Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • tufnica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: GIGA dnevnik (last fotke str.482)

od tufnica » pre 14 godine

Ja sam mislila da je to neka fora da u manjoj kolicini imas vise proteina, pa samim tim mozes vise da pojedes i vise proteina da uneses ali cini mi se da mu to dodje na isto kao da si stavio obicna belanca, isto kolicinski dobijes, ne?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Količinski je isto ali jedina je fora da imaš odvojena belanca t.j. proteine od žumanaca koja su puna holesterola. A ako treba veća količina proteina tada se uzimaju proteinski izolati koji se dobijaju pretežno od soje a najbolji su izolovani proteini koji se dobijaju iz surutke i to su prave proteinske bombe.
    Slika
    Slika
  • tufnica
    Početnik
    Početnik

Pa da, isto je kao kad se obicno belance odvoji od zumanceta. Ma nije meni zao baciti zumance kad je puno holesterola :)
    A za ovo drugo, mislis na Whey predpostavljam. To je mnogo dobra stvar, razmisljam da uzmem jednu kanticu kad sam vec krenula u teretanu a i ukus je :NN03:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jeste, u pitanju je Whey (engl. Protein) i u zavisnosti od proizvođača različite su čistoće (a od toga najviše zavisi i cena) a ukusi su obogaćeni vanilom, čokoladom, jagodom pa i skoro sam probao jedan ukusa kapućina. te ako si mislila da kupiš nešto tog ranga spremi se na lap novčani izdatak jer su retka pakovanja ona od 900 gr i većinom su pakovanja 2,7 kg i cene između 5-6000 din i konzumiraju se najkasnije u nekih 10-15 min po završetku treninga.
    Slika
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Eto, nešto novo da naučim, a ja skoro nikada ne jedem jaja, nije da ne volim, nekako nemam naviku...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

A trebala bi :D
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

A ako treba veća količina proteina tada se uzimaju proteinski izolati koji se dobijaju pretežno od soje a najbolji su izolovani proteini koji se dobijaju iz surutke i to su prave proteinske bombe.

Zapravo najbolja je kombinacija ova dva proteina iz razloga sto su proteini soje 'spori' a proteini surutke 'brzi' pa kada se uzmu u kombinaciji organizam je brzo i dugo snabdeven proteinima... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jeste Las, u pravu si i znam to i nisam brez veze napisao da je protein iz surutke "bomba".
    Takvu mešavinu proteina ima samo HL ali je preskup za tu mešavinu jer ima više sojinog izolata od surutkinog za tu cenu mada ostali proizvođači "blend" proteinskih mixeva se za spore odlučuju za protein iz belanceta.
    Meni lično više leži sojin izolat nakon popodnevnog/večernjeg vežbanja jer mi je to i večera a izolat od surutke koristim nakon jutarnjeg vežbanja i to mi je doručak pa evetualno nakon toga može neka voćna užina do ručka.
    Slika
    Slika
  • tufnica
    Početnik
    Početnik

Whey se ne koristi kao zamena za obrok.
    A bas zbog te cene se i premisljam inace bih ga uzela odmah!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Whey sa vodom i nije obrok ali nakon "intenzivnih" treninga ne smeš jesti minimum 2 sata te je dozvoljena kombinacija i sa mlekom ili recimo sa sveže ceđenom narandžom pa je onda već drugačija priča i smatra se obrokom a opet proteini brzo stižu do mišića.
    A što se tiče cene imaš domaći sojin izolat (koji je doduše sporii od surutkinog) sa oko 90% proteina u sastavu (što je i više nego lep procenat) i košta negde oko 300 din za pakovanje od 500 gr (što je maltene džaba) te je i odlično ako se nema para za nešto kvalitetnije.
    Slika
    Slika
  • tufnica
    Početnik
    Početnik

Gledacu ja ipak da uzmem sebi Whey u skorije vreme :) Hvala na detaljnom objasnjenju!
  • anika
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od anika » pre 14 godine

Hvala za link za francuski krompir. :mahac:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

28.01.2011
    FA od 07h
    D: Whey nakon treninga
    R: Pizza
    V: 2/3 tunjevine sa prazilukom i crvenom paprikom i 2 ražana mini dvopeka

Fizikalije (klub):
    60 min cardio (traka)
    80 min vežbe grudi, ruke (biceps/triceps), noge (čučnjevi)
    Slika
    Slika
  • desiree
    Amater
    Amater

od desiree » pre 14 godine

Gigo,ne čini ti se da ti je premalo hrane-kalorija,za čovijeka od 2m.Radiš,puno vježbaš.
    Kako si ti nas :nasilan: .Gdje ti voće,gdje ti je supica? :30:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Voća sam se prezasitio i osećam već neku mučninu u stomaku pa se od toga malko odmaram a što se tiče supica i čorbica po kojima sam u mojo okolini vrlo poznat daih obožavam jer za mene ne postoji loša (osim 2-3 u životu koje sam pojeo) jednostavno nemam kade da se posvetim njima a supice iz kocke i kesice mi je dosta (bar za neko vreme) jedino vreme mi je nedelja kad sam kući ceo dan ili idem kod tašte pa me čeka supica na stollu :D
    Slika
    Slika
Odgovori 9479 postova