Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Magi » pre 12 godine

boki 66 napisao:... Sto kaze Ruza postala sam popularna od kako sam u plusu 8)

Ahahahaha! :16:

Dudice, da te :31: i pitam, jesi li pisala negde o cik-cakovanju kao posebnoj temi na forumu (da ne pitam i ja da mi objasniš pošto sam dosta shvatila)
    Veliki pozdrav!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Ima ovde viewtopic.php?f=4&t=2428 . :) Ako te mrzi da računaš za sebe, viči na pp! Naravno, kalorijski unosi su okvirni i ima nekih fora za uprošćavanje svega. Ljudi se uplaše kad vide ono brojanje kalorija, ali to je u suštini samo dok se ne uđe u štos. I da ne zaboravim, bitno je da se ne uzme premala prosečna vrednost dnevnog unosa, jer poenta čitave priče i jeste u tome da se što komotnije jede. (Znači, možda je ipak najbolje da to pretresemo preko pp. :) )

Iskreno, meni se tako lepo popravio metabolizam posle nje (nije brz kao nekad, ali nisam ni ja mlada kao nekad :roll: ) da sad jedem mnogo više nego što mi po raznim tablicama i kalkulatorima pripada. Zapravo se i sad donekle držim cikcakovanja, samo ne onako pedantno.

boki 66 napisao: postala sam popularna od kako sam u plusu

Boki, ti si car! :16:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

To je i moj problem, što ne smanjujem porcije, naročito večeru. Već sam dosadna! Vaga na istom već 3 nedelje! To kilo, kilo ipo neće sisći do proleća!
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Imam pitanje.Opisivala sam u svom dnevniku,al ne znam koliko postižeš sve da nas isčitaš.Da li je moguće da sam ušla u prirodno cik cakovanje,jer zadnjih nedelja primećujem sledeći ritam
    dva dana bez apetita,pa osećam glad.I tako u krug.I da li to valja ili ne. :neznalica:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Hvala Dudić, čim malo proučim krećem, ako zapne negde kontaktiraću te! :009:
  • majkomila
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od majkomila » pre 12 godine

To Dudice,moj si covek!Cikcakovanje je zakon,deluje komplikovano,a uposte nije i mozes da jedesbas sve sto hoces!
    Sve prolazi ,samo dela ljubavi ostaju!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, to su malo i mitovi, da večera mora da bude tanka. Tačno je da se ne treba nakrkati pred spavanje, ali isto tako večera treba da drži sitost do jutra. I ja gledam trenutno gde bih mogla malo da sasečem kalorije, ali večeru ne pomišljam da smanjim, ne bih mogla gladna da spavam. :)

Ružo, da probam to malo drukčije, pošto nisam sigurna šta si htela da pitaš. Cikcakovanje je samo imitacija naših prirodnih potreba, tj. prirodno je da čovek ne bude svakog dana isto gladan jer mu nisu iste svakoga dana ni potrebe. Samo što u cikcakovanju imaš promišljen i unapred isplaniran raspored, iz prostog razloga što nam naši razmaženi želuci ne daju baš uvek tačnu informaciju o potrebama. Ako si mislila na to da li bi bilo dobro da pratiš taj svoj prirodni ritam - ne znaš dok ne probaš. :) Nezdravo nije, dokle god ne preteraš u jednom ili u drugom smeru, samo moraš da isprobaš da li ti prija.

Magi, ako ti se bude dopao sistem, javi! :)

Majkomila, evo sad napisah Ruži, to je nešto najpribližnije normalnom životu što sam dosad uspela da nađem. :) I fantastična stvar za psihu, kad npr. znaš da možeš da jedeš opušteno sa svojim gostima, da proslaviš detetu rođendan ili da izađeš s društvom a da se ne osećaš kao trinaesto prase. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Sad sam sračunala danšnje kalorije,i baš cu da pratim.Dala si savršen odgovor.Baš taj,koji sam želella.Ovih dana cu da se izmerim.Zbog herpesa sam bila na nekim lekovima,pa cu da pustim da se vratim u normalu i da pratim.Dopadalo mi se ovo od uvek,ali mi je nekako davala previše slobode,pa sam se bojala da se ne opustim.
    Uglavnom danas je bilo 1200cal,pa cu da pratim kako ide prirodni ritam sa brojem kalorija
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, ja trenutno sebi ne smem ni da brojim kalorije, jedem kao :prasence: . Noćas sam opet sebi dodala treću večeru.

