Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • tamarica85
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: GIGA dnevnik (last fotke str.482)

od tamarica85 » pre 14 godine

Ni meni nije preterano bitno kada je vecera jer ja uglavnom jedem oko 21-21.30 i to mi nikad nije pravilo neku veliku razliku sto se tice mog spavanja ili vage ujutru :)
    Hvala ti Gigo do neba, probacu sebi sutra da napravim kiselo mleko sa bobicama, ja to voce mogu na tone da jedem :D salim se malo, samo mi reci, jel imas neku preporuku koje kiselo mleko da si kupim? :)

Bilo mi je vazno stvarno sta da jedem posle treninga, da se zasitim a da ne goji... pogledacu malo i tvoje jelovnike, mozda dobijem neku ideju :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

tamarica85 napisao:jel imas neku preporuku koje kiselo mleko da si kupim?

Ja uzimam kiselo mleko "mlekare Kuč" http://www.kuccompany.co.rs od 4%mm i 400 ml (47 din) mada im se pojavilo i novo od 3,2% al ga još nisam video kod nas u prodavnici.
    Redovno kupujem i sojin izolat u prahu (slika dole) koji isto znam za večeru da pomešam sa kiselim mlekom (mada je generalno bolji proteinski izolat od surutke ali je i daleko skuplji, ovaj od soje se kreće oko 300 din a za večeru je dobar jer spada u proteinski dodatak usporenog delovanja dok je suritkin izolat brzog tipa i idealan je za korišćenje odmah posle treninga)
    Slika
    Slika
    Slika
  • tamarica85
    Amater
    Amater

Pogledacu ovo kiselo mleko, sad kad sam videla pakovanje, deluje mi poznato :) javljam da li kod nas u vecim prodavnicama imaju od 3,2% :)

A sto se tice soja proteina ... ja imam onaj od HL-a, mogla bih taj da koristim. Mada ja iskreno ne volim nista od toga da dodajem u hranu, pre bih dodala malo mesa ili belance jer ionako jedem bas malo mesa... dao si mi odlicne ideje za veceru, ionako uvek kuburim sa tim jelom :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Proteinski dodatak od HL-a možeš slobodno da koristiš kao dodatak ishrani, volela ili ne ali stvarno je dobar, samo ti pomoći može 8)
    Slika
    Slika
  • tamarica85
    Amater
    Amater

Gigo samo da ti javnem da sam silom prilika zamenila veceru i smazah kis. mleko sa bobicastim vocem :09: kako mi je prijalo, stvarno je super kombinacija! :)

Ok onda cu poceti da dodajem taj sojin protejin u jela, znam da je zdrav :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Odlično Tamarice i baš mi je drago da ti prija ovakva večera :)
    12.05.2011
    D: Ovsene + suvo grožđe + jogurt 0,5% mm
    FA1 od 08:00
    U: proteinski šejk (sojin izolat, borovnica, mleko)
    R: paradajz čorba, 7 ćevapa, rotkvice, 2 parčeta tamnog tosta
    V: kiselo mleko 4%mm blendirano sa borovnicom

Fizikalija (priroda)
    3,5 km brze šetnje
    2 km trčanja
    25 min vežbi u otvorenom fitnesu
    3 km trčanja
    Slika
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

13.05.2011
    D: Ovsene + suvo grožđe + jogurt 0,5% mm
    FA1 od 08:00
    U: proteinski šejk (sojin izolat, borovnica, mleko)
    R: 3 ćevapa, parče mladog sira, rotkvice, mladi luk, ljuta, 1.5 parčeta tamnog tosta
    U: pola banane
    FA2 od 20:45
    V: kiselo mleko 4%mm blendirano sa borovnicom

Fizikalija 1 (priroda)
    3,5 km brze šetnje
    2 km trčanja
    15 min vežbi u otvorenom fitnesu
    3 km trčanja

Fizikalija 2 (stan)
    30 min orbitrek
    20 min vežbe ruke/ramena
    Slika
    Slika
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

Ode Giga na trecu stranu!!!!! Sramota! :x
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Bogme, ja se za Gigu ne brinem ni da je na šestoj strani... znam da vežba i da ne brlja. ;)

Gile - molba, iako si pisao o tome najmanje milion puta... ovih dana merim otkucaje mog jadnog sErdašca (jeste, vežbam 8) ) i lepo sam sve izračunala koliko otkucaja treba da bude za mene u kojoj zoni itd. itd.... samo još kad bih znala koja je zona za šta. Evo koje mi zone daje tabela:

Healthy Heart
    Aerobic
    Anaerobic
    Threshold
    VO2 Max

Ja nemam pojma šta tu čemu služi... a kad se već kršim, volela bi malo i da istopim ove šunke. Znači, pitanje - koja je zona za topljenje masnoće?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

dudank napisao:ogme, ja se za Gigu ne brinem ni da je na šestoj strani... znam da vežba i da ne brlja.

