Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Teta Neda » pre 12 godine

Srecan praznik Dudo! :009:

A sto se tice pekmeza, pa ovaj domaci i jeste od tih 'divljih' jabuka, ne prave kod nas od obicnih.. Poslusacu te, uzimacu 3 puta dnevno uz malo vode.

P.S. nemoj pretjerati danas :pivo: :D
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudice srecan Uskrs :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Hvala vam, divne ste! :31:

Juče smo stvarno uživali, već mi je dovoljan praznik bio što sam odvojila neradan dan, a tu je bilo i društvo. :) S klopom nisam mnogo brljala, ograničila sam se na jedno jaje, meso u krajnje umerenoj količini i na salatu, između sam se zasladila domaćim hlebom (opet uz salatu i u umerenoj količini), a uveče sam poželela da pojedem nešto slatko i odabrala sam nekoliko neslatkih vanilica (jedva da se oseća šećer u njima). Razvlačila sam čitav dan tri male čaše piva... tako da mislim da sam jela prilično skromno s obzirom na prazničnu atmosferu. Mada nikad nisam ni bila od onih što na slavljima jedu sve redom, ali mi je drago što nisam preterala s količinama, i nisam dirala drugu skrobnu hranu, samo sam s hlebom izbrljala.

Nedo, nesporazum oko jabuka, mislila sam na one "prave divlje", to jest skroz sitne i crvene (malus communis), što ne rastu veće od krupnijeg oraha, tj. da li se i od njih pravi. Ove "bele" od kojih svekrva kuva pekmez (malus sylvestris) isto su divlje, ali u mojoj glavi nikako krupna jabuka ne može da bude "divlja". :16: Pretpostavljam da si i ti mislila na ove druge.

A sad na "pametan jelovnik", danas ne smem da ubrljam jer imam blage otoke oko očiju i na granici sam da buknem, znači, UH minimalno:

D: kefir + dodaci
    R: satrica u mojoj verziji (malo pavlake, jogurt, mlad luk obe vrste, zelena salata), 2 jajeta
    U: ipak jabuke
    V: oko 200 g mesa, gomile salate, čaša mleka
    noćna užina - suvo mesce, satrica
    Poslednja izmena od dudank u 02 Apr 2013, 14:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Danas ti je baš tanak jelovnik!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, to je oko 1500 kcal najmanje, a sigurno ću dodati nešto noćas, možda neko suvo mesce. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Dosta kalorija po tebi, ali ja nisam doduše razumela šta je to satrica? Možda to jelo nosi dosta kalorija?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Satrica je ta salata od mladog luka, Anči (mada je više kao prilog), obično je pravim od pavlake sa dodatkom malo ulja, a ovo je bila "lajt" verzija (pavlaka pomešana s jogurtom), ali kad pojedeš celu činiju, naravno da ne pomaže "lajt". :16: Meso nam je bilo malo masnije, zato sam juče tako rasporedila dan (mogla sam i da izdvojim krtinicu, ali bilo mi je žao da propustim masne delove :D ), a i dobro je što nisam preterala s jelom, jer predveče nam je stigao poslatak od babe i morali smo sinoć da isprobamo i neke njene domaće suve đakonije, a tu se nismo štedeli.

U svakom slučaju je bilo previše mesa za dva dana, idemo na zdraviji raspored:

R: veća kriška sira, salata, čorbica od povrća (neki zbrlj)
    U1: satrica, 1 jaje
    U2: voće (verovatno jabuke)
    V: parče kuvane kolenice, salata, mleko
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Evo me dudo..kakav ti je ovo jelovnik socan i divan..ogladneh,voda mi krenu na usta..mesek,satrica..uffffff..odlazim zabezeknuta i idem da se pitam kuda sve ovo vodi..bez :( :o satrice,meseka..mmmm,slaninica i jaja..ufff.hvala jos jednom za lan..super fora.. 8) m
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Zaista je ta satrica jaka, a ja mislila da joj ti tepaš! :roll: Za babine djakonije ti baš zavidim! Ti i Boki baš imate sreće sa tim domačim specijalitetima.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bebe, i ovako može da se slabi... ili bar da se održava, hahahh, pošto kod mene poslednjih meseci nema pomaka. :) Farmerke ću u međuvremenu da perem hormonom rasta da bih mogla da se udenem u njih... preterujem definitivno sa ovim sirevima i pavlakama, ali kad još nema dovoljno povrća, a moram od nečeg da se najedem. :010:

