Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Debeliccka » pre 12 godine

Hvala ti za instrukcije za kvasac!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Ova pašteta je bogovska. Sama kuvana kolenica je super, ja ne bih ništa "kvarila"!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Mozda nisam navikla na ovako konkretne stvarcice :) kod tebe , kranjska ,pasteta , slaninica :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Mršavićka, nema na čemu! :)

Anči, ja sam deci vazda pravila razne domaće paštete kad su bili mali, ali nisam se setila nikad da dodam ništa suvo. Ovo mi je otkrovenje. A kolenica sama po sebi je rajsko jelo, slažem se. :)

Bokac, domaća slaninica je kod mene prisutna odavno u jelovnicima, isto kao i čvarci, a za kranjsku se slažem, nju pojedem samo nekoliko puta godišnje da me želja mine. (Obično je vidim kod Ane, pa mi pođe voda na usta. :16: ) Ako ima neke promene, to je što sam ove zime više brljala s hlebovima i dvopecima, pa sam sad malo pritegla, jer ja ne umem kao čovek da pojedem 2 kriške hleba, nego kad krenem, ne znam da stanem. :evil:

U svakom slučaju, pregurah nekako sa istom težinom zimu, mada sam se sinoć malo i iznervirala na sebe, obukla sam novu haljinu, a model i materijal su takvi da se baš videlo da imam salce... ne mogu da se ne zapitam kakav sam ja to karakter kad ne mogu da skinem bedna 2-3 kilograma koja mi kvare figuru. :)

Plan mi je bio da noću uzmem u gradu nešto grešno & ukusno (tipa pice, bureka), ali ništa nije radilo, iako nismo baš mnogo kasno krenuli, tako da sam se kod kuće osvetila pečenju. A onda sam se naspavala kao nenormalna... konačno sam juče završila jedan ogroman posao i baš mi je duša tražila da se naspava, ustala sam danas mirno u dva. :D

Klopa danas:

D: kefir + dodaci
    R: dijet sir 200 g, mlad luk
    U1: salata kao prekjuče (zelena, lukovi, jaja, posuto pečenim susamom, masl. ulje)
    U2: voće (mandarine, jabuka)
    V: 2 dvopeka s domaćom paštetom, čaj sa kašičicom šećera - trebala mi hrana za mozak :)
    Poslednja izmena od dudank u 25 Mar 2013, 16:00, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Na kranjsku odavno nisam naletela, a da je dobra! Onaj mesar kod koga sam kupovala zatvorio je radnju, a iz Maxija ne volim. O ta dva kg viška da i ne govorimo, a da kvare figuru to je tačno, naročito kod vitkih osoba.
    Inaće u poslednje vreme jedem po 3 ćevapa, velika i ljuta-perfektna. Tri mi budu i mnogo, ali me sramota da kupim po dva, a i da prljam tiganja za 2 čevapa, baš previše! :020:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, sve je teže kupiti kvalitetne proizvode. Neki dan je mm kupio parčence novosadske, možda 150 g, prijela mu se, pa sam mu otela zalogaj da probam - struktura kao sunđer, ukus kao loša viršla. Ko pamti kakva je pre bila novosadska, samo može da se zgrozi. :010:

Ne stižem ni da zavirim u dnevnike, neko me je ukleo s poslom ovih poslednjih mesec dana, hahah. :) I to su sve neisplativi poslovi, finansijska katastrofa. Samo da upišem sebe, pa bežim:

R: sir, salata, dodala 1 dvopek
    U1: voće (mandarina, mala jabuka)
    U2: dva dvopeka s domaćom paštetom, salata
    V2: salata s jajima
    V2: mala pljeskavica (oko 150 g), čaša mleka, salata
    Poslednja izmena od dudank u 26 Mar 2013, 00:40, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • LEPA_i_ZALJUBLJENA
    Amater
    Amater

od LEPA_i_ZALJUBLJENA » pre 12 godine

dudo,dosla sam da se hvalim :) :013:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lepa, ti i treba da se hvališ, skidaš kilograme! :013:

Što će reći, za razliku od nekih ovde. :010: Lepa oduva 18 kila začas, a ja se rvem sa tri kila celu zimu. Ovih dana pogotovu treba da pazim šta jedem jer nas čeka kalorijski buran vikend. Malo sam uspela da omanjim obaveze, ali u principu još padam na nos, nemam baš nešto vremena da cickam sebi neka dijet-jela... momci klopaju nešto svoje, ja se provlačim sa salatama, verovatno će tako biti i danas.

