Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • anja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od anja » pre 15 godine

cestitke na ostvarenom cilju 8) :009: :skakutalo:
  • jelenakg
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od jelenakg » pre 15 godine

cestitke na ostavrenom cilju..svaka cast!! :013: :013:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Cestitam! :skakutalo:
    Bio je to dug i uspesan put i dalje napred, nema vracanja :013:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Sve vas :009: , lepe moje!

Mene juče počeo da zavitlava kompjuter, pa ga poslah na reinstalaciju dok nije prekasno, prešla sam na laptop na koji nisam navikla, plus nemam linkove, šifre itd., ali valjda ću da dobijem moj u toku dana pa da ulazim ovde kao čovek. :)

Kod mene stanje tu i tamo, ono što sam mislila da je pms nije uopšte bio pms (prebacila sam se u datumu), nego blaga prehlada bešike, a moj mozak pogrešno povezao bol u stomaku i proglasio one večeri da mu se jede slatko... tako da valjda pravi pms tek kreće, danas sam malo pala u nesvest kad sam stala na vagu, ali proći će i to čudo. (A sad ću da pristavim i travu ivu. :) )

E sad, mislila sam da za početak eksperimentišem u nekom rasponu kalorija - da isto bude oko 1300, ali da uvedem i malo drugačiju hranu... to mi deluje dosta bezbedno. Prekjuče sam ubacila one punjene paprike, juče isto izmenila plan (editovala sam jelovnik), i sad kao za inat ne mogu da pratim realnu težinu, ali teram dalje ovim novim plivačkim stilom, pa ćemo videti kako to ide. :)

Danas:

D: 2 nektarine
    R: čorbica od povrća (još se ne zna kojeg), jogurt
    U: sir, dvopek
    V: juneća pljeskavica, salata, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 23 Sep 2009, 22:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Puzicu, ako si prehladila besiku trebalo bi da pijes caj od rastavica... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sad je već prošlo, srećom nije bila jaka upala, ali zapisaću za rastavić, hvala ti mnogo. :)

U međuvremenu se pojavi moj čovek s brdom paprika... što će reći da se danas pravi moj omiljeni pindžur. :013: Ovaj je skroz dijetalan i pikantan (i bez konzervansa), savršen za UN, pa turam recopis uz dodatnu varijantu koja je savršena kao sos za špagete.

Sastojci: jednake količine celih crvenih paprika i paradajza, ljute papričice, so, sirće, crno vino po ukusu

Paprike i papričice ispeći na plotni, paradajz u dubljem plehu u rerni (pleh može da se obloži folijom, paradajz se ređa u jednom redu da bi se ravnomerno ispekao). Pri čišćenju paradajza ostaviti pomalo ljuske da bi ostao miris pečenog paradajza. Očišćene paprike i malo iseckati i "razdronjiti" ako je potrebno. Sve sipati u šerpu. Dodati so, sirće, seckan beli luk i malo crnog vina, kuvati da krčka desetak minuta (da alkohol iz vina ispari), petnaest ako su paprike i paradajz vodeniji. Sipati u male tegle, zatvoriti, pa tegle poređati na rešetku u rernu uključenu na 150 (tegle staviti dok se rerna još nije ugrejala da ne bi pukle). Posle 10 minuta na 150 stepeni, izvaditi tegle, pokriti da prenoće.

Druga varijanta je od čistog pečenog paradajza (može i neka očišćena pečena ljuta papričica), začini su isti (so, sirće, crno vino, beli luk), ali se dodaju i origano i bosiljak. Kad se od njega pravi sos za špagete, dovoljno je razmutiti ga sa malo proključale vode i eventualno kašičicom maslinovog ulja.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Hvala na receptu! Ne pravim pindzur, ali ne znachi da jednog dana necu .. gde god idu ljute paprike unapred mi se dopada :)

Obozavam zimnicu bez konzervansa .. vinobrana ... a mnogi stavljaju i u kiseo kupus .. :(

PS. Pojavio se kiseli kupus u Tushu .. dolazi zima ..
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Jel pečeš paradajz u komadu i jel zeleni ili crveni paradajz?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

PS. Pojavio se kiseli kupus u Tushu .. dolazi zima ..

Ma sta znaju Hrvati i Slovenci kad kod nas dolazi zima... Predvidjaju oktobar ceo lep a oni su poranili... Mada ja toliko volim salatu od kiselog kupusa da bih mogla da je jedem tokom cele godine... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mmmm... kiseo kupus. :) Lass, baš ne znaš šta valja. :D

Paradajz ceo, crven, što zreliji. (A kad se peče, deo gde je bila drška ide nadole, da se ne zalepi.) Na kraju ispadne onako slatkast od pečenja, tako da se ne kosi s tim sirćetom i vinom. Sinoć oduvasmo lepu turu (muž doslovno oduvao, pošto se prešao pa probao ljute paprike :D ), mada su paprike bile malo pojače pa sam morala duže da ga krčkam, fora je da budu raspadnute. Danas se nadam da ostavimo čist paradajz sos, predivan je i za picu, a zna se ko je u kući zadužen za pice. 8)

Konzervansi su jedan od razloga što pojedinu zimnicu i dalje ostavljam sama iako ima da se kupi... mogu misliti na šta liči kupus s vinobranom. :cry: Jedino još nisam provalila kako da ostavim kuvani paradajz u flašama bez salicila, ako neko ima trik, biću zahvalna. Ove godine smo ga već ostavili, ali volela bih da znam za ubuduće, a još nije kasno ni da se ostavi neka flaša eksperimentalno.

Vaga se polako vraća na 50... tj. još pokazuje malo više, ali neću da računam ove ms dane, tako da je valjda sve pod kontrolom. Jelo upisujem kad se bude znalo...

D: nektarina
    R: dvopek, jogurt
    U: dvopek, nektarina
    V: juneća šnicla, salata, čaša mleka
    (Užasno mi se jeo dvopek, zapravo su bila ukupno 3 parčeta, 2 + 1.)
    Poslednja izmena od dudank u 25 Sep 2009, 12:03, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 15 godine

Evo da mama uđe u kući, pravi ajvar u dvorištu, pa ću je pitati...Ako bude znala napisaću ti... :009:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bobili, srce si! :009: Pitaj, molim te, za sve tehničke detalje (tipa flaše, zatvaranje itd.), ne znam šta bih menjala, kod mene su staklene flaše i celofan, paradajz kuvan, teoretski bi trebalo da opstane, ali meni ne opstane čak ni kad samo smanjim količinu salicila, probala sam. Možda je fora u mestu gde ih držim?
  • Bobili
    Amater
    Amater

E ovako tebi recept ne treba je li da?
    Mi imamo neki ali ide mislim konzervans, a ti to ne smiješ...
    Mama kaže ovako:Neka umuti bjelance i umoči celofan u njega i normalno zatvori flašu...
    Eto nadam se da sam pomogla bar malo... :009: te
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A-ha, znači to je, znam da sam negde čitala da se belance koristi radi boljeg hermetičkog zatvaranja. :) Ja umačem u što slađu rakiju, pa na vrelo, da ga flaša uvuče i zalepi, ali izgleda da to nije dovoljno. Probaću da ostavim neku tako kao tvoja mama, zahvali joj!
  • Bobili
    Amater
    Amater

Nema problema, mama kaže, šta god da treba... :) :009:
Odgovori 9033 postova