Odgovori 1227 postova
UN pa dokle stignemo
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 8 godine

Re: UN pa dokle stignemo

od Bakica » pre 7 godine

Kod mene opshta stagnacija :roll: Opet dobro je da ne dobijam vishe kile vec samo stagniram. Rachunam da za par dana udarim jednu Dansku ili slichno. Samo da se malo pokupim jer imam teshkih problema sa ochima...doktori pojma nemaju a meni ochi suze i krmeljaju i crvene su da Bog sachuva a nishta shto su mi prepisivali nije reshilo problem sasvim. Muchi me to vec mesec dana i vec sam nervozna. Ali chim malo utihne skoncentrisacu se na gubljenje kila :headbang:
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Sad sam se adaptirala na ovo telo od ( 91+ - 1kg ) tako da se ne osecam onako "mrshavo" kako sam se inicijalno osecala kad sam izgubila ovih 28/29 kg. Ne osecam se ni debelo/obese (pogotovo ne obese) ali osecaj je kao da sam u ovom telu bila uvek...kao da nisam ni izgubila te kile. Naravno da i te kako josh uvek jesam debela ( narochito u donjem delu ) i da treba da skidam josh dosta ( i sigurno cu) ali kao shto rekoh stagnacija je trenutno i sa kalorijama od 1200-1600 otprilike vecinu dana. Izleti u preko 2000 su i zista veoma retki. Nameravam da ovog leta mnogo vishe plivam pa mozda i to pomogne. Videcemo...
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Ne javljam se jer nemam shta da prijavim :( Stanje isto , stagnacija :roll: kilaza na 92 kg ( +1 kg od najnize kilaze). Pojedem poneshto uveche :nasilan: shto me nervira ali sa kalorijama sam i dalje u istom rasponu od 1200-oko 1600. Volja za skidanjem kila rigoroznijim putem me napustila :placljivko: :crybaby: i chekam da mi se vrati :D
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od dada77ns » pre 7 godine

ne dozvoli da taj +1 predje u +1+1+1... znaci, kontrola....nema opustanja. U nekom momentu ce ti se vratiti volja i resices se i tih 10kg. veliki uspeh si napravila i mozda i nije lose da se malo odmoris....
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Borim se :prasence: :bas_tuzan: Imam utisak da mi je sad ta prekretnica kad ili cu se izboriti da se odrzim ovde i skidam dalje ili cu sve bataliti i vratiti se skroz starim navikama a time i vratiti kile :nasilan: :crybaby:
    Svaki dan (po starom obichaju) pochinjem rigoroznije " od sutra" a tachno znam gde me to vodi :crybaby: :placljivko:
    Ovo sve sa ovim dijetama i slabljenjem mi je odvlachilo paznju od problema koje zivot nosi i bash mi je koristilo. Sad se vracam problemima , ne uspevam da se motivishem za slabljenje i shta radim ...jedem. Ne jedem ja kolichinski nishta vishe ( zato i stagniram a ne dobijam kile) ali sam krenula da jedem i masnije i malo sladoleda i malo chokolade i svega onoga shto mi uopshte ne treba.
    Sve se nadam dozvacu se pameti :nasilan:
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • dada77ns
    Amater
    Amater

razumem o cemu pricas/pises. Ja sam vec jednom pokusala Unku i posle 2 nedelje iz cista mira prekinula. jednostavno...nije bio onaj klik u glavi. Ne znam da li bi trebalo da ides na Unku jer koliko se secam imala si problem za UH dan. Ne znam da li bi taj UH dan mogao samo da ti bude VK dan. Da taj dan ne jedes slatko, odnosno stvari koje ne pogoduju tvom dijabetesu, nego da kalorije pojačaš sa stvarima koje smes da jedes. Sad ja improvizujem i predlazem....ali ne znam da li to tako moze. Razmisljam, da (dok ne naucimo da jedemo) moramo da se drzimo nekog propisanog rezima. Da li se on zove UN, Danska, brojanje kalorija ili nekako drugacije ali mora da postoji rezim. Kada prestanemo da "kukamo" za nezdravim stvarima, slatkisima i nezdravim UH, onda mozemo za svoju ishranu da kazemo "hranim se normalno i ne gojim se". Na ovom forumu su bili mnogi ljudi koji su u tome uspeli. Zato Bakice....nema odustajanja....
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Idem od danas na UNku pa dokle izdrzim :(
    Danas
    1 dan UNka PROTEINSKI
    D 2 jabuchice /1 velika (60)
    - kafa sa zasladjivachem i mlekom ( 40)
    R -MUSAKA SA BELIM MESOM ( 330 +24+36+21+17 +16 +16 +25 +115) = 584
    - BISTRA SUPA (50)
    -SALATA - zelena 50 gr(ulje,sirće,so,luk) ( 42)

