Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Ružo, neki put je organizam pametniji od nas, sam traži šta mu treba, u to sam se uverila sto puta. Udri po magnezijumu i ne brini. :)

Majkomila, uopšte nisam ukapirala u čemu je Ružina zagonetka s jajima, ali drugačiji odgovor nisam ni mogla da dam jer sam alergična na belanca. (A i ne samo zato. :16: )

Anči, ne kapiram što za podsmeh, ali nema veze... :) Poenta je što sam na prašinu alergična, upalile su mi se oči, nos, koža, usta, kaže mi mm da sam jutros hrkala :shock: , a to nije ona prašina po vidljivim površinama koja može da se obriše, nego u knjigama... e, kad to dostigne tu "kritičnu granicu", pretvara se u pakao... a pakao je i čišćenje svega toga jer nemamo one skupe aparate za dubinsko usisavanje, nego sve ručno, na terasi, tras-tras... posao od nekoliko dana, a dotle ću da kijam, pri čemu mi upaljene oči nimalo ne pomažu u radu. Da mi sad bane zlatna ribica, tražila bih veći stan i zastakljene vitrine... ovo više ne može da se izdrži. :placljivko:

Klopa i dalje bez plana, uši nam se ne vide od posla:

D: kefir + dodaci
    R: tarator čorbica, opet veće parče hleba
    U: 2 pomorandže
    V1: jedna kranjska (opet s nogu)
    V2: kao ručak (samo uz dvopek)
    noćni brlj - šampanjac
    Poslednja izmena od dudank u 08 Mar 2013, 13:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Moj komentar se naravno nije odnosio na tebe, ali ti si najčitanija!
    Što se tiće zlatne ribice imala bih istu želju samo da znaš! :crybaby:
  • majkomila
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od majkomila » pre 12 godine

Przena jaja,su kljucana na mom putu samospoznaje...Sada,kad znam koja jaja vode :16: ,bice mi budjenje mnogo lakseposle ludih noci.... :013:
    Sve prolazi ,samo dela ljubavi ostaju!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, moji jelovnici su tako dosadni da sumnjam da iko čita sem našeg užeg društva. :16:

Majkomila, ne teraj me da lupam, kad te molim... meni uopšte nije lako da uzdržavam jezik (a moramo da budemo pristojne). :16:

Sinoć ubrljah bez plana i programa, mm je ispovrteo iznenađenje svojoj ženi-radnici... tako da sam radila skoro do 4 jutros krepeći se šampanjcem. :roll: Danas sam najnaduvenija žena-radnica na svetu (dvopek + šampanjac + prašina), ali beše slatko sinoć. :16: Do ponedeljka se ništa neće promeniti u mom životu, padam na nos od posla. Svima usput želim srećan dan radnih žena. :mahac:

Klopa danas:

R: sir, dinstano povrće
    U: dve pomorandže
    V: ?? (verovatno dinstano povrće, salata, malo mesa, nešto mlečno)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ova ti je istinita-"radnih žena", takodje!
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudićka,ima jedno pitanje,u stvari više njih :16:
    -ističe treća nedelja šaranja.Šta si mislima ,na početku možda malo dobiješ?
    Da li je početak prošao :neznalica: ,ili da ja smanjujem ove kalorije :AA11:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Prvih nedelja se dobije malo na kilaži (tj. ako si pre toga bio na drugoj dijeti, a inače ne), ali posle 2-3 nedelje trebalo bi da se težina zaustavi, a onda da počne i da spada. Nema smanjivanja kalorija ukoliko gojenje ne pređe 3 kila, poenta i cilj jeste da se što više jede, a što efikasnije slabi. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Dobro je.Ne smem da stanem na vagu,da se ne bih nervirala.Tri kile nisam dobila,jer ništa ne bih mogla da zakopčam.Ali,jedno 1.5 garant.Jesam naduvena od tog tvog kortizola ili već kako ga vabiš,i sve mi je u stomačicu.Uf,za trbušnu plesačicu sam,prava.
    Medjutim,ima još jedan trik kod mene.Kad dugo ne slabim,pred sam čin slabljenja,se nadujem ovako kao bure.I onda pljus.Smejaćeš se,al osećam ,iznutra da sam smršala,majke mi :020: ,a da je ovo spolja varka.
    Dobro je...ovako sam pretpostavljala.Jer po obračunu ličnom,mnogo malo kalorija sam unosila pre cikcaka.
    Dudoooooooo :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • majkomila
    Početnik
    Početnik

