Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Mohita » pre 12 godine

Malo si me razočarala sa podatkom da držiš veštački zaslađivač u kući. :NN05:
    Haljinica je odlična, volim čipkasti rad. :)
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Mohita, nećeš da mi veruješ, bacali smo nekoliko puta, ali moja majka donese svaki put kad dođe... poslednji put je vrlo sugestivno donela dve kutije sislija (jednu načetu, jednu celu), i sad imamo zaslađivač. :D A šta je mene đavo bio po ušima da ga trpam u limunadu, to niko ne zna. :neznalica:

Loptice, videćeš sama za koji dan da li ti prija, nema tu pravila. :) Nažalost, ali ako ne pomogne to, ima i drugih stvari koje ubrzavaju probavu, naći će se nešto.

Lass, iz profila nikako, hahah. :) Ako je uopšte obučem večeras, nešto se sve dvoumim :005: , plašim se da ne izgledam debelo u njoj. Užasna sam kad se spremam, hahah, već dva sata se predomišljam oko ogrlice. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudo,ne ynam koliko si pratila moj dnevnik,al Las je pročitala,i rekla mi da pogledam izbalansiranu ishranu.Molim te mi daj neki dobar sajt,jer je izašlo na tu temu,svašta,pa ne znam odakle da počnem.Anči,se boji da mi ne radi pankreas.Obe su u pravu,verovatno ne radi,jer nisam izbalansirana. :16:
    Lično mislim da taj ručak ,što sam jela na poslu je izuzetno jak za mene,pa da se sve pokarabasilo.Danas je mnogo bolje,valjda što sama sebi kuvam :(
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, ja pratim i proučavam neke druge sisteme ishrane, o tome stvarno ne bih znala. :neznalica: Bolje pitaj Lass.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Obuci šta hoćeš, ali daj sutra sliku! Tebi sve dobro stoji! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, poješću se od muke, sinoć su nam crkle baterije, a drugarici crkao blic na mobilnom i nismo uspeli da se slikamo, moraću neki drugi put. A stoji mi sjajno, mnogo bolje nego što mi se učinilo u prodavnici. :( Krivo mi je što nismo, baš je bilo fino veče, živa svirka, igralo se, a i mi "devojke" mnogo smo lepo izgledale onako sve u kompletu. Zaginusmo do pola četiri, tako da mi je kasna večera u stvari bila... doručak. :) Umesto slaninice ubacila sam šniclu (upisaću izmenu u jučerašnji dan).

Danas sam krenula s limunom i lukom, ide zima, a i neko moje rešavanje sitnijih zdravstvenih problema, pa sad pojačano krećem na dizanje imuniteta. Treba da uvedem još neke stvari, ali to ću postepeno, zasad samo taj limun s lukom i neka manja doterivanja u ishrani. To su detalji koje obično ne pišem, šta služi kao "protivteža" kojoj namirnici, uglavnom se tiče začina, ulja, sitnih dodataka kao što su ljute papričice, mada su u stvari veoma važni za neutralisanje štetnog dejstva nekih drugih namirnica. Kao što mi danas beli luk i maslinovo ulje vade štetu od boba. :)

D: kefir + dodaci
    R: čorba od boba (s limunom, belim lukom, anisom, maslinovim uljem)
    U: verovatno malo sira i dosta salate (krastavci s prelivom od masl. ulja, bosiljka i sremuša)
    V: šnicla 200 g, kiseli kupus kao salata, ljute papričice, čaša mleka
  • laura
    Početnik
    Početnik

od laura » pre 12 godine

kako dobar jelovnik :24:
    Strpljen spasen
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Meni se svidja večera! :013: Volim meso, a kiseli kupus sa tucanom ljutom obavezno sve dok ga bude bilo! :oops:
    Šteta za slikanje. Biće prilike!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Laura, stvarno se ispostavilo da jeste bio dobar jelovnik, čim malo više pripazim šta sa čime kombinujem, manji su i napadi gladi. :)

Anči, biće prvom sledećom prilikom! :)

Danas moje veliko dete puni 21 godinu, i ja sam jedna veoma ponosna mama. :)

U to ime ćemo večeras da nazdravimo, to ne računam u brlj. Klopa kao juče, samo umesto večere verovatno nešto suhomesnato, svratiće kuma do nas da obeležimo rođendan zajedničkim snagama. Inače mi bob sjajno prija, on je jedina skrobna namirnica koja mi ne pravi neke krupnije probleme, a toliko je ukusan da je juče bila bitka oko lonca. :D Izračunala sam da mi jučerašnja porcija (2 mala tanjira, koristim one dečje) ima nešto kao 300 kcal, mislila sam da je više. A skroz je gust, nije čak ni kao čorba.

Dakle, klopa:

D: kefir + dodaci
    R: bob + salata
    V: verovatno suvo meso, mlad sir, salata
    i neka rakijica
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Živeli! :pivo:
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Srečan rodjendanac velikom i pametnom detetu! :pivo: Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 12 godine

Srećan rođendan :veseljak: :pivo:

Slika
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Evo jedan poljubac za Dimitrija :009: :020: Ima mama na šta i da bude ponosna :)
  • jaga
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jaga » pre 12 godine

Srecan rodjendan velikom detetu i neka mu se sve zelje ostvare :009:
    Zdravlje i volja ce pokazati rezultate
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Srecan rodjendanac i sve naj naj :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
Odgovori 9033 postova