U - kafa sa zasladjivachem i mlekom ( 40)
    V MUSAKA od ruchka (292)
    UKUPNO 1148
    Poslednja izmena od Bakica u 06 Oct 2017, 14:18, izmenjeno 1 put ukupno.
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Danas :
    2 dan UNka SKROBNI
    D 2 jabuchice /1 velika (60)
    R - Patlidzan punjen pire krompirom (pire 113 +patlidzan 200 gr 32 + ulje 115 zachini 5+ luk crni 50 gr (20)+ sundry tomato mala kashika (42)) =327
    - salata od kupusa (112)
    V - Pola od ruchka (161)
    - salata od kupusa (112)
    - orange juice (112)
    - mala kafa (20)
    UKUPNO 912
    Onaj patlidzan sa pireom bio odlichan :D
    Supu opet zaboravljam a hleb namerno ne jedem ( pogotovu sa krompirom).
    Danas vec pomak nekih - 600 gr tako da se vracam na najnizu kilazu koliko sutra :veseljak:
    Jedino shto nocas nisam oka sklopila...ali ne od gladi...nisam bila gladna ...nego me opet napala nesanica. Ujutru odremala neka 3 sata :placljivko: Valjda cu nocas uspeti da zaspim :(
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Danas
    3 dan UNka UH
    D -banana 44
    R - Rezanci SA patlidzanom ( rezanci 141 +patlidzan16 +ulje 115 +tomato 42 +5 luk 20)= 319
    - Salata od kupusa (66)
    V -pola od ruchka (160)
    - Salata od kupusa(66)
    - mala kafa (20)
    - ovsene bombice sa chokoladom (516)
    UKUPNO 1311

Guram.... :headbang:
    PS Doshlo je do promene plana pa sam napravila bombice kao slatkish za vecheru shto mi je donelo gomilu kalorija ali je u planu UH dana.Naime nije sve kod mene totalno striktno kako je propisano ali se drzim redosleda dana, pa valjda ce neshto da proradi :)
    Medutim sutra cu morati da rotiram i dane malo pa da uradim proteinski a tek prekosutra vocni...takva prilika...nakon toga nastavljam.
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Danas
    4 dan UNka PROTEINSKI
    D - banana (44)
    R - Leskovachka muckalica ( becar paprikash 99 + meso 100gr svinjsko 368 + ulje 115 = 582
    - Salata od kupusa(66)
    - parche razenog hleba ( 120)
    - bistra supa od povrca ( 25)
    V - pola od ruchka (291)
    - Orange juice (112)
    UKUPNO 1360
    Malo jachi dan danas :oops: Sutra idem na vocni pa guram dalje...
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 7 godine