Da vežba to sigurno al što se tiče brljanja ... uuuuuuuuuuuuuuuuu ... tu je bilo svašta unazad više dana (2 taze rođenja, 3 rođendana ... sve dan za danom) ... CE dijeta je bila vrlo upražnjavana (pivCE, prasenCE itd itd ...)

dudank napisao:Gile - molba, iako si pisao o tome najmanje milion puta... ovih dana merim otkucaje mog jadnog sErdašca (jeste, vežbam 8) ) i lepo sam sve izračunala koliko otkucaja treba da bude za mene u kojoj zoni itd. itd.... samo još kad bih znala koja je zona za šta.

Baš me raduje tvoje vežbanje :headbang: al iako si izračunala evo još jednom sas sve zonama:
    Dudo, za tvoj broj godina (__) :16: max puls ti je 185
    imaš više zona vežbanja pulsevi su u rasponima
    Z1 Zona zdravog srca 93-111
    Z2 Zona blagog vežbanja 111-130
    Z3 Aerobna zona - zona topljenja masti 130-148
    Z4 Anaerobna zona - zona nabijanja mišićne mase 148-167
    Z5 Crvena zona 167-185

Više zone vežbanja zahtevaju kraće vežbanje. U nižim zonama, ili zonama „krstarenja“ kako se ponekad nazivaju, možeš da treniraš duže vremena.
    Ali kako ideš ka zonama višeg intenziteta, moraš sve više da smanjuješ vreme koje provodiš u toj zoni, posebno u najviše dve (anaerobnoj i crvenoj).
    Da pojednostavimo: možeš da hodaš mnogo duže nego da trčiš sprint, a preterivanje gotovo garantuje povrede i preopterećenje.
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ali to i jeste pravi život :013: , da lepo klopaš i da se ne gojiš! (Šta misliš, što sam počela da vežbam... :16:)

Fala na odgovoru, znači, aerobna zona je ona prava za mene... nikako još da uđem u nju, doteram puls do 127 i ni makac. Valjda treba i za to vremena? Tj. pretpostavljam da mišići još ne mogu da prave velike napore, pa se zato i ne oznojim k'o čovek. K'o žena. :16:

Odoh da vežbam, hvala na odgovoru još jednom! :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Samo polako Dudo, samo polako, mnogi su nestrpljivi pa jure pred rudu, polako kako se stiče mišićna masa i kako budeš sticala kondiciju tako ćeš i povećavati tempo a i opterećenja.
    Ima osoba a među njima sam i ja kojima treba dug kardio trening da dođemo do aerobne zone (obično mi je prelaz tek od 20 min) a i kad dođemo do nje vrlo je brzo preskačemo (5-10 min) i odosmo u anaerobnu zonu a isto tako čim prekinemo sa cardiom izuzetno brzo stabilizujemo puls što u mom slučaju na primer sa 155 padne na ispod 100 za 4-5 minuta.
    Disanje je jedan od ključnih faktora u kardio treninzima te gledaj da dišeš i izdišeš na usta i da je ravnomerno (ispočetka broj i usaglašavaj disanje sa ritmmom rada nogu jer je najlakše za brojanje).
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, da, upravo na kondiciji i radim posle ovolikih muka... salo mi je peta ili deseta briga, ali reko' što i njega malo usput da ne istopim. :) Klecaju kolenca... ali izdržah 26 minuta (18 u prvoj-drugoj zoni i celih 8 u aerobnoj :16: ), biće to sve bolje kako vreme ide. :) Hvala tebi na pomoći i savetima, Gile! :009:
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od AlanViBritannia » pre 14 godine

Gigo, moze jedno pitanje. Nisam pitao u onoj temi o pitanjima za UN, posto i nije bas vezano za temu, pa rekoh da pitam ovde. :))

Zanima me koji secer je najbolji da se pije za vreme dijete? Moram da secerim malo caj [na solju od 3dcl pola male kasike], ne mogu da ga pijem 100% gorkog. :5
    Sad, citao sam da je najbolji braon secer, i kupio sam ga. Zanima me da li je braon stvarno najbolji, ili da jurim neki drugi secer? :) Hvala unapred. x)
  • dacabl
    Amater
    Amater

od dacabl » pre 14 godine

Joj Gigo jesu tebe krenuli cevapi, blago ti se !!!
Odgovori 9479 postova