Ružo, može da bude i ko zna koji drugi razlog, meni su godine trebale da nađem uzroke svojih naduvanja. Ako je samo stomak, možda je nešto drugo uzrok, jer kod tih poremećaja na "hemijskom nivou" (sad će Majkomila da se smeje ovom laičkom izrazu

, ali dobro, razumemo se) oticanje se obično pokaže manje-više ravnomerno, otekne koža, bude osetljiva, a najizrazitije najviše pokaže na licu i/ili šakama/stopalima. (Naravno, ne mora da znači, ovo je samo kategorija "najčešće".

)
Čisto da imaš u vidu - kad sam krenula sa cikcakom, pre neku godinu, ugojila sam se 2,5 kila (start je bio 51), a onda sam spala na 49 in no time, pri čemu smo brljosali po nekim restoranima i baš orgijali s hranom.

Ali sam imala izraženiju i pravilniju razliku između NK i VK... ehm... upravo ono što sad ne radim jer sam se opustila.
Majkomila, to je u mom slučaju "dva napržena"... odmah se vidi kakva sam ličnost... ćutim, ćutim.

I danas sam ustala zakićena otocima, malo prašina, malo dvopek koji sam sinoć ubacila uz večeru (upakovan kalorijski, nije brlj i nije neplanski, večera je bila takva da mi ne bi prijala bez malo dvopeka). Danas u planu xyzal i pokušaj čišćenja prašine iz bar jednog dela stana.
D: kefir, dodaci
preko dana jogurt, voće
V1: malo sira i slaninice, neki zalogaj salate
u planu subotnji brlj (neko pivo, kasna večera)