Gledala sam ovu emisiju
    https://www.youtube. com/watch?v=v6mMpE8AaA0
    Ko hoce da pogleda nek pomeri ono com prema tachci i kopira link. Inache volim ove emisije jer se diskutuje o svim problemima koje ljudi imaju. U ovoj "Fat fighters" na kraju je doshlo do "rata" izmedju fitnes trenera i onih koji su imali operacije i debelih :nasilan:
    Debeli traze svoje pravo da budu debeli i srecni :D Niko im ne veruje da su srecni a pogotovo ne da su zdravi (i kad jesu).
    Ono shto je porazavajuce je da se neprestano ponavlja da "dijete ne rade" i da se kilaza sigurno vraca u narednim godinama. Operacije (vidi se ovde i iz primera jedne zene) mogu biti jako opasne a plus na duge staze posledice se ne znaju. Fitnes treneri naravno traze da ne jedete i da mahnito vezbate ("valja granat poso" :D ).Naravno to je vecini nemoguce. Svi govore o "zdravoj ishrani" ne shvatajuci da je to zapravo DIJETA , prosto jer nije uobichajena ishrana vecine nas :cry: :(
    Chini mi se da je magichna rech "DISCIPLINA" u jelu ( a to je ipak dijeta :cry: ) . Moze li se biti na dijeti ceo zivot? Znam neke koji su bili ali njih je jako malo.
    Gledao sam ovu emisiju. Ovo za sta napadaju debele ljude da trose pare zdravstvenog osiguranja je budalastina. Ako cemo ici tim putem onda istu stvar mozemo spoitavati pusacima, konzumentima alkohola, ljudima koji se bave ekstremnim sportovima, pa i obicnim sportovima jer se uvijek rizikuje povreda. I onda ce biti samo sjedi kuci i gladuj.

Ovo "dijete ne rade" se misli na dijete koje nam se reklamiraju a koje se ne praktikuju cijeli zivot nego samo odredjeno vrijeme. A kada se covjek posle ciklusa vrati na staru ishranu opet se udeblja. I sa tog stanovista su upravu. Takav sistem ne funkcionise. Jedina dijeta koja funkcionise je umjerenost, i mora se praktikovati cijeli zivot a samo 2-3 mjeseca.

Ovo sto fitnes treneri guraju je najzdravili nacin mrsanja ali ni to nije za svakoga. Kao sto neko ne uziva u igranju domina ili saha, tako mnogi ne uzivaju u bavljenju sportom. A sve sto se radi na silu ne moze dugo da traje.

Ovu budalastinu o smanjivanju zeludca hirurskim putem ne bih ni komentarisao.
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Kufi, ovde ti je sve oko PARA...GREED...i ono malo shto drzava daje bolesnima (nekad je davala stvarno a sad gleda da sve shto moze ukine i "smanji troshkove" :nasilan: ...pa "kriza je" (koju je pohlepa bogatih izazvala) i traje vec 10 godina...Od choveka se TRAZI da bude zdrav ( nemoj da jedesh / nishta sem onog zdravog a skupog/ , nemoj da pushish / a marihuanu hoce da legalizuju jer je dobar biznis/ , nemoj da pijesh itd.) i da mora da radi pa makar i za male pare po nekoliko poslova , da bi mogao da se zaduzuje pa da piramida koju su napravili za bogate nastavi da radi...A ljudi sve bolesniji od stresa i nezadovoljstva, svaki drugi na antidepresivima :crybaby: :placljivko: No da ne ulazim u te socijalne prilike i politiku jer daleko cu odgurati. Ispiranje mozgova je najvazniji drzavni projekat na zapadu a radi se na sve moguce nachine a najvishe kroz americhke filmove i serije kojima objashnjavaju ljudima kako je sve shto je do juche bilo nenormalno danas OK.
    Shto se tiche "fitness-a" to je jedno vreme bila manija ovde. Na svakom koraku teretane tj " fitness " klubovi, svi krenuli u vezbanje ("veliki brat" im javio da je to IN pa i sirotinja koja fizikalishe nagrnula u teretane , moglo se -imalo se...svaka shusha imala "personalnog trenera" /novo zanimanje koje je tad nastalo/ ) . Sad se pola toga pozatvaralo a ono shto je ostalo uglavnom zvrji prazno sa po jednim ili dva choveka unutra. Nestalo para pa shvatili da ko hoce da vezba moze i sam kod kuce. Oni shto su kupovali skupe sprave za vezbanje sad ih prodaju na " garage sale" za dva marjasha.
    Shto se operacija tiche to je trenutno opet dobar biznis doktorima pa je to najnovija manija...ajmo se svi operisati pa da izgledamo kao one Kardashijan , glumice i modeli. Shto je najgore jedan deo njih zapadne u anereksiju postavshi opsednut svojom malom postignutom kilazom . Jedno vreme za mushkarce se gurali oni preparati za pravljenje mishica i besumuchno vezbanje jer nisu IN ukoliko nemaju "sixpack" trbushnjake. Opet na sve strane te radnje sa tim glupostima za veshtachko nabijanje mishica...sad se pola zatvorilo. Ljudi su neverovatna "stoka"...idu gde god ih "poterash".
    Ovih dana gledam na youtube ispovesti onih koji su se operisali i mada se vecina ne kaje (jer stvarno je teshko ceo zivot ziveti sa velikim vishkom kilograma) ipak svi objashnjavaju da to nije charobni shtapic , da imaju puno problema (i fizichkih i psihichkih) nakon operacija ( jer ima ih vishe poshto valja ukloniti i vishak koze).A shto je najgore nakon tih operacija opet MORA da se jede ZDRAVO tj da se bude na dijetama (s tim shto kazu da im je to sada lakshe). Ko nije tako jeo pocheo je da vraca kile i nakon operacije :crybaby: A shto je najgore objashnjavaju da psihichki deo priche nije reshen a kao treshnjica na torti je chinjenica da vishe uopshte ne uzivaju u hrani i taj osecaj im nedostaje.
    Shto se dijeta tiche NIJEDNA dijeta "ne radi" :placljivko: ni ona na duge staze a pogotovu ne one na kratke staze. Izgleda da 90% njih koji skinu ozbiljnu kilazu po pravilu vrate sve u narednih nekoliko godina (pogotovo mladi).
    Sve u svemu moj utisak je da reshenje za ovaj problem nije ni na pomolu...nazalost.
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Danas
    5 dan UNka VOCNI
    D - mandarina ( 15)
    R Chorba od povrca ( ulje 115 + shargarepa (36 ) + meshno povrce ( 65) + spanac ( 23) + luk 20 + karfiol (25)= 284
    - kiselo mleko 50gr (27)
    - pire (25)
    - Salata od kupusa(33)
    V - - chushpajz od SHARGAREPE 100 gr ( 36) +ulje (115) + crni luk( 24) =175x2 = 350
    - Salata od kupusa(33)
    - maline (10) + - kiselo mleko 50gr (27) + shecer ( 16) = 53
    - Orange juice (112)

