... mada ona malo i preteruje, po mom misljenju. Uzinu npr. nema, znaci samo dorucak, rucak i vecera. I stalno se zali kako je gladna... pozlilo joj je pre neki dan i onesvestila se pa su zvali hitnu... tako da sam joj preporucila da obavezno ubaci uzinu i da razmak izmedju obroka ne bude duzi od 2-3 sata.
Uf

ovoj osobi neko treba da kaže da je jako pogrešno to što radi. Ne da je veliko pitanje da li će izgurati dijetu do kraja nego je najveća verovatnoća da će, posle završetka ili prekida dijete, vratiti sve izgubljene kilograme i dodati još koji. A to će biti još gora debljina od one prethodne, sa još većim % masnog tkiva nego pre i sa još manjom šansom sa buduće gubljenje kilograma. Takođe, ni ovakva dijeta niti to što će da usledi nikako neće biti blagotvorno po njeno zdravlje i organizam. A kako je nečija mama u pitanju, moguće je da ta osoba ima nekih npr 40 god ili više... a to nikako nije dobro za osobu te dobi (nije ni za jednu dob uostalom). Reč dijeta znači način ishrane a ne mučenje i gladovanje. Un je ionako niskokalorična ali ljudi iz nekog razloga stalno misle da treba da se plaše hrane pa je još i dodatno pooštravaju, pa još i nedovoljno neophodnih nutritijenata zbog tog rasporeda dana....
Bakice, svinjsko meso ne treba da ti bude bauk, naprotiv. Postoje neki parametri zbog kojeg je čak preporučljivije nego pileće npr. Svinjski but je jako niskokaloričan i slobodno ga jedi. Svinjski file ima manje kalorija nego pileće belo. Nema potrebe da izbegavaš. Inače, i crveno meso kao crveno meso je neophodno organizmu u određenim količinama i ne treba ga izbacivati iz ishrane.
Što se tiče tvog straha od stagnacije...
10 kg u prvom mesecu se jednim dobrim delom sastoji od gubitka vode. U drugom mesecu stvari poprime neki drugačiji ritam.
Kad sam ja bila na toj dijeti, u drugom mesecu sam sa kilažom stagnirala punih 3 nedelje. Međutim za to vreme sam u obimima opadala, znala sam po garderobi. Ipak, bilans drugog meseca je bio 2 kg ali sa velikim padom u obimima.
Ti kada bi i skinula 10 kg u drugom mesecu to bi bilo previše i ne bi bilo dobro. Na kraju, kad uzmeš celokupni manjak nakon 91 dan, videćeš da će ti mesečni prosek biti odličan, a to je važnije. Elem, ne treba obraćati pažnju na to nego gledati da ta ishrana bude što bolje koncipirana, učiti na greškama drugih ili na dobrim iskustvima drugih i terati ka svom cilju...