Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • biljka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od biljka » pre 15 godine

Dudo draga, sa velikim zakašnjenjem od srca ti čestitam ostvarenje cilja i silazak ispod 50 kg :skakutalo:
    Nadam se da ne zameraš što ovoliko kasnim sa čestitkama :cry:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

E sad cu da ti kazem .. moja mama je pravila bez konzervansa, a ja nastavila .. doduse, sad pijemo Tomatino, ali deca kukaju za onim mojim paradajzom (a nece prstom da mrdnu da pomognu, pa da zajedno napravimo)

Moja majka je koristila neku pasirku u svoje vreme, a onda smo nabavili pre 30 godina iz Rumunije neku masinu za mlevenje, koja odbacuje ljusku, vidim da ima i kod nas ..

Lepo operes paradajz i ocistis krupne nedostatke dok paradajz seces na chetvrtine (u zimnicu treba da ide najzdravije povrce) .. sameljes na masini i dobijeni sok odmah stavljas u veliku serpu koja se vec greje na ringli .. kad si sve samlela, ubacis dodatke (mera za 10 kg paradajza) - sitno secen opran list celera (ja ga pustim kroz multipraktik) 1 veza, soli po ukusu, 1 soljica secera, 1/2 kesice mlevenog bibera. Kada baci 3-4 kljuca sipati u dobro oprane flase (sa onom zicom) koje su se u rerni zagrejale i osusile, pokriti celofanom (ne mochim ga ni u shta) i staviti u jorgane da stoji 2-3 dana .. dok se ne ohladi. Paziti da se u tom okretanju flasa ne pokvasi celofan iznutra. Chuvati na mracnom, prohladnom mestu.

E to sipanje mi je najgori deo posla .. vadis vruce flase iz rerne, sipas vruc sok pomocu levka, drzis vrucu flasu dok vezujes celofan, nosis vrucu flasu u gnezdo od jorgana .. :x
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Nikad nije kasno, i hvala ti, draga Biljka! :009: Hehe, koliko sam puta čitala tvoj dnevnik i razmišljala kad ću i ja na "održavanje"... Ti si dokaz da se sve to može. :)

Meni je trenutno sad najteže ne to što moram da pazim (normalno da ću da pazim, taman posla da pokvarim ovoliki trud!), nego što je teško naći neku meru da stojiš na istoj težini, ni gore ni dole. Ostalo mi je još malo salca, ali njega iz principa čuvam, da me podseća na opasnost koja vreba iz tanjira. :D

Beo, videla sam sa zakašnjenjem tvoj post, i ništa mi nije jasno, jer procedura je skroz ista, odvajanje od ljuske, flaše, jorgani & ostalo... jedino što dodajem mlevenu papriku i crni i beli luk (i celer i peršun), i ne stavljam šećer (jedne godine sam stavila i niko nije hteo da jede), ali vezujem ga manijački i puštam ga da ključa desetak minuta, pa mu valjda to dođe kao kompenzacija. Sad razmišljam, možda zato što nije na mračnom mestu... Nema direktno sunce, ali nije ni u mraku. Uhhhh... sad me svrbe prsti da napravim jednu turu bez salicila, pa u mrak. Samo ne znam kako da ubedim čoveka da dovuče paradajz i izdrži još dan krša... možda ako mu obećam da ćemo zajedno da ređamo flaše u mraku. :D Ali mi je bitno da znam da MOŽE bez ikakvih veštačkih dodataka, ima da ga probam i da mu nađem kvaku pa makar crkla! Hvala, Beo! Dragocen podatak! :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Ostalo mi je još malo salca, ali njega iz principa čuvam,

Isla moja drugarica kod Kineza na akumpukturu zbog neke boljke .. a imala je i dobrih 10-ak kg viska .. i pitala ga je da joj stavlja iglice i za taj problem - a on joj reche da uvek treba imati malo viska jer to nam je prvi oslonac u bolesti :)

jedino što dodajem mlevenu papriku i crni i beli luk (i celer i peršun), i ne stavljam šećer

Ehej ... vidi sta ti sve dodajes! Mislim da ti luk bez salicila nece opstati .. jer i ja sam jednom pravila nesto sa lukom, kao neki satarash koji se ostavlja za zimu (crni luk, paradajz, paprika) .. i sve se ukiselilo .. bez konzervansa, ali je bilo ovo sa jorganima .. znachi, neka zimnica ne moze da opstane bez hemije.