S jedne strane, situacija je sjajna, jedem kao zmaj i stojim na istom. Dobro, nije baš kao zmaj, hahah :) , ali više nego pristojno. I to su idealne okolnosti da srubim ovo malo viška, ali osećam da mi fali neka inicijalna kapisla, pokušavam ovih dana da je nađem u sebi. Ne u smislu da nisam srećna i zadovoljna ovako, nego mi fizički smetaju ti kilogrami, već sam pre pisala da mi preko 54 kreću problemi s kičmom, moje kosti očigledno nisu predviđene ni za kakav višak i ovo sad osećam kao veliki teret. (Plus kipi iz pantalona, tako da mi ni estetika nije baš na zavidnom nivou, a dve košulje ne mogu da zakopčam.)

Znači, malo moram da pripazim, ne mogu da se jedu tri jake večere i da se zakopčavaju košulje. 8)

Danas ovako - ako izguram do kraja kako sam planirala:

D: jogurt + dodaci
    R: mlad sir 200 g, gomila salate od svežeg kupusa
    U: mlad sir 100 g, salata od cvekle (nema šećer)
    V1: čorbica sa vrlo malo mesa i dosta povrća, čaša jogurta
    V2: mala šnicla, dinstano povrće, sejtan hlepčić (ovu večeru bih podelila na 2)
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

dudank napisao:...Znači, malo moram da pripazim, ne mogu da se jedu tri jake večere i da se zakopčavaju košulje. 8)

Isto se i ja osećam... :( Malo me je stisla zima, slabo nešto se krećem (mrzim zimu) i kad brljam gledam da ne brljam sa slatkim, ali fali mi sunašce i eto nam inicijalne kapisle! Još malo, pa kad krene lepo vreme... :) mmmmmmmmmmm
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Dudice,od oktobra,sa djavolskom cifrom 66.6,jutros sam imala 67.zbog tebe sam stala na vagu :009: .Moje impresije oko tog dogadjaja čitaćeš u mom dnevniku,al ja bi sa cikcakisanjem.Imaš li predlog,koliko bi to bilo kalorija.Gledala sam tabelu,al ja ne znam,koja je ta osnovna cifra.Volela bih da smaknem te tri do 64.I mislim da je to mera. :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Koliko mnogo radiš, mislim do kasno noću, ne čudim se tolikim večerama, mada je sve to lepo skockano! Znaš ti dobro šta radiš! Na kraju krajeva idu lepi dani, bliže se odmori i sve će doći na mesto. Svi imamo ta dva kilograma viška, jedino me brine Bokac, ali i ona će doći polako na svoje!
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Samo da te pozdravim i zahvalim na poseti, savetima, i podrsci! Za tvojih par kilica nema brige, znas ti kako ces njih srediti! :23:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, i meni fali sunašce, nisam uopšte zimski tip. Od svih zimskih sportova najviše volim da nosim bunde :16: , totalni sam mrzitelj snega. Ali se plašim i proleća - kad dođe proleće, ja sam srećna, a kad sam srećna, ja jedem. Moram da nađem neki model kako da budem srećna a da se ne usvinjim. :evil:

Ružo, sve sam kod tebe napisala, to si videla. :)

Anči, rasporedim to fino u manje večerice, jedem na dva sata kao beba i tako me drži sitost, ali desi se nekad da ne procenim dobro vreme leganja i tad nastaje katastrofa. :16: Sinoć sam uspela da izguram, dobro sam sve ukombinovala, valjda ću uspeti da neko vreme teram tako.

Moravka, hvala tebi na svraćanju! :) Ma sve ja znam lepo u teoriji, ali videćemo da li sam karakter u praksi. :roll:

Uzeli smo juče neki dijet sir - proizvodi ga valjda Kuč, a prodaje se na meru - i konačno sam jednom zadovoljna :01: , ima malo onu veštačku škripavu strukturu, ali je ukus savršen! Nisam uspela da nađem koliko ima kalorija, ali od srca ga preporučujem. Ima ukus kao manje slana feta, tj. divnu kiselinu i normalnu slanoću, nije bezukusan kao većina fabričkih niskomasnih. Ne znam da li će ga redovno biti, ali je otkrovenje!!!

Klopa danas:

D: kefir + dodaci
    R: dijet sir 200 g, salata
    U: dijet sir 100 g i salata, nekoliko čvaraka
    V1: dinstano povrće, verovatno sejtan hlepčić i malo sira
    V2: mala šnicla, čaša mleka, salata
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Čitam kako si naletela na taj dijet sir i da si prezadovoljna! Tako sam ja naletela na neke krastavčiće u teglma, koji su toliko lepi, nisu mnogo kiseli, pošto ja volim da pijem onu vodicu tj presolac iz krastavaca. Baš mi se dopadaju. Sada sam prešla na krastavce!
Odgovori 9033 postova