Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

More, treba njih po goozi što krkaju praškove i ostala čuda. :( Meni je drago što moje dete godinama vežba, nije to ni klasičan bodi bilding, ima dosta drugih korisnih elemenata, ali mi nije drago to veštačko pumpanje. I to su stvarno mišići koji brzo spadaju, čim se prestane s takvom ishranom, jednostavno nisu prirodno izgrađeni. Kad je mišić u toj fazi "gladi", tj. posle vežbanja, tačno je da mu treba dati proteinsku hranu kojom će da se dopuni, ali ti njihovi mišići su kao kljukane guske... ma neprirodno. :)

Za masne naslage definitivno pomaže kardio, to već mogu iz prve ruke da potvrdim. :roll: Jesam se zapustila najstrašnije na tu temu, ali godinama, baš godinama bila sam maksimalno fizički aktivna, i vežbe snage nikad mi nisu topile salo... nego igranje, i to u nekoj mojoj varijanti koju sam razradila, recimo da ima dodirnih tačaka s jogom (disanje, zategnutost i čak mirovanje određenih mišića), e, to kad odradiš, osetiš kako ti se i sama koža topi, a kamoli masne naslage. :) Olenjila sam se, retko kad to odradim (trenutno i ne mogu :( ), bila sam pre neku godinu krenula ponovo s tim i stala... sad s mene pa na uštap, a svesna sam koliko mi prija i koliko gubim što to preskačem. I za to valjda mora čoveku da klikne u glavi. :(
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudo,vešbanje ti kao kod testa,dok ti se gooozaaaa,ne oznoji,nije dobro. :007: .Nema bez aerobnog treninga,ama baš ništa:ćak najnovija naučna istraživanja kažu,da pešanje,bolje skida stomak,od trbušnjaka.Ni ti sam ja videla,da je neko skinuo stomak,trbušnjacima.
    Ali...nema hodanja,koji zatežu ticeps :crybaby: ,i još koješta...pa razumeš.
    Ne radim sa tegovima,već sam pisala o tome,ovu grupaciju zovu/fij za veštačke nazive/pilates pouer,a ja bi je zvala...vežbe iz vojske.
    Sve u svemu,čini mi se da smo se negde razumele.A ja odo da se po ko zna koji put tražim...Nacicu se,budi sigurna,kad imam tebe,da te svašta gnjavim.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Ja da dosolim malo na vašu temu! :010: Prvo ti Dudo, mislim da si se stvarno malo više opustila što se tiće te intervencije! Ranije te sve bolelo, nisi mogla da mrdneš, a sada kada je lakše i sve podnošljivije ti kao da tražiš i eksperimentišeš dokle ćeš izdržati. Pazi se da te ne stigne baš kada ćeš hteti da malo gimnasticiraš uz muziku na nekom doćeku za par dana! :013: Toliko radiš, mesiš, pripremaš se za slavu, pitam se kada misliš da usporiš?
    Da opet prokomentarišem Ružu! Nisi u pravu da stomak ne spada od trbušnjaka, a za jogu ne mogu da komentarišem, pošto je nikada nisam volela, a treće zašto žudiš za bicepsima i tricepsima? To je po meni baš ružno na ženi! Doduše ko mene šta pita da nekom nešto sugerišem, ali kada vidim bodibilderke stvarno odvratno. Nekada sam ja trenirala gimnastiku, naravno u mladosti i na tome sam zahvalna, pošto i danas u ovim poodmaklim godinama imam i kuk i struk što je jednom prokomentarisala Dudićka!
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Anci,xa,xa...nisi shvatila.Ne smem ništa da posolim u kafani leti,pošto trisepsi,ko leptiri,mašu krilima....Samo neka smanje let,pa sam prezadovoljna.Ne volim ni ja bodi bilderke,nisu mi ženstvene.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Što se tiče priče o tome šta najbolje topi masnoće- slažem se sa Dudom da je to kardio trening. Dok sam išla na košarku i folklor (oboje obiluju igranjem, skakanjem, trčanjem do iznemoglosti) imala sam najviše 65kg (što i inače mislim da mi je idealna težina). I sad primećujem da, čim počnem malo više da skakućem u kontinuitetu, obimi se smanjuju.

