i manje, ona je dobra pa je dobra, u svakoj varijanti. :)

Ella, pokajati se nećeš. :D

Izgleda da i danas još nema posla za mene, nešto se šmirgla i gletuje... i neodlučna sam oko ručka. :)

R: šnicla, salata
    U1: 2 jabuke
    U2: opet malo mesa
    V: musaka od zelja, kis. mleko
    Poslednja izmena od dudank u 25 Apr 2013, 00:19, izmenjeno 1 put ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudo,kao kumi moje cikcak dijete da javim prvoj.Nisam se merila ,al je krenulo dole.Farmerke ovisile i počeli svi da govore da sam smršala.
    Sinoć na tenisu kažu drugarice da sam se nekako oblikovala.U stvari i ja sam to primetila.Nekako kao da ide salce ono ,znaš...fin glanc.Sad sam se još više primila.Zašto?kad si na nekoj drugoj dijeti idu kile ,idu obimi a salnce nekako visucka...ovde nije išlo ništa ,al salce nestalo misli ne klopara :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Opet imamo isti ručak, kao da se dogovaramo! Što se dvoumiš, pa pojedi jednu šniclu, a tvom radniku treba jaća i kaloričnija hrana u ovom trenutku. Nije lako biti sam svoj majstor! To iziskuje dodani napor i dosta snage! :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, bravo za farmerke! :013: Mada je to što se oblikuješ verovatno zato što je prošlo dovoljno vremena otkako si skinula glavni deo kilograma... posle nekog vremena krene sve da se vraća na svoje mesto (naravno, ako neguješ kožu i pokretan si :) ).

Anči, ne volim da preteram s mesom (tj. volim :) , ali znam da nije zdravo), ali u ovom haosu tako je bilo najzgodnije, a ne mogu da kažem da mi nije prijalo. :D Nama je veliki problem nameštaj, ne može da se iznese ili da se stavi na sredinu, nego mora da se šeta po sobi, a neke police su visoke centimetar do plafona, zato to i traje toliko... sad konačno ima posla za mene i završili smo s najgorom prašinom od šmirglanja plafona (danas mi je tekla krv na nos, užas :) , a spavala sam s malim detetom u krevetu, tačnije pola u krevetu a pola na nekim tabureima, pa sam se sva ukočila), od sutra konačno onaj lepši deo, tj. sređivanje... i to je to. :)

R: sir, salata
    U1: 2 jabuke
    U2: verovatno nekoliko čvaraka, malo sira i mladog luka
    V: nešto od mesa i povrća, mleko (upisaću)
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

Nikad mi nije palo na pamet da za uzinu uzmem cvarke ali zato se uvek setim slatkisa :D
Odgovori 9033 postova