Odstupila od prvobitnog plana...plus mleko u kafi i danas ovaj jogurt nije nikako ishao uz UNku ali shta je tu je :oops:
    SlikaSlika

SlikaSlika
  • dada77ns
    Amater
    Amater

Uf Bakice zbunila si me sa redosledom dana :roll:
    samo napred...napavila si korak, krenula na UNku ...bice i rezultata.
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 7 godine

Dado nema nishta od mojih dijeta vishe :cry: Niti UNke niti bilo koje druge osim smanjene normalne ishrane sa manje kalorija ( i to ne manje od 1200. Imala sam tezak sluchaj zatvora nakon nekoliko dana UNke i ne pada mi napamet da se ovako muchim dalje. Zdravlje mi je ipak najvaznije. Ako na dugi rok skinem josh koje kilo -skinem, ako ne i to je dobro ako se odrzim i na ovoj kilazi. Za Mis sveta necu da konkurishem , dobro se osecam i u ovom telu, laboratoriski rezultati su mi dobri...zaista je vreme da prestanem da opsesiram o tih 81 kg koliko sam zelela da imam. Kontrolisacu kolichine ( narochito testa, pirincha i krompira vec i zbog dijabetisa), pokushacu da jedem shto zdraviju hranu (vracam se ovsenoj kashi, lanu, heljdi i sl. ali u maalim kolichinama) povrce i onako volim i jedem kao i salate , moram malo vishe odredjenog voca da unosim jer nemam naviku da svaki dan jedem voce...slatkishe i onako jedem samo za praznike i rodjendane. Pa ako na dugi rok bude nekih rezultata obavesticu :)
    Skinula sam 29 kilograma i to smatram velikim uspehom...sada je kraj dijetama. Svima koji pochinju ili istrajavaju zelim uspeh .Moze se ali treba znati i kada stati da se ne ugrozi zdravlje. Pozz svima. Praticu vas ( i onako sam dokna :D ).
    SlikaSlika

SlikaSlika
Odgovori 1227 postova