I juche sam uspela sa novom "tehnikom"...dobila sam volju. Premda sad kad nishta ne ide brzo valja tu volju odrzati.
Ovde su udarile vrucine kad im vreme nije ( u prolecu smo). Danas 39 stepeni shto nije normalno ni leti, Ja vrucine ne podnosim pa cu u shetnju morati uveche.
U poslednje vreme ovde se na sva zvona govori o debljini i tome kako je nacija u opasnosti jer je oko 60% debelih i predebelih. Gledala sam ovu emisiju
https://www.youtube. com/watch?v=v6mMpE8AaA0
Ko hoce da pogleda nek pomeri ono com prema tachci i kopira link. Inache volim ove emisije jer se diskutuje o svim problemima koje ljudi imaju. U ovoj "Fat fighters" na kraju je doshlo do "rata" izmedju fitnes trenera i onih koji su imali operacije i debelih
Debeli traze svoje pravo da budu debeli i srecni

Niko im ne veruje da su srecni a pogotovo ne da su zdravi (i kad jesu).
Ono shto je porazavajuce je da se neprestano ponavlja da "dijete ne rade" i da se kilaza sigurno vraca u narednim godinama. Operacije (vidi se ovde i iz primera jedne zene) mogu biti jako opasne a plus na duge staze posledice se ne znaju. Fitnes treneri naravno traze da ne jedete i da mahnito vezbate ("valja granat poso"

).Naravno to je vecini nemoguce. Svi govore o "zdravoj ishrani" ne shvatajuci da je to zapravo DIJETA , prosto jer nije uobichajena ishrana vecine nas
Chini mi se da je magichna rech "DISCIPLINA" u jelu ( a to je ipak dijeta

) . Moze li se biti na dijeti ceo zivot? Znam neke koji su bili ali njih je jako malo.
S druge strane gledala sam i emisiju o morbidno debelim Samoancima ( jedno ostrvo u Pacifiku). Pre nekoliko generacija ta nacija nije uopshte bila debela...sada ih je 90 % bash uzasno debelih.Zive mnogo krace u proseku i boluju ljudi od svih bolesti vezanih za debljinu ( dijabetis, infarkti itd.). Ne mogu da prestanu da zderu ni kad im je zivot u pitanju

. Svojim ochima ovde mogu da vidim da je ova hrana uspela da nagoji i Kineze koji genetski nisu predodredjeni da debljaju.
Dakle sve je to doshlo svuda u zapadnoj sferi sa ovom industriskom hranom (posebno jer je jeftina i dostupna i sirotinji) i ako se to priznaje nishta se ne chini da se tu uvedu odgovarajuci zakoni jer naravno PROFIT je jedina religija u ovim zemljama zapadne sfere

Nek nam je Bog na pomoci