E sad moram malo da se umesam
As Medicus ima nesto sto se zove Magnetna rezonancija

,a sto sam imala prilike da vidim pre 2 godine,na mojoj dobroj prijateljici koja je dala tada oko 10 000 din,posle op karcinoma stitne zlezde,koja je na operaciji uklonjena cela,da vidi neke cvorice u stitnoj zlezdi

,a onda joj je rekla neke opste stvari,kao visok pritisak vam blago ostecuje organe,nesto sto svi imaju..
Aparat je u vidu nekih slusalica koje stoje na glavi i on kao u boji ocitava radiotalase nasih celija i to prikazuje sam.Nalazi nesto sto 90% populacije ima.Zao mi je prosto da neko poveruje u to...
Kao kad odes kod vracaer,a ona kaze,bila si nesrena u ljubavi...Cuj,ko nije?
Za tvoje probleme dear sa ledjima pocinje se sa neurologom ili ortopedom specijalistom za spinalne probleme,reumatologom ili fizijatrom u zavisnosti od rezultata.
Ne moze da se zavrsi za jedan dan,nema ni dijete od 1 dana a ne resenja za ove probleme

1 dan se radi NMR,(nuklearna magnetna rezonanca,ne rezonancija iz AS medicusa,potpuno 2 razlicite stvari, cervikalne/vratne i torakalne/grudne kicme),a sa tim snimcima se ide kod spinalnog ortopeda .Stanko Milickovic radi na Banjici,tezgari u Bel Medicu,ali ne moze nista bez snimaka.On ce uputiti za dalje.
Magnetna rezonanca mora da bude minimalne jacine od 1.5T,a u BG jesu to klinika Panacea i Euromedic koliko znam iskljucivo i mora da cita neuroradiolog!!!
Saka!
Peregled kod plasticnog hirurga za saku,na ovi prostorima je najbolja Violeta Bascarevic.Ona prvo mora da obavi pregled da bi rekla sta joj je od snimanja potrebno.Verovatno NMR sake...
Oboje ce sigurno traziti EMNG gornjih ekstremiteta,tako da je minimalno 3 dana ako se sve radi preivatno neophodno za dijagnozu i preporuku terapije.
Ovo sve pricam da bih preko veze probala sve one superiska recepte kad ih spremis za mene mrsavu,jakim rukama!!!
Pokusala sam da budem sto jasnija