A secer? Pa na 10 kg paradajza - 1 soljica od kafe (fildzan) nije nesto sto se oseca :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Moji sve osete, grrr, nema šanse da ih pređem ni sa kašikom šećera, a kam' sa fildžanom. :( Ma rešiću ja ovu enigmu, ako mi stoji u teglama sataraš s crnim lukom i ovaj pindžur s belim, i ne mrdne ni jedan ni drugi, ima da nateram i paradajz... Da se izurlam na njega pre sipanja u flaše, hahah... :D
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

hahaha, udri zlikovca, dudo :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Nemoj samo da bude kao sa jednom mojom drugaricom koja je pravila tkave eksperimente pa jedan dan sedimo i pijemo kafu kad eksplozija, prva, druga, treca... Popucalo joj svo cudo flasa sa paradajzom... :shock:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

:16: Paradajz kao ubojno sredstvo! :16: Eto vidiš... možda nije uspela zimnica, ali je otkrila novu vrstu eksploziva. :)
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

kod mene takvih problema nema... ja ne spremam zimnicu :wink:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Las me podsetila, imala sam i ja karambol, ali ne sa paradajzom .. paradajz po onom receptu je uvek bio savrsen ..

Dudo, pa u mrak, jasta! Jedino sto nisam sigurna da ce to pomoci zbog sastojaka koje stavljas u sok .. ostaje ti, ako napravish nekoliko flasha, da ih stalno nadgledash i odmah potrosis ako krene da 'vri' ..
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Meni su jednom eksplodirala jaja dok su se kuvala .Bilo dete na forumu pa se zanelo :)
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

mislis pukla ? pa to nije strasno.
    meni eksplodiralo kestenje po rerni, oce dete da pece divlji kesten a pojma nema i eto sta se zgodi.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Pa vi ste 'opasne' domacice... :16:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar dan svima! :) E, ulepšale ste mi dan sa ovim "ekološkim oružjem" (mada Beo čuva tajnu, podozrevam da se sprema da proda patent Ministarstvu odbrane :evil: ), ali imala sam i ja uspešnih eksperimenata na tom planu. :D Npr: "Ako se domaća boza uveče sipa iz staklenih u plastične boce OD 1,5 l radi transporta na posao, sledećeg dana dovoljno je svega 3 km truckanja istih na biciklu da bi se dobilo savršeno precizno oružje koje po otvaranju flaše nepogrešivo pogađa plafon usmerenim vertikalnim mlazom."

Danas volim svoju vagu, pokazuje ono što treba da pokazuje (nisam smela da kažem, ms me bacio prekjuče na 52 i juče na 51, ali sam strpljivo pila čaj od ive, čekala da splasnem i nisam paničila), i dalje teram 1300-1350 kcal dnevno, videćemo kako ide. Eh, da, sad sam "usavršila" metod, tačno sam rasporedila koliko kalorija ide preko dana (D, R, U), tako da mi za večeru ostaje veoma lepa količina koja dopušta čak i brljeve, otprilike izađe na 600 za prva tri obroka i 700-750 za večeru, tako da neće biti iznenađenja čak i ako se desi nešto nepredviđeno. Svi društveni događaji su uveče, a u 750 kalorija može baš svašta da se uklopi. :)

Danas standardno:

D: nektarina (poslednja u frižideru :( )
    R: dvopek, salata
    U: supa s krastavcima i jogurtom, dvopek
    V: 200 g pihtija, ljuta paprika, jogurt, dvopek
    Poslednja izmena od dudank u 25 Sep 2009, 22:14, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Napred draga, polako, ali sigurno! :009:
Odgovori 9033 postova