Ja hleb takoreci ne jedem uopshte ali tako kad mi dodje da pojedem sendvich ( a ne bi mi doshlo da nije bilo onog salmona

) onda shto kazesh ne znam da stanem

. Samo ponekad bih uzela malo parche razenog hleba ( i to kad sam bila na Danskoj dijeti uglavnom). Vruc hleb ne pamtim kad sam bila u prilici da nadjem ( to verovatno ima samo rano ujutru a ja tada spavam). A shto kazesh kad bih naletela na vruc hleb pojela bih ga celog " bez hleba"
Ove ovde hlebove bele ( a ni druge obichne) ja ne volim i nemam zelju da ih jedem.Samo ponegde moze se naci lep uglavnom italijanski hleb onaj sa tvrdom koricom i "rupama" u testu. I ovaj razeni shto kupujemo nije chemu. Ja volim crni razeni hleb ali onaj nemachki shto kisi i sabijen je nekako a ne vazdushast unutra. To ovde praktichno nema (bar u mojoj blizini). Ma ovo je zabit shto se tiche izbora hrane dok u Melburnu i Sidneju nema shta nema i to iz celog sveta preuzeto ( pa i od nashih stvari iz Srbije).
Danas sam pravila mantije ( videla recept na srpskoj televiziji ) ali od gotovih kora jer me mrzelo da razvlachim. Reko ajd da probam. I bile su dobre a bice josh bolje kada probam sa domacim korama. Pojela 4 komada. Pri tome da potroshim kore do kraja napravim i pitu od tikvica ( da utroshim neke tikvice shto mi stoje). Tako da mi je bio UH dan praktichno. Nisam se medjutim ozderavala a vecheru cu da preskochim ( ako Bog da) tako da sam sa kalorijama tu negde...Kile ne spadaju neshto rapidno, ide malo dole , malo gore kako koji dan tako da mi postaje jasno da dok ne udarim josh jednu Dansku nece tu biti nekog pomaka bar na kratak rok vec samo odrzavanje
Novo brojanje kalorija (dane ne brojim vishe)
- ovsene pahuljice 10 gr (38) + suvo grozdje 5 gr (15) + orah 3 jezgre 10 gr (65)+ 1/2kashikE lana (18) + 1 kashikica rendane jabuke (7) = 3 SUVE SHLJIVE (60) = 203
- KAFA S MLEKOM ( 40)
U - KAFA S MLEKOM ( 40)
R -musaka od karfiola bez pohovanja 200gr (60), mleveno meso 50 gr (105), 1 jaje (70) , mleko 50gr (32) ulje 1/2 kashik (60)), luk crni(24) = 351
- Pita sa tikvicama ( 20 + 50 + 150 +10)= 230
- - mantije 4 komada (150+105+50+10)=315
U - KAFA S MLEKOM ( 40)
V NISHTA
UKUPNO 1219