Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

Tebi su nekako večere najjaće! Pretpostavljam zato što do kasno radiš!
    Jutros slušam na TV-u da poremečen ritam spavanja i kasno leganje izaziva poremečaj u čelijama i da se menja režim ishrane, baš takav kakav ti imaš za većeru. Organizam traži jaću hranu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Mirka, juče sam se odvalila. :) Moram da probam tu tvoju varijantu sa spanaćem i slaninicom :26: , još ako bi napisala kako je praviš, bilo bi divno!!!

Anči, ja od detinjstva imam problem sa spavanjem uveče, to ni škola nije mogla da izleči. I mozak mi najbolje radi noću, fizički živnem. U prošlom životu bila sam vampir. :16: Sad se smatra da je kod nekih ljudi to i urođeno, ali šta god da je, uveče bih vola pojela... i to uopšte nema veze s time da li sam preko dana jela ili nisam. Tako da nema razloga ni da silim sebe da jedem po nekim satnicama, a u suštini nije ni nenormalno da čovek pojede najjači obrok 5-7 sati pred spavanje (to mi je ona prva večera).

Danas:

D: kefir + dodaci
    R: sir, mlad luk
    U: salata sa semenjem (zelena salata, luk, golica, preliv od susama i masl. ulja)
    U2: voće (jabuka, pomorandža)
    V1: mala pljeskavica (100 g), salata
    V2: domaća pašteta (možda i 200 g, ali sadrži povrće), salata
    brlj - uzela još oko 20-39 g golice :)
    Poslednja izmena od dudank u 22 Mar 2013, 14:18, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ova salata je odlična!
    Nisam ja ništa mislila loše što kasno ležeš i jedeš uveće. Ja sam takodje jedna od tih, jedino što u ovim starijim godinama sada rano ležem. Kada sam bila mladja i studirala, a naravno već sam imala decu, učila sam noću i vilenila isto kao ti do zore i sve postizala narednog dana! Naravno to mi je bio jedini period dana kada sam bila mirna i skoncentrisana. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma naravno da nisi, komentarišem samo za slučaj da neko od novih zaviri, ko ne zna moje vampirske navike. :)

Realno, ako se ne nađe kompromis između svakodnevnog životnog ritma i ishrane, teško je i skinuti kilograme, a još teže održati. :neznalica:

Inače mnogo volim te kombinacije zelena salata - mlad luk, obično iseckam i crni i beli, malo ih izgnječim s morskom solju, pa izmešam sa salatom isečenom na rezance i prelijem nečim jačim - npr. umutim žumance sa malo masl. ulja i limuna (kao dijetalna verzija majoneza), ili kao danas, od pečenog susama i balzamika... jedva sam dočekala normalnu zelenu salatu. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas malo kriziram, ali me drži misao da je bolje da sutra izbrljam za sve pare. :) Opet smo ulovili onaj dijet sir što liči na fetu, spremam se da ga njupam s ljutom paprikom i origanom. Večera me malo kolje, imamo tu divnu domaću paštetu, ali tako je ukusna da može kilo da se pojede. :placljivko: Od džigerice i suve kolenice.