Ma i meni jezik sam radi kad ne treba :D
    E da,neka nam je Srecan dan radnih zena :D
    Otoci ce spasti,vazno je da je sampanjac bio dobar :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, može da bude i ko zna koji drugi razlog, meni su godine trebale da nađem uzroke svojih naduvanja. Ako je samo stomak, možda je nešto drugo uzrok, jer kod tih poremećaja na "hemijskom nivou" (sad će Majkomila da se smeje ovom laičkom izrazu :16: , ali dobro, razumemo se) oticanje se obično pokaže manje-više ravnomerno, otekne koža, bude osetljiva, a najizrazitije najviše pokaže na licu i/ili šakama/stopalima. (Naravno, ne mora da znači, ovo je samo kategorija "najčešće". :) )

Čisto da imaš u vidu - kad sam krenula sa cikcakom, pre neku godinu, ugojila sam se 2,5 kila (start je bio 51), a onda sam spala na 49 in no time, pri čemu smo brljosali po nekim restoranima i baš orgijali s hranom. :010: Ali sam imala izraženiju i pravilniju razliku između NK i VK... ehm... upravo ono što sad ne radim jer sam se opustila. :oops:

Majkomila, to je u mom slučaju "dva napržena"... odmah se vidi kakva sam ličnost... ćutim, ćutim. :16:

I danas sam ustala zakićena otocima, malo prašina, malo dvopek koji sam sinoć ubacila uz večeru (upakovan kalorijski, nije brlj i nije neplanski, večera je bila takva da mi ne bi prijala bez malo dvopeka). Danas u planu xyzal i pokušaj čišćenja prašine iz bar jednog dela stana.

D: kefir, dodaci
    preko dana jogurt, voće
    V1: malo sira i slaninice, neki zalogaj salate
    u planu subotnji brlj (neko pivo, kasna večera)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Vidim i kod tebe slaninica. Ja sam je jutros kupila, tj. tokom šetnje. Volim malčice da dodam kada doručkujem. To je zaista jako malo, kao napr i čvaraka, ali duvan, koje i ne smatram čvarcima, pošto su baš suvi.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Dudo :roll: ,krenulo :013: od jutros.Osećam,spale farke :013: .Pojavila se dve nove definicije nagornjem stomaku :020: .
    Oteknu meni i butkice i podočnjaci,i prstići,al me tu nigde ne boli kad oteknem,samo stomak.
    Al,javila tebi,radi muštuluka.Nisam se merila i neću još.al znam da je krenulo,kao što svi znamo kad ide i tamo i vamo.
    Inače,Rakice su u istom košu izgleda,Ni jedna ne može da digne glavu od posla.Odo kući da se pišem
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, na kraju su ipak bili čvarci umesto slaninice, ali zato sam slaninicu ubacila u onu drugu (kasnu) večeru... ne mogu da opišem koliko mi prijaju te masne svinjarije, posle njih uvek splasnem, kao da su mi lek, hahah. :)

Ružo, gledala ja pre neki dan stare stranice u svom dnevniku (kad je Moravka pitala kako da nabije toliko kalorija u obrok), pa videh da sam VK danima jela čak i preko 3000 u toj fazi urednog cikcakovanja. (I tad sam i skinula na 49.) Naravno, sve uklopljeno u društveni život, hahah, nije fora da jedeš sam kod kuće na silu, a onda držiš dijetu kad izađeš s društvom na klopu. :)

Noćas smo u okviru "društvenog života" hteli svi zajedno da uzmemo picu, ali nije radilo ništa, pa sam onda kod kuće napravila neke pica-brusketi-sendviče, od mojih domaćih dvopekića (izmešala pasatu, sir, seckanu slaninicu i origano, pa to natrpala odozgore i ponovo ih zapekla u rerni), slatko se najela, danas vaga odlična... sad su u planu tri NK dana, a onda ćemo opet upriličiti neki društveni događaj, da spojimo lepo i korisno. ;)

I danas pakao od posla, ali smo juče malo omanjili prašinu, lakše dišem. :) Klopa:

R: sir, nekoliko čvaraka, gomila kupus salate
    U: jogurt i dvopek
    V: dinstano povrće, manje parče mesa, 2 čaše mleka
    Poslednja izmena od dudank u 10 Mar 2013, 18:37, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Drage moje Dudo i Ružo :009: Čitajući vaše postove nađoh odgovore za mene...i moje cik cakovanje. Juče mnooogo kalorija, danaske vitamini... :) Juče sam preterala :cry: neko testo iz pekare i indijaneri (kolači)....ali danas sam rekla NE! (Jadna ja, ako ja uspem da smršam na ovakvom cik caku ma ja sam ondak "na konju"! :D
    Što reče Ruža na vagu ne idem, ali osećam iznutra da se smanjujem 8) :009:
  • majkomila
    Početnik
    Početnik

E ta naprzena.... :16: ,bih morala da probam...,al bolje da skratim jezicinu... :wink:

Cik cakovanje je zakon,bice vam super devojke :D
Odgovori 9033 postova