Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od alfa » pre 12 godine

Dobro je razgovarati... dobro je biti iskren i sa razmišljanjima i svim ostalim... Nekad ili uvek se sa strane stvari bolje vide. I dobro je kad ima ko da ih vidi. I želi da svoje viđenje iznese.
    Sa druge strane je važno da ima ko da čuje. I da hoće da čuje.
    Drago mi je da ste tu... takve: iskrene, sposobne da vidite, kažete, sugerišete, prihvatite...
  • MissAnchy
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od MissAnchy » pre 12 godine

Ja opet u tvom dnevniku , dosla mi zuta minuta, kriziram na dijeti pa pokusavam da se vratim u kolosek...citam od pocetka tvoj dnevnik, gledam ticker i mogu samo da kazem svaka cast kako si lepo skinula kile.
    I naravno, i meni je odmah lakse na mojoj dijeti, vidim da se moze :skakutalo:
    A verujem da je teze odrzavati, to me tek ceka :shock:
  • gana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od gana » pre 12 godine

draga hvala na podrsci stvarno si lepo skinula kilice,slazem se sa tobom treba neko da nas osvesti :16: kaze kako stvari stoje alo ono to je samo jedan brlj a oni se nizu iz dana u dan a i tapkamo samo u mestu,joj secam se i meni je jednom ruza takvu recenicu sastavila da sam progledala :shock: secam se vracala sam se i citala to je bilo nekako na pocetku moram bas da prelistam moj dnevnik
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Draga Mršo, ako nisi sklona kuhanju, onda lepo svraćaj u restorane "za poneti kuvanu hranu", uvek se nađe rešenje...Nemoj biti ni opsednuta da ćeš se lako ugojiti, doduše posle dugotrajne moje bitke i ustaljivanja na nekih 61 kg, otišla sam na more i ubijala se od hrane, mislila sam -ma nema vezeeeee, ma godišnji odmor, ma kilogrami koji se lako dobiju brzo se i izgube...aha, kako da ne...par kila više sam dobila na vagi-a obimi poludeli...fuj. Onda sam rešila polako ću, nemam veliki višak i bolje je da usvojim zdrave navike :NN04: Pritom mi je imunitet užasno bio oslabio u periodu držanja UN-ke, mislim da ipak treba unositi neke dodatne vitamine dok smo na UN-ci. Un-ku obožavam i držala sam je nekoliko puta, uvek je davala rezultate, a jela sam fino. Sad više ne mogu, stvara mi stres posle tog lošeg stanja od prošle godine. U svakom slučaju, naći ćeš neki svoj balans, možeš čuti razne savete, ali ti ćeš najbolje osetiti ritam svog tela i navika...Želim ti lepo održavanje kilica, generacijo 8) :D
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

Samo da gvirnem i dam ljubac :009: ! Verujem u tebe i znam da ti neces tek tako napustiti tvojih 62 za radi tamo neke nezdrave hrane ili mracnih sila i losih planetarnih uticaja! :ZZ06:
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 12 godine

Ja krenula u obilazak, pa da se prijavim...
    Kad stigneš, da slučajno ne pomisliš kako nema ko da prati šta radiš :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Jučerašnji jelovnik:

24.Feb - S Dan - 20/91 - II – Moglo bi da bude i bolje stanje!
    D: 1 banana
    R: Pasulj čorbast ređi, kiseli krastavčići, tonus
    V: Mala pljeskavica, salata iz turšije, malo ajvara
    V2: dva tonusa, ajvar

Dobar dan društvance…

Da Alfić, svakako je dobro razgovarati, zato smo valjda tu…inače bismo vodili dnevnike kod kuće u tajnoj svesci…Samo nastavi da pratiš…
    Mis Anchy, razumem te…krize su normalne, i meni je ovih dana malo ,,krizantno,, ali moramo dalje…evo sinoć sam imala duplu večeru…
    Gana povratnice, ne daj se, bori se…Nije lako sigurno ali jednostavno se mora…
    Hvala ti Magi na savetima…što se tiče kupovine gotovih jela..pa naravno…to me je i odhranilo….Pasulji su mi često bili iz Maxija (osim kad donesem od mojih porcije pa zamrznem i onda vadim po potrebi), graškovi takođe…, proteinske ručkove sam doduše najčešće sama pripremala (veću količinu odjednom, pa u zamrzivač)….recimo imala sam jedno 7 porcija zamrznute one neke kari piletine…pre toga onaj svinjski but …..
    Ja samo Maxiju mogu da zahvalim za svoj UN uspeh, njihove su mi i grilovane pečurke koje sam ranije često jela na V dan za ručak…
    Moravka, anđele moje mršavosti, neka bude sve kako ti kažeš!