R: sir, mlad luk
    U1: "prolećna" salata (zel. salata, oba luka, kuvana jaja, masl. ulje, balzamiko)
    U2: voće
    V1: mali komad "pite" (rendan krompir, jaja, sir, možda je bilo 50 g krompira)
    V2: pašteta, mlad luk, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 23 Mar 2013, 01:05, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Kako privlačno zvući ta pašteta. Ne verujem da je ima u prodaji! To je verovatno nečiji ručni rad. Inaće salatu sečem na rezance, baš tako, a to sam naučila od moje Tamare kada je jedno vreme živela u Grčkoj. Tako kada je isećena lepo se začini i lako meša u činiji i ne prska na sve strane! Baš je volim i u toj kombinaciji sa lukom. :013: Ja je sečem po sistemu-umotam nekoliko listova i iseckam za čas na tračice, ili rezance kako ti kažeš, pa samo rastresem u činiji i začinim!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, pravili mi sinoć. :) Suva butkica skuvana u ekspres loncu (kao za pihtije, + šargarepa, luk), posebno prokuvana džigerica, pa onda sve samleveno u blenderu sa još malo svežeg luka, dodali začine, malo tečnosti u kojoj se kuvala butkica (obično se u paštetu dodaje mast da bi bila maziva, ali mi smo dodali tu tečnost koja će da se spihtija), i ispala je nemasna i božanstvena pašteta za mazanje, samo što je ja ne mažem, nego jedem kašikom. :prasence:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Ćao Dudo,
    Hvala ti još jednom za vreme odvojeno tamo za moj dnevnik i onu temu tamo...pogotovo pored moje površnosti sa čitanjem IF-ova...
    Htedoh da te pitam koji tačno kvasac uzimati i kako ga konzumirati (primetila sam odavno da to jedeš, i htela da pitam odavno, pa nikako, a sad me baš konkretno zanima)....???
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Običan pekarski kvasac, stavim "onaj" papir u pleh i nadrobim dva velika pakovanja (tzv. "funte" :) ), pa to pečem dugo na nižoj temperaturi da se dobro isuši i posle pojačam da porumeni. Izmrvim još malo (jer se slepi u toku pečenja) i čuvam u papirnim kesama. Može i da se samelje u električnom milnu. Pečenjem se neutrališe ono kiselo "gljivičasto" dejstvo (koje nadima) i ostane ti riznica minerala i vitamina. Može u jogurt, salate, čorbice... meni je sad to redovni doručak ili užina već nekoliko godina - jogurt/kefir + kašika-dve kvasca + seme lana + probrani začini (s karijem na čelu), može još neko semenje ko voli... nekad ubacim i beli luk, kašičicu maslinovog ulja. :)
    Poslednja izmena od dudank u 22 Mar 2013, 21:45, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 12 godine

dudank napisao:Mirka, juče sam se odvalila. :) Moram da probam tu tvoju varijantu sa spanaćem i slaninicom :26: , još ako bi napisala kako je praviš, bilo bi divno!!!

ma i nema tu nekog recepta, u stvari zavisi s cim me, pravim na dva nacina. Slaninicu prodintam, ubacim prosusenog mesa (samo je malo nadimljeno), na to stavim isjeckan spanac, malko promuljam, pospem alevom paprikom i kasikom zobenih mekinja, cen bijelog luka (ili na kraju moze da se razmuti jaje - da malo zgusne) i nalijem vodom. Posolim i dok provri - prakticno je i gotova. A prvi put kad sam pravila, kuvala sam suvu butkicu i onda sam samo u to ubacila spanac, pa "zaprzila" proprzenom slaninicom i ubacila bijelog luka i aleve paprike (njih i ne przim). Znusnula legirom od jajeta. Inznenadila sam se koliko se se spanac slaze sa slaninom i suvim mesom. Inace sam ranije pravila samo spanac sa bijelim lukom, kao pire, sto bi moj sin rekao "na gusto".
    Gledam ovaj recept za ovu pastetu, ja BAS ne volim dzigerice, ali se u ovoj kombinaciji mozda ne osjeti :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Opet nisam razumela za slaninicu :D - propržiš ili dinstaš (s vodom)?
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 12 godine

Ups, pogresno sam se izrazila - proprzim - RES, onako bas da krcka - i bas zacvrci kad se spoji sa vodom :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Taj deo me je zanimao, fala. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo kod tebe je sve pod kontrolom kao i obicno , mada cini mi se da malo kaloricnije jedes nego obicno.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, ne znam u odnosu na koji period misliš, ovako jedem već mesecima. :005: Ne računam kalorije dokle god vaga stoji u mestu, samo pratim količine na koje sam navikla, ali to nisu veliki kalorijski iznosi, možda oko 1600, 1800, samo subotom svesno izbrljam. :) Mada u suštini nisu ni mali, borim se za svaku kaloriju koju mogu da unesem. (I beskonačno dugo skupljam hrabrost za skidanje zimskog viška.)

Sinoć je mm ubrljao stvar sa ovom "pitom", smućkao je sebi i nisam mogla da ne probam. :) Zanimalo me je kakva je, pojela sam dva malecna parčeta. (I lepa je, ali ne nešto za šta bih se zagrabila.)

Danas je subota, znači, lagan dan, večeras opuštanje i brljanje:

preko dana jogurt, voće
    predveče: malo sira i slaninice, neki zalogaj salate
    uveče - pivo, kasna večera bez ograničenja - klopali pečenje
    Poslednja izmena od dudank u 24 Mar 2013, 14:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova