Hvala vam, divne ste!
Juče smo stvarno uživali, već mi je dovoljan praznik bio što sam odvojila neradan dan, a tu je bilo i društvo.

S klopom nisam mnogo brljala, ograničila sam se na jedno jaje, meso u krajnje umerenoj količini i na salatu, između sam se zasladila domaćim hlebom (opet uz salatu i u umerenoj količini), a uveče sam poželela da pojedem nešto slatko i odabrala sam nekoliko neslatkih vanilica (jedva da se oseća šećer u njima). Razvlačila sam čitav dan tri male čaše piva... tako da mislim da sam jela prilično skromno s obzirom na prazničnu atmosferu. Mada nikad nisam ni bila od onih što na slavljima jedu sve redom, ali mi je drago što nisam preterala s količinama, i nisam dirala drugu skrobnu hranu, samo sam s hlebom izbrljala.
Nedo, nesporazum oko jabuka, mislila sam na one "prave divlje", to jest skroz sitne i crvene (malus communis), što ne rastu veće od krupnijeg oraha, tj. da li se i od njih pravi. Ove "bele" od kojih svekrva kuva pekmez (malus sylvestris) isto su divlje, ali u mojoj glavi nikako krupna jabuka ne može da bude "divlja".

Pretpostavljam da si i ti mislila na ove druge.
A sad na "pametan jelovnik", danas ne smem da ubrljam jer imam blage otoke oko očiju i na granici sam da buknem, znači, UH minimalno:
D: kefir + dodaci
R: satrica u mojoj verziji (malo pavlake, jogurt, mlad luk obe vrste, zelena salata), 2 jajeta
U: ipak jabuke
V: oko 200 g mesa, gomile salate, čaša mleka
noćna užina - suvo mesce, satrica