Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Ella, dodala sam ja, ne brini, ima me sad više od pola tebe i bez čizama. :D

Nedo, biće slike, ali tek kad skinem šlauf, hahah. :) Ova je zeleno na zelenom, tako da nije upadljivo svečana, moći će za normalne izlaske i uz čizme (uz crne, naravno, ne ove drap). Ovako nešto, samo još malo tamnija i nije toliko zvonasta (mada ću probati maaaalo da je raspeglam u tom donjem delu, lepše će biti): http://cdnb.lystit.com/photos/2012/07/1 ... 35031.jpeg

Danas sam malo nadrljala, tj. znala sam da će tako biti, juče mi se pripila limunada (ali ona prava, slatka), pa sam napravila sa dodatkom zaslađivača (inače ga niko u kući ne koristi, mm drži zbog taštine kafe), i danas puf... naduvanje kako voliš, na vagi kilo i po više. Odvratno se osećam, a tako i izgledam, ali pošto se uvek nadujem od zaslađivača, niko mi nije kriv.

D: jogurt + dodaci
    R: bareno povrće (verovatno boranija), parče sira
    U: jabuke
    V: kiseli kupus s mesom (sad je jasno koliki sam lonac spremila :D ), čaša mleka
  • gana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od gana » pre 12 godine

dudo haljina mi se bas bas, sviidja,prelepa je :) ....znas sta me zanima jesi ti ikako pila pocela sam piti ujtru casu vode sa kasikicom cimeta,odvratno je tera me i da povratim,presam citala kod gige ja mislim on ubaci i malo meda,citala sam da je zdrav cimet al samo do kasikice na dan.sta ti mislis?
  • sladjica :)
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od sladjica :) » pre 12 godine

jao lepe su čizmice, ali haljinaaaa :ZZ01: :D
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Sviđaju mi se i čizmice i haljina, baš, baš :)

Nego, čitam ovde kod tebe često ''kefir i dodaci''. Šta su ''dodaci''?
    Sigurno si negde napisala već, ali ne mogu da nađem... :neznalica:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

gana napisao:citala sam da je zdrav cimet al samo do kasikice na dan

Zapravo, preporučuje se još manja količina kao gornja granica. Cimet sadrži kumarin, koji je u većim količinama toksičan za jetru i može da je ošteti, zato je preporučena doza oko 1/4 kašičice, do 1/2 kod krupnijih osoba.

Slađice, možeš misliti kako mi je bilo kad je trebalo da biram od tolikih boja i modela, hahah. :) Četiri su mi se svidele, jedva sam na kraju odabrala.

Loptice, "dodaci" su lan, mrvljen pečen kvasac i kombinacija začina koja diže imunitet (preovlađuju kari, biljke iz porodice labiatae, ponekad dodam i beli luk), i uvek neko zrnce soli (poslednjih meseci koristim himalajsku jer ona sadrži gvožđe i još neke minerale). To je bukvalno antiupalna bomba. :)

Nisam sigurna još oko klope, mislila sam da ponovim jelovnik kao juče, ali videću još... upisivaću kako šta bude.

D: kefir + dodaci
    R: karfiol sa sirom i malo slaninice ("popara")
    U: jabuke
    V: neko parčence mesa, salata, čaša mleka
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Dudice, samo da ti kažem da sam počela da pravim posni kefir! Jednostavno, u ovseno mleko stavim gljivice (koje su se namnožile lepo, već sam ih delila :) i posle 24h procedim. Ukus je sličan kao kefir od kravljeg i kozijeg mleka, ali je taj "pravi" ipak mnogo lepši. Mislim da treba ovseno mleko ipak malo gušće napraviti...kad odstoji u frižideru par dana lepši je. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam baš u ljubavi sa žitaricama, pa nikad nisam probala, ali super što ti je uspeo eksperiment!!! :) Ja sve maštam o siru od kefira, sad imam i dovoljno gljivica, ali nikako da nahvatamo nekog da nam donese domaće masno i nekuvano mleko.