Kao što sam i očekivala, imam plus od 1kg (pa sam na 63)…nisam iznenađena naravno….(nisam ga ,,evidentirala,, na tickeru, možda ću jednostavno kada mi se bude dalo, napraviti još jedan ticker za ovaj period održavanja, da se taj progres može odvojeno pratiti, možda večeras od kuće…)

Sad sam napravila malu tumbačinu dana…Trebalo je danas da imam drugi S dan uzastopno (a iza njega P, UH, V, pa vodeni)…ali pošto ne želim vodeni u petak (imam razlog), skratiću ovaj proces da bi mi vodeni dan bio u četvrtak…
    Zato danas preskačem S, odoh na P (pa UH, pa V, pa Vodeni..) pa ću onda u sledećem ciklusu od 6 dana da nekako ubacim još jedan vodeni da bih tako ponovo bila na istom koloseku i pravilnom broju i rasporedu dana (po UN tablici za održavanje)…

Eto tako…
    Sad ću valjda biti pod nekom kontrolom..
    Sinoć sam imala ovu još jednu večeru…
    Razmišljala sam šta bi to moglo da bude razlog što odjednom postajem problematična, a nije u pitanju situacija da mi se nešto tako silno jede pa da zbog toga brljam…
    Mislim da su mi premalo ova 3 obroka (ako računamo D, R, V i eventualno jednu užinu između D i R ali da to i ne brojim)…Ustajem rano, dugačak mi je dan…Već u 14h najkasnije moram da ručam (mada sam gladna i pre ali neću da jedem pre), pa onda dođe vreme večeri..a ja budna najmanje do ponoći….
    Moguće je da je došlo i do izvesnog ubrzavanja metabolizma pa mi trebaju češći obroci...
    Da mogu da imam npr dva ručka pa večeru (tako što ću ručak da prepolovim) pa da mi obroci budu češći (sa istim količinskim i kalorijskim unosom, mislim da bi mi više odgovaralo)….

Ali dobro, videćemo dalje…..
    Neću menjati ništa…zabrljam pa nastavljam…Neću baš na svoju ruku menjati taj raspored obroka (mada pomišljam da bi to moglo da bude razlog)…..

Eto tako, vidimo se kasnije.
    Poljubac svima i hvala puno na redovnim posetama i podršci, volim vas!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

citam sada i vidim vodeni dan....ajme pa zar vrijeme tako brzo prolazi?nemogu vjerovati.... mrso moj,nepreostaje nam nista nego da zasijemo malo usta da na ljeto budemo prave cica mice u haljinicama....
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 12 godine

:o Od andjela sam se pretvorila u demona! :21: Sad mi se prividja plus! Necu vise da svracam dok ne postanem ponovo andjeo mrsavosti! :angel2:
  • limunada
    Početnik
    Početnik

od limunada » pre 12 godine

Citam sta pises i ne mogu da ne kometarism ( zadracu se samo na jednom malom delu),meni dan pocinje u 5:30, a zavrsava u 23h. Tacno znam o cemu pricas kada kazes da si gladna,da su ti malo 3 obroka i jedna uzina,da ti se cini da ti se metabolizam ubrzao.

I meni se to isto cini ne znam moze li to biti i istina?
    Ja na novom rezimu mogu ubaciti jos jednu uzinu,ali to ne radim jer prosto ne mogu uklopiti
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 12 godine

Ja se sećam da je ovde bila jedna mlada žena koja je počela sa UN dijetom tokom dojenja. I savet je bio da ubaci i jednu popodnevnu užinu po mogućstvu voćnu ili neko lagano bareno povrće.
    S obzirom da sam pre nego što sam i čula za UN dijetu, čitala literaturu o "pravilnom kombinovanju namirnica" na kojem se čitava ta dijeta i zasniva, mogu samo da prenesem ono što tamo piše... a svako neka sam donosi odluke.
    Suština u čitavom tom načinu ishrane je laka i brza svarljivost namirnica koje se jedu i da se ništa ne unosi dok se želudac ne isprazni. S obzirm da hrani iz dobro iskombinovanog obroka treba oko 3 sata da napusti želudac (za skrob nešto manje, za proteine nešto više), ne treba jesti ništa u tom periodu.
    Ako ručamo npr u 14h i večeramo do 20h, još jedan obrok se teško uklapa (s obzirom da i taj obrok traje bar 15 minuta), osim ako nije voće kojem treba 30 minuta da "prođe" kroz želudac.
    Varijanta je i da se ručak pomeri npr. u 13h (tamo se ide na to da se voće jede do podne, iza toga se obroci organizuju po slobodnoj volji uz poštovanje pravila)... ali sve zavisi i od navika i od dnevnih obaveza i još koječega...
    Kad smo već kod eventualne modifikacije pravila, tamo sam pronašla zanimljivu i skroz tačnu tezu da dijetu ne može da naruši nepoštovanje jednog pravila kao što ni jedan mali kamen ne može da razbije staklo... Ali, staklo jako lako i sigurno popušta ukoliko ga udarimo sa jako mnogo malih kamenčića...
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 12 godine

