Eh, najmanji je problem šta će on jesti, uvek ima klope u kući, nego što zbog zdravlja treba da jede sve povrće, a on ne voli jela od povrća, pogotovu karfiol.

Čak ni kad ga spremim kao prošli put, bio je zapečen sa sirom, kačkavaljem, jajima i slaninicom, prste da poližeš. Ako je salata ili čorbica, onda OK, ali ako je jelo od povrća... i nije nam i dalje jasno, jer mi svi jedemo povrće u ogromnim količinama. Kao što stariji nije voleo meso, sad ga jede, ali uvek u njegovom tanjiru ostanu neke "žilice", koje ne vidi niko sem njega, hahah.

Inače, sad kad si pomenula pire, nedavno smo slučajno ustanovili da se krompir nije jeo u kući od juna, tad smo ga kupili poslednji put, pa sad zbog gostiju (gosti su bili iz severnih krajeva, pa nismo hteli da ih šokiramo našom hranom

, a ovde se i inače slabije jede krompir). Dete je na moru jedno dvaput jelo pomfrit, i možda dvaput u Meku... svi smo se uspešno skinuli sa krompira. Samo povremeno otkrijem poneku namirnicu kojoj smo rekli

. Ne kažem da se malo dete ne bi obradovalo pireu, hahah, ali on pazi na kilograme jer je vrlo sklon gojenju, tako da imamo dogovor da ne spremamo ništa što on ne bi smeo da jede.
U međuvremenu nam sinoć crče bojler i spasa mu nema (pukao kazan po visini), OK, i vreme mu je bilo, nego što sad ne možemo da nađemo kakav nama treba.

Pregledala sam noćas sve moguće proizvođače, neverovatno koliko su nemaštoviti, niko ne pretpostavlja da neko ima nezgodan prostor za bojler i da ne može baš sve svuda da se uklopi. Našli smo na kraju neko srednje rešenje, ode mm da vidi može li odmah da uzme, ali sam baš razočarana što ću najmanje narednih 10 godina da gledam nešto što mi se ne sviđa.
Težina polako spada, mada je i dalje katastrofa

, ali ne vuče me da brljkam. Jedino me vuku jabuke, naleteli smo na neku turu, ne pamtim kad sam jela lepše, ali uspevam zasad da se ograničim na 3 dnevno.

Klopu opet nemam, jučerašnja se pojela, momci krkaju pasulj (dijet verzija), a ja ću verovatno da se provučem sa salatama umesto kuvanog povrća jer me iskreno mrzi da spremam, plus sad nemamo toplu vodu za sudove.
D: kefir + dodaci
R: sir + kupus salata (nikako da mi dosadi
)
U: jabuke
V: šnicla (verovatno pljeskavica), salata, mleko