I 100% trbušnjaci ne mogu da istope salce- istina je da se ispod šlaufa od njih formiraju mišići, ali će oni postati vidljivi tek kada se šlauf istopi. Najsrećnije rešenje zapravo jeste kardio trening u kombinaciji sa vežbama snage, jer će dolaziti do izgradnje mišića, a topljenja masti... :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Dudićka gde si danas?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, tu sam, samo sam sva pogubljena. :) U pravu si, toliko je sad sve manje bolno nego pre da ne umem ni da procenim realno stanje. :) A i teško mi je da mirujem. Juče, čim su popustili bolovi, opet sam se bacila na neke pripreme, a još kao za inat imam neku manju pauzu u redovnom poslu... dosadno mi, ne mogu da bolujem, jedino da me vežu. :)

S trbušnjacima i ja imam ovo iskustvo kao Loptica, oni su vežba snage, lepo zatežu stomak, ali minimalno tope masnoću. Nema ništa dok se ne oznojiš. :)

Ružo, tricepsi su i meni bili bljaknuli (tj. nisu više ni postojali... samo je visilo), ali se to prilično lepo zateglo od vežbica, i to sam čak radila bez tegića, nisam ih imala jer je dete pozajmilo drugarici, a bilo mi žao da dajem pare za nove. Mislim da za zatezanje stvatno nisu nužne neke jake vežbe.

Danas je mojim momcima Badnji dan, tj. naravno da proslavljamo svi zajedno :) , zato posna hrana, a količine će biti minimalne jer ne bih da rizikujem sa previše skroba.

D: voće
    R: malo posnog pasulja, salata
    U: pečena bundeva
    V: trebalo bi da bude šnicla od sejtana + neko povrće
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Slika Neka im je sa srećom!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudice srecno vam badnje vece , nemam vremena da citam kasnije cu , dosla sam samo da vam pozelim lepo vece :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Lepo veče,tebi sa tvojim momcima,a i njima vala sa tobom,još lepše
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Javi kako si podnela taj pasulj, valjda neće da ti zasmeta previše. :005:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Devojke, hvala vam! :skakutalo: Danas je svečano i divno, a tek sutra će biti glavni dan, s društvom i uz neko pivce. Brlj u najavi! :pivo:

Mohita, uzela sam samo nekoliko kašika, ali od česnice se nisam uzdržala, planu poveliko parče. :roll: Za večeru ipak samo voćka, nisam imala snage da jedem.
  • okruglasta kockica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od okruglasta kockica » pre 12 godine

Za topljenje salceta trčanje, trčanje, trčanje. Još kad bih mogla sebe da nateram. Jedino kad bi iza mene trčao neko sa bičem. :D :bic:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da ne bih švrljala po dnevnicima, srećan praznik svima koji danas slave! :)

Slika

A moram i da se upišem da bi sve ostalo pod kontrolom. :) Juče je ostalo samo na skrobnom ručku (nekoliko zalogaja pasulja + parče česnice), a za večeru sam uzela bukvalno 2 zalogaja sejtana i tanjir posnog kiselog kupusa, ali sam svejedno ustala naduvena, zato danas lagana hrana i kalijum sve do večere (večera će biti ranije zbog gostiju), da ne pišem baš jelovnik izdvojeno. Preko dana kefir i neka voćka, a uveče pečenje i salata, možda ću bocnuti i nešto suhomesnato. Preskočiću sarmu jer sam ovog puta stavila malo pirinča. :(

Kockice, ima vežbi kojima se više kalorija troši nego igranjem, a još su bolje za oblikovanje tela (kažem ja koja sad mesecima ne mrdam :nasilan: ), probaj s nečim takvim. :)

Bežim da uljudim kuću, ni lampice nisam stavila, uffff, svašta nešto danas. :) Svima lep dan želim! :mahac:
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 12 godine

srecan praznik svima !!!

i zelim vam divno porodicno vece :)
Odgovori 9033 postova