D: 1 velika jabuka
    U: kefir + dodaci
    R: sir, salata
    U1: jabuka ili mandarina
    U2: verovatno opet zel. salata s lukom, jajima i susamom
    V: mix pečurke, slanina, malo piletine, kačkavalj, šargarepa, krastavčići, luk - sve zapečeno + salata + čaša mleka
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Nije me niko ništa pitao...ali pade mi na pamet da prokomentarišem nešto... 8)
    Ti si Dudo ,,nezgodan,, (bez negativne konotacije naravno :) ) saborac ovde na Forumu, jer tebi niko ne može dati savet, kad si ti enciklopedija...
    Zamisli kad bih ja sad tebi rekla...,,probaj ovo probaj ono pa da skineš tih 3 kg što se rveš celu zimu,,, ....baš bi bilo smešno....
    Tako da si ti ovde savetodavac ali ne možeš biti savetoprimac jer bi delovalo apsurdno....

Evo saveta i želje:
    Želim ti da pobediš 3 kg kako ti znaš!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudo,dodji kod mene u goste.Povod posete-skidanje 3 kg.Skidam ja ,skidaš ti.Ti pričaj šta da jedeš,a ja te vodim,na Fa i Ha...
    Dok ne stigneš,samo mi reci smrznuto povrce kad se meri,u ledu ili skuvano :neznalica:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 12 godine

posto kasno veceraVAs, mozda i stignem na taj mix, jeste da ce biti brlj, al' vrijedi. Zbog takve vecere ti imas cijela 3 kg viska :-P :16:
    Poslednja izmena od mirkaa u 27 Mar 2013, 11:23, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ova večerica ti je super! Samo da prezdravim odmah isprobavam, a sve sastojke volim, sa razlikom što ću ja to pripremiti za rčak. Ja ranije ležem, iako ovih par dana nešto i nisam, iz opravdanih razloga! :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Ne mogu da te gledam na strani 2,volim da si blizu,pa te premeštam
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršavićka, za početak ne bi bilo loše da mi neko kaže "jedi manje". :16: Leti obično skinem taj višak jer ubacim više povrća, a sad mi je baš teško da uklopim. (Naravno, gladovanje ne dolazi u obzir.) Hvala na lepim željama! :) (Mislim, da se ne lažemo, nisu ta 3 kila greda, ali znaš ono kad kipi preko farmerki... ružno. :neznalica: )

Ružo, hvala ti što mi vraćaš dnevnik na prvu stranu, ja stvarno ovih dana ginem od posla i ništa ne stižem!!! Povrćke - najbolje je da ih na brzinu propereš mlakom vodom, samo koliko da spadne višak leda (ona zaleđena voda koju nam Frikom uračunava u cenu :007: ), pa onda izmeri.

Mirka, Anči, obično taj mix zalivam kiselom ili slatkom pavlakom, ali sad smo pravili ovako i takođe je odlično. Sve kratko propečem na tiganju da ne bi puštalo vodu (prvo komadiće mesa, pa slaninicu, pa šargarepu i krastavčiće isečene na štapiće), a pečurke su bile blanširane zakiseljenom i osoljenom vodom (zakiseljena limunom, da ne bi pocrnele), i onda u vatrostalnu činiju, odozgo neki lep kačkavalj, i brzo bude gotovo. Juče je mm ubacio i neke glavičice crnog luka u sve to (on je bio majstor sinoć :) ), pa je baš dobilo onako pikantan ukus i miris.

I dalje sam u poslu preko glave, ne znam više kad ću se vratiti u neki normalan ritam jer samo iskrsava nešto. :( Ne zamerite ako ne stignem svuda da svratim, trudim se da bar ovo naše redovno društvo obiđem.

R: salata, 2 čaše kefira (greškom sam napravila više nego što mi treba)
    U1: voće (jabuka, mandarina)
    U2: izmena - banana
    V1: dva dvopeka s domaćom paštetom, salata
    V2: mala pljeskavica, salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 28 Mar 2013, 11:54, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Nikada nisam primetila da ti je dnevnik na drugoj strani! Ama baš nikada! :mahalo:
    Baš se oseća da te manje ima- zatrpao te je posao, ali ako je isplativo, onda istrpi! Šta da ti kažem? Budi sretna dok imaš šta da radiš! Kada se penzionišeš, budeš stara, dosadna svima, od slobodnog vremena ne znaš šta ćeš, a zdravlje narušeno!!!!!!!!!!! Setićeš se jednom šta sam ti napisala! Uživaj u životu, ljubavi, poslu i deci dok su pod tvojom kontrolom! :neznalica:
    Nisam patetična-ovo ti je živa istina!
Odgovori 9033 postova