dudank napisao:ogme, ja se za Gigu ne brinem ni da je na šestoj strani... znam da vežba i da ne brlja.
Da vežba to sigurno al što se tiče brljanja ... uuuuuuuuuuuuuuuuu ... tu je bilo svašta unazad više dana (2 taze rođenja, 3 rođendana ... sve dan za danom) ... CE dijeta je bila vrlo upražnjavana (pivCE, prasenCE itd itd ...)
dudank napisao:Gile - molba, iako si pisao o tome najmanje milion puta... ovih dana merim otkucaje mog jadnog sErdašca (jeste, vežbam

) i lepo sam sve izračunala koliko otkucaja treba da bude za mene u kojoj zoni itd. itd.... samo još kad bih znala koja je zona za šta.
Baš me raduje tvoje vežbanje

al iako si izračunala evo još jednom sas sve zonama:
Dudo, za tvoj broj godina (__)

max puls ti je 185
imaš više zona vežbanja pulsevi su u rasponima
Z1 Zona zdravog srca 93-111
Z2 Zona blagog vežbanja 111-130
Z3 Aerobna zona - zona topljenja masti 130-148
Z4 Anaerobna zona - zona nabijanja mišićne mase 148-167
Z5 Crvena zona 167-185
Više zone vežbanja zahtevaju kraće vežbanje. U nižim zonama, ili zonama „krstarenja“ kako se ponekad nazivaju, možeš da treniraš duže vremena.
Ali kako ideš ka zonama višeg intenziteta, moraš sve više da smanjuješ vreme koje provodiš u toj zoni, posebno u najviše dve (anaerobnoj i crvenoj).
Da pojednostavimo: možeš da hodaš mnogo duže nego da trčiš sprint, a preterivanje gotovo garantuje povrede i preopterećenje.