Danas taman da se obradujem, vaga pokaza nešto divno, kad ono stradala baterija, hahah. :) Ali je tačno da neku silnu vodu izbacujem, pa računam da bi moglo uskoro i da krene naniže (pod uslovom da za trun smanjim količine, i dalje preterujem sa svime).

R: domaća slaninica + salata + kockica mladog sira
    U: probaću da ne budu jabuke nego sir i salata
    V: 2 manje šnicle, salata
    Poslednja izmena od dudank u 01 Dec 2012, 12:12, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

To se i meni desilo sa vagom pre izvesnog vremena. Jedva nadjoh bateriju.
    S :14: ada ugledah haljinicu! Pa predivna je zaista!
  • Loptica90
    Amater
    Amater

Uh... salninica.... to mi je slaba tačka :oops: Volim i domaći kulen.. svašta volim :)

Uzela sam danas da napravim neki miks za doručak, videću kako ću reagovati. Ovsene+pšenične mekinje+laneno seme+golice+brusnice.. Mislim da mi po kafena kašičica mekinja i lanenog semena neće škoditi, pošto me probava muči prilično.. a kupus i druge salate ne pomažu :neznalica:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 12 godine

Dudo, ti si moj idol :009:
    Lepe su i čizme i haljina, ali te volim što imaš puno znanja i nesebično ga deliš sa nama. :31:
    Hvala ti, tako sam radosna što mogu da se dopisujem s tobom i da čitam sve pametno i lepo što napišeš :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Nešto si mi se podmladila na ovoj slici :16: ,u haljinici...
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 12 godine

Haljince stvarno mocno. I ajde vise skidaj taj slauf, hocemo fotkuuuu! :D
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, večeras je oblačim, ako ne bude mnogo kipeo šlauf. :wink: Fali mi još samo jedna dobra dugačka crna ogrlica, ali to ću sad da vidim kod braće Kineza.

Loptice, neće da škodi da isprobaš, mekinje mogu kod nekog da budu kontraproduktivne, a nekome baš pomognu. Javi kako su delovale! :)

Neno, samo se trudim da nađem prave informacije i da ih prevedem, nije to neki veliki trud. :oops:

Ružo, Nedo, trenutno nisam neki model za haljinice, bolje što sam postavila tu manekenku nego sebe. :16: Ako ne iskoči mnogo šlauf, možda ću se uslikati večeras, ali ne obećavam.

Da ne zaboravim, htela sam nešto o slaninici. Ne znam da li ste jeli nekad tu starinsku slaninicu, ovde se zvala "uđena" (pošto se "udi", tj. seče na uske dugačke komade) i užasno teško se nalazi jer je skoro niko više ne pravi... ali je našao mm kod nekog na pijaci i uzeo, to su vrlo tanki kaiševi bez kožice i takoreći bez mesa, sa mnogo belog luka (i često i sa dosta paprike), dimljeni na jačoj vatri, i onda ta slaninica šuška kad se jede... a mirišeeeee... uzmem bukvalno po 20-30 grama, koliko da me želja mine, a i da mi duže traje, hahah. :) Mada je toliko pikantna da i ne može mnogo da se pojede, prosto je kao neki začin.

Večeras izlazimo, pa je klopa lagana a kaloričnija da ne bi iskakao stomak iz haljine:

preko dana: malo slaninice, paradajz, jogurt
    uveče u planu pivo
    kasna večera - izmena, ipak šnicla i salata (u 4 ujutru)
    Poslednja izmena od dudank u 02 Dec 2012, 17:58, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 12 godine

Ukoliko se uhvatis za pivo (a znam da hoces) nemoj da se slikas iz profila... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Loptica90
    Amater
    Amater

Valjda će da deluju... Danas sam stavila baš malo, ni pola kafene kašike jer sam išla u goste, ali već sutra ću malo više pa ćemo videti.. danas nije delovalo :D

Lepo se provedi i popij jedno pivo i za mene :D
Odgovori 9033 postova