Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Srećna, ali debela

od Treshnja » pre 10 godine

Ti cevapi su bili "pod zub" :D Sukob resen :wink:
    Koliko te pratim, moram ti reci da se oseti kod tebe ta odlucnost da istrajes i izguras,ne sumnjam da ces ostvariti cilj 8)
    Gram po gram ... :headbang:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 10 godine

Ajoj...daj da vidim šta jedeš...da mi krene voda na usta...ovolika voda mora nekuda i da izlazi :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Bolje simbolični minus nego simbolični plus. :)

Preporuka - idi gde imaju laško!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 10 godine

Trešnjice i ja se vodim stavom "zrno po zrno" :)
    Dudo, evo krenula sam ko ti da se veselim iz pete svakom gramu. Što se preporuke tiče, znači ne trebam nigdje da idem :neznalica: (nema Laško...) :bas_tuzan:
    43/91 S-dan
    D:banana
    R: krompir iz rerne s tikvicama, kriška hljeba, paradajz salata
    V: pola bez hljeba

Mrzim skrobni dan! Ja, najveći krompiroljubac, više ne želim da ga jedem... Izdržaću do kraja dijete, a onda ću da ga zaobilazim u širokom luku...
    TZLJ, nije mi meni baš za balavljenje...
  • sexy_cica
    Početnik
    Početnik

od sexy_cica » pre 10 godine

A da zamenis krompir nekim drugim skobomm? Recimo graskom, kukuruzom ili pasuljem..To je normalno da se u jednom trenutku necega zasitis..
  • pufnicaa
    Početnik
    Početnik

od pufnicaa » pre 10 godine

I ja malo da zvrljenem :) Radujem se tvojim malim minusima,kad se svi spoje daju jedan veliki,ogromni minus,ma minuscinu bree! :veseljak:
  • Dionne
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od Dionne » pre 10 godine

Videla sam slike i razlika je fantasticna! :013: Narcisa alal ti vera i samo guraj napred!
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Tebi_Za_Ljubav » pre 10 godine

Recimo crni luk dinstani pa grašak...pa malo šargarepice...malo krompira pa naliješ vodom da se krčka...ili pirinač... isto dinstaš luk, uzmeš ono povrće u kesi gde ima i kukuruza, skuvaš i par šampinjona, pomešaš sve to i na kraju ubaciš paradajz pelat... :09:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 10 godine

Možda neki pasulj, sa puuuuuno salate (recimo kupus rendani)........?!
    Neka mama napravi puno pasulja pa vam zamrzne porcije za skrobne dane, za neke od vaših skrobnih dana...
    Sad ćeš sigurno da kažeš da ne voliš ni pasulj....

Edit_
    A pričale smo i o tvom povrću i kako ga ponekad manjka i kako nikako da uvedeš dovoljno salate...
    Imaš bezbroj mogućnosti...
    Proprži paprike i tikvice i tako nešto pa ćeš dobiti neki sataraš (kao prilog uz jaja ili meso ili sir ili skrob – odnosno pomešaš sa tim proteinom ili skrobom, može da bude gušće ili ređe, kako voliš…), možeš i bundevu u ovo društvo slobodno….
    Zatim imaš svež kupus – sada ima baš lepog, zatim kuvani kupus sa mesom za proteinski dan (možeš pojesti neograničenu količinu), krastavac je izuzetno dobar inače ali i za stolicu i izbacivanje tečnosti… Grabi dok još ima...
    Uzmi krastavac i iseckaj, dodaj malo jogurta, možeš i senfa, začine one travkaste plus kari, biber, dobro ga posoli pre nego što dodaš ostalo (možeš u onim tvojim jogurt večerama).. a plus jednostavno ga forsiraj u velikoj količini kao salatu.
    Praziluk je takođe čudesan, probaj da ga otkriješ I zavoliš……. Možeš svež u salatu ili još bolje, kupi ogromnu količinu (veliki naramak), iseckaj i prodinstaj i lepo začini po ukusu.., prilog uz sve, fantastičan….
    Uzmi razno povrće pa ga malo ispeci u rerni, lepo začini, pa kasnije (kad se već skoro ispeklo) zalij sa dosta jaja (kao neku musaku ili kiš i eto ti proteinskog fantastičnog obroka, sad ne mogu da prežalim što ne slikah pre neki dan onu svoju musaku ili šta već)...
    Izvoli i otkrivaj i zaljubljuj se u povrće (uz proteine naravno ili even.jednu skrobnu namirnicu na taj mrski skrobni dan)....
    Poslednja izmena od Debeliccka u 13 Oct 2014, 21:22, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 10 godine