Problematicna :009:

Povukla si rucnu,sto je najbitnije. 8)

A sve potpisujem sta su cure i ti napisale.Odrzavati sto smo uspjeli je tesko.Ne udebljati se poslije uspjeha je najlakse,iako meni jos uvijek nije jasno kako sam mogla biti glupa i trpati sve redom u sebe i misliti u jednom momentu,tj u tom momentu kad jedem da se necu udebljati.

Zato sam/smo tu gdje sam/smo ...Borba for LIfe i gotovo.

Hvala ti na posjeti :wink: i da znas bi mi lakse kad procita tvoj HA viski sa mojim svim :pivo: HA u subotu navece,ali sam imala strasan FA ples do 4h :04: :ZZ02: tako da je uravnotezeno :16:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

25. Feb – P dan – 21/91 – II – Problematična mršavica?!
    D: 1 crveni grejp
    U: 1 jabuka
    R: Tunjevina, salata iz turšije, tonus, šolja povrtne supe
    U: 10ak kikirikija
    V: Pljeskavica, kiseli krastavčići

Ovaj naš forum postaje ozbiljno problematičan, svako veče puca, gubi se, sinoć je potpuno nestao…..
    Kad sam slala post Tamariški, putovao je petnaest minuta….
    Svoj post evo pišem ,,sa strane,, u Mikromekoj Reči da mi se ne desi da ga izgubim, pa ću posle da ga kopipastiram u dnevnik, ako forum uopšte bude radio…
    Šta se ovo dešava, možda je sve ovo zbog mog brljanja..
    Pokvarila sam forum! Avaj! Izvinite drago moje društvo, nije mi to bila namera…..

Evo priznala sam da sam problematična nešto ovih dana po malo…I dalje…
    Ono što sam pisala o broju obroka…ne znam da li sam u pravu, samo kažem da mi se čini da je možda to…definitivno imam osećaj da mi se metabolizam ubrzao (ako ja uopšte imam pojma o tome, verovatno ne) i nekako mi se čini da su mi retki obroci…pa sam tako poželela da sam sad na nekom režimu sa pet obroka (ista količina i kalorije, samo drugačiji raspored, npr pola ručka pa druga polovina ručka pa večerica)..
    Alfa, znam, znam da ne može, samo kažem da mi se čini da bi mi to odgovaralo…

Pokušaću da ubacim više tih voćnih užina i da pomerim ručak na 15-15.30 pa da vidim kako će to izgledati….

Alfa, dobro ti je ovo sa razbijanjem stakla….upravo tako…

Videćemo kako će da bude dalje..napraviću ticker za održavanje, da ne pravim pometnju sa ovim…
    Napomena:
    Na tickeru za održavanje ću staviti početnu kilažu 62 a ciljnu 60, iako mi je ciljna 62 ….ali to je zato što ticker ne može biti sa jednakom početnom i ciljnom kilažom…..pa da pratimo održavanje…

Tinčice, tačno tako, moramo da se pazimo…
    Moravka, nikako ti ne možeš biti demon, svako samo ne ti…
    Limunada, ne znam šta da ti kažem….vidiš da i ja samo nagađam ,,dijagnoze,,….
    Znam da ću, ako budem i dalje imala isti utisak, uvesti svakako neku novinu i promenu, pa nek se dijeta zove UF umesto UN nije ni bitno….
    Volela bih da mi još neki ekspert, osim vas koji ste komentarisali, da mišljenje, možda se nađe neko sa nekim upotrebljivim predlogom….Alfa me lepo uputi na teoriju dijete kombinovanja namirnica, što je i UN, i sve je u pravu…

Jasmina, što se tiče HA….pa valjda si me dosad upoznala..

Vidimo se! :009: :mahalo:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 26 Feb 2013, 21:30, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 12 godine

meni se svidja to... sto smo vise ovde, sve nam je vise stalo da tu trajemo ......svaka na svoj nacin :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Slika

Odgovori 3271 post