Ankice, imam ja konkretno pitanje.
Bila sam kod nutricioniste koja mi je dala dijetu sa 1200kcal. pri tom ja imam 35 godina, visinu od 174cm, težinu u startu kod nje 89kg, treniram u teretani 3x nedeljno od toga 30min kardio i ostalo vežbe sa tegovima1h.
E ona mi je dala dijetu i još mi je uvela da moram da vežbam svaki dan, tako da sam ja uvela još pola sata stepera dnevno.
Dijeta se sastoji od sledećeg:
doručak-pahuljice(ovas, ječam, raž)+2 kažike pirinčanog mleka+2dl vode
užina voćka
za ručak sam dobila štampane jelovnike i ovo je samo jedan primer
ručak prvi deo oko 13h-čorba od graška
potrebno:
100g graška
100g zeleni za čorbu(šargrepa, paštarnk)
1 kašika peršunovog lista
način pripreme:
grašak skuvati i propasirati. Ostalo povrće skuvati u 2dl vode. Sve zajedno propasiratisa vodom, a zatimdodti propasiran grašak. Pred služenje dodati seckani list peršuna.
drugi deo ručka oko 17h-Drugi deo ručka:
pile sa povrćem:
potrebno je:
160g pilećeg belog mesa(bez kožice i kostiju)
40g integralnog pirinča
50g šargarepe
40g sveže paprike
40g karfiola
30g buranije
40g korena peršuna i celera
1 kašičica crvene paprike
način pripreme:
svo povrće iseckati na male komade kao i piletinu. U vatrostalnu posudu složiti komade mesa i povrća. Naliti sa 0,25dl vode. Pirinač očistiti,oprati i dodati. Peći u pećnici na t od 220-250C.
Uz ručak ide i parče crnog hleba kao i salata.
Za salatu ću uzeti šargrepu sa čenom belog luka i jabukovim sirćetom.
večera oko 21h-etu mi je dala neki protein koji ona pravi i koji u 100g proteina ima 11g proteina i 64g UH

što mi je čudno pošto se to drži kao strašno loš protein
e sad merila mi je na aparatu koji izbacuje bodygram sastav organizma
rezultati su sledeći:
Prvi odlazak:
kg 89
telesna ćeliska masa=24,7kg(44,6%)
ukupna voda u telu=40,5 lt(45,5%)
vanćeliska voda=18,7 lt(46,3%)
voda u ćelijama=21,8 lt(53,7%)
masa masti=33,7kg(37,8%)
masa bez masti=55,3kg(62,2%)
mišićna masa=30,9kg(34,7%)
Drugi odlazak:
kg 86
telesna ćeliska masa=21,6kg(41,6%)
totalna voda u telu=38,0 lt(44,2%)
vanćeliska voda=17.9 lt(47,2%)
voda u ćelijama=20,1 lt(52,8%)
masa masti34,1kg(39,7%)
masa bez masti=51,9kg(60,3%)
mišićna masa=27,2kg(31,7%)
masa masti i masa bez masti daju 100% i daju moju kilažu u trenutku merenja. E tu se vidi da se meni u stvari smanjila masa bez masti u koju spadaju mišići tkiva kosti, organi. A povećala se mast koja treba da se izbaci. Isto važi i za vodu mada tu nije nešto drastično.
zanima me koliko su ovi aparati tačni? A još nešto da bi ja održavala mišićnu masu treba da unosim bar 1g proteina na kg telesne mase. U ovoj dijeti koju sam dobila ima premalo proteina tj samo iz mesa oko33g i iz tog proteina 5g što nije ni približno dovoljno. Zanima me da li je moguće da sam za 20 dana između te dve kontrole , zbog suficita u UH i deficita u proteinima izgubila mišićnu masu a ne iskorišene UH deponovala u salo. Zbrljala mi je rezultat kada ga je odštampala i pošto me zanimalo kada sam došla kući malo sam ga prostudirala i to mi je upalo u oči. E kada sam je pitala sutradan zašto je to tako? Dobila sam odgovor po mom mišljenju za one maloumne. A glasio je:To je zato što unosiš manje nego što trošiš.
Nije nego. Pa ne bi ni mršavila da unosim više nego što trošim.
Zanima me tvoje mišljenje kao stručnog lica. Hvala