Odgovori 432 postova
Dnevnik....
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik....

od leonida » pre 9 godine

Ja gibanicu čitavog života spremam sa par kapi ulja ... moji ni gibanicu ni palačinke ne vole preterano da jedu kod nekih drugih u gostima (zavisi kod koga, naravno) ... pošto im je to premasno ... mislim da je to sve stvar navike ... navići ćeš se ... meni je ta preterana masnoća smetala i kad sam bila najdeblja ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Hvala Sax na ohrabrenju :) Hehe, bolje da ne komentarisemo vise ukucance, da ne skrenemo skroz sa teme :D

Za palacinke je ok, tu bude samo par kapi, ali pite ili zeljanice-to moram da izvezbam :) To sto (ne)smeta je, cini mi se, najveci problem. Organizmi su nam jos jaki, pa se lako bore sa raznim viskovima.

Htela sam da pitam nekog ko zna i ko se razume u kalorije... Gledala sam sad, i po mojoj racunici ispada da za vocni tj.vitaminski dan pojedem vise kalorija nego npr.na skrobni :? Racunala sam najvise za kikiriki i semenke... Kakva je sad tu logika stvari???

Inace, danas dan 28
    D:banana
    U:pomorandze
    R:vocna salata
    U:semenke suncokreta
    V:malo kikirikija i semenke
    Poslednja izmena od Eleonor u 12 Apr 2016, 00:48, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Pa zavisi koliko sjemenki i koliko hrane na skrob. Na vitaminski da se nasadis na trepavice jedva naguras na 1000a na strob isto. Tu su negdje, ne se sekiraj. Logika je u tri (pre)niskokaloricna dana i jednom visokokaloricnom. :mahalo:
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Pretpostavljam da je UH vk dan :) Ja racunala za 200gr semenki, odnosno kikirikija +vocke i povrce i ispada mi oko 1700, mozda i vise :shock: Nemam apsolutno nikakvog iskustva u racunanju, ali pretpostavljam da npr kalorije iz rikija nisu isto sto i one iz cokolade :D A mozda je bolje da se ne opterecujem time jos neko vreme. Ne moze da bude gore od onog kako je bilo :)
    Hvala na odgovoru Narcisa :mahalo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Khm sjemenke sto grama khm;). Sto grama je ugrubo 600 kcal. Naravno da nije isto unjeti ih iz cokolade i iz sjemenki. U svakom slucaju guraj naprijed i ne lupaj glavu (i smanji sjemenkice;)).
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Kako uspeš da smažeš 200g semenki 8) ja jutros/pre podne ne uspeh ni 50g da pojedem a trudila sam se :shock:
    Sticajem okolnosi kikiriki mi je bio sva hrana od 5 ujutru do 1 posle podne.
    Voćke i povrćke nisu nešto kalorične, ali su semenke zato... baš baš, ali su i zdrave, svašta u njima ima što nam treba.
    Doduše mm može da pojede lešnika i oraha neograničeno, samo da mu je činijica pri ruca, krcka ih dokle god ima. :roll:
    :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Sax napisao:Kako uspeš da smažeš 200g semenki

Svašta se može natrpati u sebe u neverovatnim količinama :)

Šalu na stranu, semenke su zaista kalorične (i neverovatno zdrave i neophodne u ishrani) ... 100 gr je više nego dovoljno (ja obično smažem 50-ak grama u doručku ili užini).

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ne propustite da iskoristite vitamin E i selen iz semenki suncokreta! :wink: :)
    Jesu kalorične, kao i svake semenke (iz njih se pravi ulje) ali u normalnim granicama, samo mogu da donesu korist. Preporučujem neljuštene jer se tako mnogo manje pojede. Na poslu sam pakovanje od 100 grama jela danima i jedva ih savladala...
    Kad smo kod semenki, ne odoleh da dam predlog... :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Jao, osecam se kao prozdrljivac semenki :D Salim se naravno. Jako mi koriste vase pisanije i saveti :009:
    Da pojasnim, mm obicava da kupi npr.200 gr suncokreta ili s.bundeve, i to grickamo za veceru. Trudimo se da par puta nedeljno odgledamo neki film ili seriju pa ciljamo da bude na v dan :) Obzirom na kolicinu "djubreta", ne znam koliko zapravo semenki pojedemo, ali sam racunala po 100g :) Preko dana uzmem u prolazu po par kikirikija (priznajem vise puta), a nekad stavim malo suvog grozdja ili brusnica u v.salatu, pa sam radi toga dodala jos 100g. i ispade...puno :oops:
    Jos da dodam. Ja ovolko voca u zivotu nisam pojela koliko na ovoj dijeti. Tako je bilo i pre par godina kad sam drzala Un. Ali posle nje, uh...jedva se setim da uzmem nesto ( a da nije sezonsko) Izuzetak su banane, al njih sve ostavljam za decu, pa eto...ni njih ne cesto :)