Idemo u minus, kako nigde :)
    A potreban je vitamin B, što je's, je's!
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 10 godine

Ma pasulj je zakon za skrobni dan 8) a imam ja jedan diiivan recept, koji sam eksperimentisala na mojoj malenoj, da je privolim da rucka vise povrca, dok sam joj sipala u njenu cinijicu i obigravala oko nje, ma hodala sam na prstima :D ona je batalila i kasiku i viljusku i ruckala prstima :013: izdinstas luk i sargarepu, dodas krompir na kocikce, smrznuti grasak i boraniju i na to mirodjiju :007:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 10 godine

Kako mene ova Mrša uvek preduhitri... :)

Htela sam da nabrojim neke slične kombinacije (konkretno za skrobne dane), ali pošto je ona već nabrojala, pomenuću samo one koje nije... npr. povrćni pilavi (nisam zagovornik pirinča, ali kada je samo osnova za gomilu povrća, onda su OK), možeš da praviš pilav s pečurkama, sa spanaćem, s plavim patlidžanom, s prazilukom... pa imaš razne đuveč-varijante (pirinač, malo krompira i graška, paprike, boranija, šargarepa, plavi patlidžan, tona paradajza), pa onda pasulj ne mora da bude klasični pasulj (npr. zimi pravim kombinaciju pasulj-praziluk-kisele paprike, zapečen, ali tu nema ni pola pasulja), itd. Pa razne kombinacije s graškom, kao ovo što napisa Treshnja... iskreno, moraš da se navikneš na veće količine povrća u tanjiru ako misliš da budeš vitka bez gladi.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 10 godine

Ljudi hvala vam na mnoštvu ideja za ovaj smor dan. Nije toliko problem u idejama, koliko mi se sam skrob po sebi ne jede. Počela sam da osjećam njegovu brašnjavost :neznalica: :placljivko: . Valjda će i to proći. Bila danas s drugaricom na kafi i pita me ona koliko ću još biti na dijeti, ja joj izreferišem sve, i zaključim da mi se ništa posebno ne jede. I da imam slobodu, nemam pojma šta bih jela :neznalica: . Uspjela sam za tri sata da smislim šta bi mi posebni meni bio "piletina zapečena u rerni sa pečenicom i sirom" (najavljujem rođendansku trpezu za kraj novembra-hihihih P dan mi je tad, pa i nije prestrašno), a inače nemam nikakve prohtjeve (čak bih i ovo mogla da zaobiđem).
    44/91 UH-dan
    D:dva kruga ananasa
    R: sto grama zeljanice, kifla (bejah u gradu)
    V: 2 male kiflice sa džemom,2 male kiflice sa kremom, 50 grama čokolade milke (skontala sam da pravu čokoladu nisam okusila 200 dana)

Od jutros sam letala po gradu, opština, biro, ganjanje materijala za svadbenu bluzu, kafenisanje... Malo sam slomljena i iscrpljena, al sam bar ubila koju kiflicu ovim tabananjem.
    Najavljujem brljeve : 20.10.-slava (izabraću nešto fino, tipujem na sarmu), 26.10. svadba (što se hrane tiče nemam neku želju da brljam, ali će se piti-opštenarodno veselje i neka pečenja se pominu, a to nije moj favorit), 22.11. rođo moj (biće sve kako ja budem željela. U međuvremenu će se redovno piti jedanput sedmično.
  • pufnicaa
    Početnik
    Početnik

od pufnicaa » pre 10 godine

I meni je skrobni sutra,a isto kao ti,najmanje ga ''volim''. :) Jela bih neki praziluk,sa sampinjonima,ali tu skoba nidje nema. :)
    A sto se tice ovih sitnih brljeva,nista strasno,to kad se sve zavrsi to ce biti par dana brljeva,naspram toliko dana dijete.Nece ti naskoditi,sigurno.A uz to djuskaces kao blesava. :) Inace i ja trazim materijal da sasijem neki cipkani bolero,koji cu obuci preko haljinice. :) I ja imam 19 svadbu,pa 3.novembra,pa 8,pa 15.novembra dva krsenja.Bice kod mene ''ne zeljenih brljeva'' vise nego ikada..ali sta da se radi :) Resili svi da se zene i udaju ove godine. :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 10 godine

Samo da ti kazem da sam ti ja o povrcu pisala, ne zbog skrobnog dana nego zbog toga sto ga inace slabije jedes.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
Odgovori 2547 postova