Anči, probaj da je napraviš, možeš i samo s belim delom mladog luka ako želiš da izbegneš zeleni zbog leka - znači, osnova je crni i beli mlad luk koji izmešaš sa solju (da malo pusti miris i sok), a to se izmeša s pavlakom i nekom kapljicom ulja ili u laganijoj verziji s kiselim mlekom. Takoreći obrok za sebe. :)

Danas sam malo preokrenula raspored, neće smetati dokle god ne preteram s jelom. :)

D: velika banana
    U: kefir + dodaci
    R: čorbica od pečuraka, parče sira, salata
    U: verovatno jabuka
    V: meso oko 200 g, salata, čaša mleka
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ovu satricu (što se zove tako? Možda joj ti samo tepaš?) ću definitivno probati, naravno sa manje zelenog dela luka, ali svidja mi se! Pavlaku ću da razredim, a možda može i sa jogurtom, pa kao salata uiz mesce?
    Nisam navikla kod tebe da vidim babanu za dorućak!
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 12 godine

I kod nas se salata od mladog luka i pavlake zove satrica :) Nazalost, meni bas i ne godi u zadnje vrijeme.. A mnoooogo je volEm :D
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, tako se zove verovatno zato što se sve sitno secka ("satare" se, kako kažu u nekim krajevima). Banane izbegavam jer zna da me zaboli stomak od njih, ali tako su lepo mirisale da sam baš poželela da pojedem jednu. :) Mada mi nešto ove banane nisu kao nekad, suve su i nekako sunđeraste, lagane, dugo nisam pojela onu "pravu".

Nedo, ja "od vas" i znam za satricu, hahah, ovde nisam videla da se pravi, bar ne u mom kraju. :) Svašta sam pokrala iz vašeg kraja (od muža do recepata :16: ).

Danas će opet biti malo preko reda pošto bi trebalo da se vidim s drugaricom:

R: malo parče mesa, salata
    ovde negde uturiću pivo
    U: jabuke
    V: izmena - umesto mesa sir; kuvana boranija, salata (mlad luk), čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 04 Apr 2013, 23:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Danas ti je klopa baš super, a inaće svašta korisnog ja naućih ovde. Nikada nije na odmet naučiti nešto novo. Bar je raznoliko i prija. Naprimer taj mladi luk sa pavlakom, verujem da je baš super, ali ja ću da mešam kiselo mleko i pavlaku, onako pola, pola. Sa pavlakom za mene je prejako! Ja bih u to dodala i kuvano jaje i malo sira-šta misliš, ide li to sve tako zbućkano?
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Mmmm..divnoooo! Tu salatu sam pravila,i gospodin iz istre koji mi je doneo taj mladi tanani luk mi je objasnio kako da napravim..i rekoh zasto da ne...uz pecen krompirr i corbizu od brokolija..mmm
    Nego dudooo,dudoooo tebe volim ludoooo! :zelenko: :skakutalo: ..moran da te priupitam.. Zanima me sta bi se desilo da uopste ne idem na odrzavanje recimo posle,vec da nastavim..jos tri meseca,zanima me da li znas da neko ima to iskustvo..znaci 182 dan..ima li efekta..da li steti..razmisljala sam o tome,i ovako mi bas prija.pa rekoh sto moram da prekidam,a i za odrzavanje su se sada pomerile granice tj postoje opcije da jedes kao i sada po danima ili kombinues obroke..to vec znas..sta mislis? Tj devojke sta mislite..hvalaaa!
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
Odgovori 9033 postova