Danas bio 29 dan
    U:pola jabuke
    R:varivo (socivo, boranija), salata, hleb
    V:isto

P.S. Sto se hleba tice (stalno mu se vracam), sad sam u fazi pravljenja beskvasnih, i moram priznati da mi mnoogo bolje ispada nego onaj sa kvascem u m pekarici. Mislim-ukus mu je mnogo bolji, ali sam uverena da nikad necu da ga "zavolim".Ne mislim konkretno na ovaj nego na generalno-hlebove sa integralnim, razenim i kojekakvim brasnima. Ne ide mi, kao on mene da jede. Sto je u ovom trenutku dobro, super :) Sto iznesem na sto, to i vratim :D

Bas sam se raspisala..... Do sutra, laka vam noc :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne mogu da verujem ... meni su ti hrono hlebovi zapravo previše ukusni, pa ih zaobilazim u širokom luku da ne bih preterala ... u svakom slučaju, činjenica je da mi se čulo ukusa svakako promenilo u ovom procesu i da više npr. ne mogu da progutam stvarčice koje u sebi imaju margarin (to sa ranije gutala u neverovatnim količinama). Mislim da je svako ko je duže bio u ovom procesu primetio da mu se čulo ukusa menja i da otkriva nove, neverovatno lepe ukuse ... pa prosto nemaš želju da se vratiš na staro (što je meni lično najbitniji rezultat). Probaj sa dvopekom ...

Grickanje kao takvo ... pa šta god grickali i koliko god to zdravo bilo je jedna navika koje bi bilo dobro otarasiti se ... ne izbaciti ove semenke, čak štaviše ... prosto ta navika grickanja ispred televizora mislim da je jedna od osnovnih stvari koja me je dovela do viška koji sam imala ... ja sam se odvikla, ako ti ovaj savet može pomoći, grickajući umesto standardnih grickalica, šargarepicu, kelerabu, onaj tvrdi deo kupusa ... dosta niskokalorične namirnice, zdrave, traže poprilično žvakanja i ispunjavaju tu potrebu za grickanjem, a i ukusne .. problem sa tim grickanjem je što nemaš ama baš nikakvu kontrolu onoga što pojedeš i onda zaista uneseš neverovatne količine (ja sam znala sama da pojedem celo ono najveće pakovanje Smokija, ono sa nacrtanim cibzarom (rajsveršlusom)). Neverovatno, ali više uopšte nemam tu potrebu (u zadnjih nekoliko meseci sam možda par puta uzela šaku mm-ovih kokica ... a on ispred mene gricka vrlo često ... prosto nestane i sama želja za grickanjem ...)-
    Neverovatno, ali uopšte mi ne smeta što on bukvalno svako veče pojedene nešto slatko ... pravim mu kolače, palačinke, griz, sutlijaš, ako ništa nema on smaže čokoladu ... zaista više nemam potrebu da jedem te namirnice ... samo tu i tamo, kad sebi odredim VK dan uzmem koje parče omiljenog mi kolača (kod mene su to štrudle ili krempite, princes krofne, eventualno lenja pita), taman se u nekoliko dana uželim ... ono što pokušavam da kažem je da se nešto promeni i da brdo namirnica oko sebe koje si jako voleo uopšte ne doživljavaš kao iskušenje, samo ... potrebno je vreme da se tvoj organizam prilagodi novonastaloj situaciji ..

• Eleonor
    Amater
    Amater

Eh Leonida, ja jos uvek mogu samo da sanjam da ce se moj ukus promeniti... Ali to sto pises me neizmerno veseli. Znaci da je moguce, ako dovoljno dugo zelim.... :)
    Grickanje...pa ne mogu da kazem da mi je i ranije predstavljalo problem. :? Nisamo mi ovoliko gojazni zbog toga nego zbog vrlo konkretnih obroka, previse hleba i kasnih (da ne kazem ponocnih)vecera. + slatkisi! Ne pamtim da je u predhodne dve godine proso dan da nisam nesto slatko pravila... Naravno, uvek ima izuzetaka-kad dodju gosti onda imamo i raznih gluposti iz kesica ali nije to cesto. Izbegavam i zbog dece da ih kupujem... Ali, znam sta si htela da kazes...cak i zdravo grickanje-semenke i sl.-moze vremenom da izazove naviku (da ne kazem zavisnost), pa da ruka sama trazi nesto kad smo ispred tv-a. Kao sto je bio slucaj sa cigaretama dok nismo ostavili... Elem, primljeno k znanju, osvesticu grickanje :)

