Anči, ti si stvarno za poslednjih godinu dana opasno dobro regulisala to sa slatkišima

, tek sad kad si pomenula, kapiram koliko si ih dovela na normalnu meru.
Apropo crne čokolade - i to je donekle jedna reklamna fora, jer iako je tačno da kakao ima snažno antioksidantno dejstvo, čokolada ima i neka štetna dejstva koja dobrim delom potiru korist od toga. Druga stvar, na koju se upozorava, jeste ta da različite namirnice sadrže različite vrste antioksidanasa i da ih treba kombinovati. I treća je ta da neke namirnice imaju mnogo jače antioksidantno dejstvo nego kakao. Tako da ako je samo radi zdravlja... čokolada može mirno i da se izostavi.

Druga je stvar ko voli da se zasladi. Čisto radi poređenja, dve ravne kašičice sumaka (vrlo lep začin koji ide bukvalno uz svu hranu, od salate do šnicle) imaju antioksidantno dejstvo kao 100 g crne čokolade.
Ovde je konačno krenula sezona mladog luka, mislim na pravi luk, ne na onu sirotinju iz prodavnice

, mislim da sam juče najmanje pola kila spucala, što crnog, što belog... danas planiram isto (to se juče vodilo pod "salata"

).
D: kefir + dodaci
R: sir, mlad luk, malo čvaraka
U1: voće
U2: tarator čorbica (krastavci, jogurt)
V: ćevapčići (5), salata, izmena - umesto mleka napravila dresing od susama za mlad luk