Dan 30
    U:pola jabuke
    R:djuvec, salata, hleb
    V:djuvec, salata

vec prodje mesec dana.... Za vikend merenje, pa da rezimiramo 8)
    Sutra cu da bacim pogled na dnevnike, sad sam sva uspavana.... Laka vam noc moje dame.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Semenke su veoma zdrave, samo što ja ne umem da uzmem jednu šaku i da kažem ok to je to, nego grickam satima po malo :020:
    Jedan period sam pravila mešavinu: 50% samleveno laneno seme i 50% mešane semenke (kikiriki, golica, badem, lešnik... šta kad i koliko imam), jela sam je sa kiselim mlekom za doručak, fenomenalno utiče na probavu.
    Sad šta imam dodajem u ovas ili u palačinke, retko kad grickam između, ne smem da počnem, onda nema kraja :)
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • metlica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od metlica » pre 9 godine

Eleonor evo malo procitah tvog dnevnika.I super za inuscic :013: Kad se opet vagas?Meni je ta vaga veliki problem,ja bih samo na njoj bila pa me onda ubije u pojam :crybaby:I meni se cini da se ti skorp pa hranis samo po unki,da ne saras :neznalica:
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Uuu, laneno seme je odlicno. Citam, svacemu pogoduje, pa se trudim da ga umetnem gde god mogu :) Grickali smo ga dok smo spremali ispite i tako smirivali zivce, hahahah :D

Ne znam kakvo je vreme kod vas, al ovde je bas bezveze... Toplo, ali oblacno, kise nigde nema samo vetar i prasina... Decu ne mogu napolje zbog vetra, podivljase u kuci. Jos smo sami po ceo dan, pa cim me vide za kompom, krenu da se pentraju po meni... :D Tek kad zaspe ukradem malo vremena da bacim pogled po forumu :)

Danas dan 31
    D:Banana
    U:nekoliko oraha
    R:spagete sa b.lukom i paradajzom +salata
    V:dve kocke jafa kolaca

Ovaj kolac je bio totalni promasaj. Mislim za moj zeludac...muka mi je vec skoro 3 sata i nikako da prodje... Nikad nisam mogla da jedem samo slatko na prazan zeludac. To je uvek bilo rezervisano za posle rucka. Ne znam sta mi bi... Cak ni kao dete nisam jela slatkise pre....mada, i tad sam bila gojazna :cry:
    Ako ne prodje uskoro, moram da popijem malko sode ili u krajnjem slucaju-ranisan....

P.S. Metlice, dobrodosla kod mene :) Pisala si mi dok sam ja kucala, pa nisam primetila poruku. Sutra cu da guram vitaminski dan, pa u subotu pada merenje. Nadam se da ce da bude bar jos kilo manjka :) A znam tacno o cemu pricas... Ja sam vagu spustila kod svekrve, pa me sramota da idem svaki cas, hahahha. Sto se ishrane tice, trudim se da izvucem maximalno od Un-ke. Medjutim, pokusala sam u vise navrata da je drzim tj.da joj se vratim, i sve mi kao nesto iskrsne, ili zabrljam, pa se onda razocaram i na kraju odustanem. Ovako, ne drzim se 100%, menjam dane kad mi odgovara, nesto preskocim-jednostavno, upravljam se prema sebi. I sta znam, ne ide lose. Bar se ne traumiram ako nije sve po p.s.-u :D
  • metlica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od metlica » pre 9 godine

Ma super si.Ja cu pokusati koliko mogu,sve je bolje nego prije.A negdje sam citalapo forumima nekim da su znali drzati un dijetu al bez vocnog dana i da su kle opet isle dole.Neznam da li je neko od nas silnih ovdje na forumu to probao,Sto bi znacilo i to tvojeslaganje dana kako ti pase da je ispravno u neku ruku,Jedva cekam subotu i to tvoje vaganje.Ja cu se vagat deveti dan :headbang: ,il ce me ubit u pojam ilmi dat vjetar u ledja. :zuba:
Odgovori 432 postova